גמר מקבילים!

Tammie

New member
בשניהם זו שומרנות.

יש הרבה נשים שיש להן יותר שרירים מלגברים ויש גברים שיש להם גמישות מדהימה (סתם אצלי בחוגים הגיע ילד שעושה שפגאטים מושלמים בכל הרגליים וגשרים יפים בלי להתעמל יום בחייו, הוא פשוט נולד ככה).
אבל הספורט לא מושך אותם ספציפית כי יהיה להם יותר קל להצליח בענפים אחרים....
כמו שיש מעט מתעמלים/ות גבוהים כי יש להם חסרון מולד. זה חלק מהספורט.

כמו שאת אומרת- אין שום סיבה שגבר לא ישפוט אישה, זה פשוט לא נהוג עקב סיבות היסטוריות (לדעתי)

trilliane

Well-known member
מנהל
* שמרנות

ברור שיש נשים ויש גברים יחודיים; יש גם נשים שגבוהות מגברים, אבל האדם הגבוה ביותר הוא גבר. גם אם משווים הישגים ספורטיביים, גברים מהירים וחזקים יותר, זו עובדה (ולכן מפצלים את התחרויות ובצדק). אני גם חושבת שיש מקום להקטין את ההבדלים ולהגדיל את הדמיון בין התעמלות הנשים לגברים, אבל נו, אולי זה יקרה יום אחד...
אני בעיקר שמחה לראות שנשים עושות יותר תרגילי "מתח" על המקבילים.

השיפוט פשוט לא קשור לכל העניין, מי יודע, אולי אפילו זה ישתנה...

למה את חושבת שיש מקום להקטין את ההבדלים?

למה לדעתך דמיון בין גברים ונשים בהתעמלות, למשל באלמנטים על מקבילים מדורגים או מתח, זה משמח?

trilliane

Well-known member
מנהל
כי אני בעד צמצום פערים שאין להם הצדקה ממשית

ואני חושבת שזה יהיה מעניין יותר לראות גברים לצלילי מוזיקה, או נשים באלמנטים מרהיבים של מתח (זה המכשיר הכי שווה של הגברים בעיניי, חגיגה לעיניים!).

גם לדעתי עניין היסטורי

בכלל אפשר לשאול המון שאלות "למה" בחוקה שאין עליהן תשובות טובות. פשוט כי ככה היא החוקה, מסיבות היסטוריות ואסתטיות.
מי קבע שאצבעות מתוחות בפוינט זה יותר יפה מפלקס? למה עמידת ידיים ברגליים ישרות היא יותר יפה מעמידת ידיים עם רגליים כפופות? ועוד...

trilliane

Well-known member
מנהל
שאלות אסתטיות הן במישור אחר

אבל אני חושבת שדי ברור למה ישר וארוך זה יפה יותר מכפוף וקצר...

מקצועות אחרים

שוני במבנה הגופני בין גברים לנשים זו לא סיבה מספיק מוצקה. בנות יכולות מבחינה פיזית לבצע תרגילים על כל 6 המכשירים של הבנים, רק שהרמה תהיה יותר נמוכה. כנ"ל גברים יכולים מבחינה פיזית לבצע תרגילים על כל ארבעת המכשירים. ההבדלים הם רק באיכות הביצוע.
בהתעמלות אומנותית גם כן לגברים אסור לשפוט.
חוץ מהתעמלות לא עולה לי בראש ענף ספורט אחר שבו התחרות לגברים ונשים היא שונה. כלומר, במשחקי כדור, ג'ודו, טרמפולינה, החלקה אומנותית על הקרח וקפיצה למים נראה לי שהגברים והנשים עושים את אותו דבר פחות או יותר (ולא מכשירים שונים לגמרי, כמו בהתעמלות מכשירים).

trilliane

Well-known member
מנהל
את מתפרצת לדלת פתוחה...

לא כ"כ מעניין אותי לראות נשים על טבעות / סוס סמוכות (למעשה גם גברים לא נורא מעניין אותי לראות במכשירים האלה) אבל בהחלט הייתי שמחה לו נשים היו עושות מקבילים, והיו מעדיפים את המדורגים ומסתפקים במתח... (או מוסיפים משהו דומה לגברים) וגברים היו עושים תרגילי קרקע לצלילי מוזיקה.

יש עוד מקצועות שבהם יש הבדל בין גברים לנשים (למשל קרב 7 לעומת קרב 10) ובעבר היו הרבה יותר, הפערים הולכים ומצטמצמים למרבה השמחה.

כל זה עדיין לא קשור במאום לעניין השיפוט...

אני לא מתפרצת

אגב בחוגים עממיים וגם בבתי ספר, מאוד נפוץ ללמד בנות טבעות ומתח. מכשירים שמחזקים את הגוף.
מה מעניין אותך באופן אישי זה לא ממש שייך, וגם לא הבנתי את מה שכתבת, מי צריך לעשות מקבילים מדורגים ומתח.
קרב 7 וקרב 10 באתלטיקה זה עדין לא מספיק שונה, יש חפיפה בין המקצועות והשיפוט הוא אותו שיפוט.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה ביטוי שנועד לומר שאת לא צריכה לשכנע *אותי*

(למקרה שלא היה ברור...) מה שמעניין אותי באופן אישי שייך מאוד כי אני כותבת כאן את דעתי האישית (אלא מה?
) וכמובן שהתכוונתי לנשים (כי לגברים כבר יש).

המקצועות בקרב 7 ו-10 לא חופפים לחלוטין, אבל זו לא הנקודה; יש עוד מקצועות שיש בהם קצת הבדלים (אני פשוט לא שולטת עד כדי כך כדי לשלוף בע"פ מהראש תוך כדי שאני צופה בתחרות...) אבל כאמור, כיום פחות ופחות כי הפערים מצטמצמים וטוב שכך!

למעלה