גמר נבחרות נשים

cubano1

New member
גמר נבחרות נשים

לאחר שטעיתי פחות או יותר בכל פרמטר בגמר הגברים, אני אהיה זהיר יותר בגמר הנשים ואתחיל בזה שאין לדעת מה יקרה!
עם שלושה תרגילים מושלמים
ארה"ב לוקחת זהב, רוסיה כסף ורומניה ארד. סין רביעית בגלל חולשה בקפיצות ובקרקע.

אבל הכל יכול לקרות - אתמול ראינו גם את היציבים ביותר מפשלים. גבי דאגלס כבר קרסה בעבר במצבים של לחץ - בעיקר בקורה. אלי רייזמן נפלה מהמקבילים בשתי אליפויות העולם האחרונות בקרב רב... האמריקאיות לקחו את המוקדמות בגלל העליונות בקפיצות ובגלל שלושה תרגילים מעולים בקורה שזכו בציונים של 15+. זה הספיק למחוק פיגור גדול במקבילים וגם סיבוב חלש יחסית בקרקע, עם שתי יציאות גסות משטח המזרון (ספרו ציון של 13.766)
זה אומר שארה"ב לא היתה במיטבה שלשום, ויכולה באופן תיאורטי להביא סך גבוה בנקודה לפחות - מה שיהפוך אותה לבלתי ניתנת לעצירה. אך התפרקות בנוסח הגברים על סוס הסמוכות - והמרחק בין הזהב למקום החמישי הרבה יותר קטן ממה שחושבים...

הרוסיות הציגו תחרות יפה במוקדמות - גירדו שני אמנארים סבירים שנתנו להם יתרון ואת המקום השני על המכשיר, עם מרווח של 6-7 עשיריות מהשלישיות (הרומניות). במקבילים הן היו מצוינות וסיימו שניות על אף תרגיל מאד חלש של גרישינה שעלה להן בנקודה שלמה. גם בקורה הן היו שניות, עם תרגילים מאד חזקים של אפאנסייבה, קומובה ומוסטפינה. בקרקע הן חלשות יחסית, והן יצטרכו להעלות הילוך ולגרד כמה עשיריות בשביל סיכוי טוב יותר לזהב. באופן כללי - גרישינה היתה עקב האכילס שלהן שלשום - עם קפיצה חלשה ועם תרגיל מקבילים הרבה חלש מהרגיל. גם מוסטפינה לא במיטבה. אם לגמר תגיע מוסטפינה א-לה 2010, הן מועמדות שוות ערך לאמריקאיות לזהב. אם היא תמשיך לייצר תוצאות בטווח ה 14++ הן תהיינה תלויות יותר בתקלות אצל האחרות מאשר בעצמן.

והסיניות..... הנשים הסיניות נראו אפורות במוקדמות כמו הגברים הסינים במוקדמות הגברים. אמנם הן לקחו את המקבילים בפער עצום של יותר מנקודה על כל השאר - אבל ללא אמנאר אחד, ועם תרגילי קרקע חלשים, עם יאו ג'ינאן שמועדת על כל מכשיר - מישהו נותן להן סיכוי? כנראה שכן.
אלה היו הציונים של גואו וויאן - הסיני הלא מוכר שהתחרה במוקדמות
12.266 13.266 14.400 13.966
אלה היו התוצאות שלו בגמר
14.600 14.566 - 15.200
אני לא רואה איך הסיניות יכולות לבצע טריק כזה - אבל אם ללמוד מהגברים, כנראה שזה יכול להיות

והרומניות שסיימו רביעיות - יש להן לאן להשתפר. הן לקחו את הקרקע אחרי המעידות של האמריקאיות - וזה עוד עם נפילה של יורדאקה. היו להן טעויות מאד לא אופייניות על הקורה שנתנו להן את המקום השלישי, כשהצפי היה שהן יקחו את הראשון. אלה בעיות שהן יכולות להתגבר עליהן. על החולשה במקבילים הן לא יכולות להתגבר, והן מאבדות בערך 3 נקודות מול שלושת הנבחרות האחרות רק שם. גם בקפיצות הן מאבדות נקודה וחצי, אלא אם כן הן יוכלו לייצר אמנאר. המפתח שלהן להגעה לפודיום הוא כנראה שלמות בקרקע ובקורה, וסולידיות במקבילים ובקפיצות. כל דבר אחר יטיס אותן למקום הרביעי ומטה.

הבריטיות - מישהו סופר אותן? לא... הנס של הגברים לא יוכל לחזור על עצמו - למעט קטסטרופה. הפער כל כך עצום - שגם אחרי ערב מחורבן של הרומניות שסיימו רביעיות, הבריטיות להן היה ערב מוצלח היו כמעט 6 נקודות מאחור במקום החמישי. הן יצטרכו לא פחות מנס בשביל לקחת מדליה כאן - אבל מסתבר שנסים קורים לפעמים!

podko

New member
הרוסיות נראות שהתחזקו מאד מנטלית

נראה שהתגברו על אליפות אירופה.אפילו ראו את קומובה מחייכת קצת.. לעומת זאת הרומניות, שהשפריצו כריזמה באליפות אירופה, נראות מאד בלחץ. אולי בגלל הרגל של יורדאקה

trilliane

Well-known member
מנהל
בסופו של דבר ראיתי אותן בוכות יותר מכולן...

קומובה כ"כ רוצה להיות במקום הראשון שהיא בוכה גם על מדליית כסף ונראתה די חמוצה בחלוקת המדליות. אני מבינה את האכזבה, אבל זה היה קצת כמו ילדה קטנה, ולא הראה על בגרות מנטלית וספורטיביות יתרה.

מסכימה איתך ב-100%

דאגלס הייתה מצויינת לאורך כל התחרות (וגם לאורך כל העונה). למה בדיוק היא ציפתה, קומובה? לשידור חוזר של המוקדמות? - לא ריאלית הילדה

Mrpops

New member
אהבתי את הסיומת שלך לגבי הבריטיות

אכן ניסים קורים לפעמים ובהתעמלות יותר מהרגיל :) תשמע, אין מה להגיד - אתה צודק. על הנייר אין להן סיכוי למדליה גם ביום טוב מאוד. אבל! אני עדיין מקווה שההגמוניה של ארה"ב - רוסיה - רומניה - סין תישבר! אני יותר מאשמח לראות את הבריטיות לוקחות ארד...
לגבי סין - אני עדיין מאמין שהן יתעלו על עצמן וינסו לעקוף את הרומניות.

אמא לה3

New member
אני איתכם

אני מאד אשמח לראות את הבריטיות לוקחות ארד..הן הפגינו יופי של תחרות עם המון אנרגיות טובות..הלוואי....

trilliane

Well-known member
מנהל
האמריקניות הפגיזו בקפיצות! ננעצו במזרון נהדר

בינתיים תחילת תחרות יפה, אין דרמות, הרבה תרגילים יפים, לא מעט ציוני ביצוע מעל 9.

trilliane

Well-known member
מנהל
ויבר בתרגיל מקבילים פושר למדיי...

טכני, משעמם, מסוג הדברים שאפילו לא מעניינים את העין.

והציון בהתאם: 14.666

trilliane

Well-known member
מנהל
האיטלקיות חמודות בקרקע, חלשות בקפיצות

trilliane

Well-known member
מנהל
לעומת ויבר, את דאגלס היה נעים לראות במקבילים

אני חייבת לציין שלא חבל לי שויבר לא בגמר הקרב רב; היא לא מתעמלת שאני נהנית לראות. זה יישמע נורא, אבל התחושה היא שהיא מתעמלת טכנית מאוד שבאה רק לעשות וללכת, מבצעת תרגילים בלי נשמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי, הקרקע לא הטיבה עם הרוסיות...

אחרי הדמעות על התרגיל של גרישינה עלתה למזרן אפנסבה והפגיזה בתרגיל קרקע מרשים והתרסקה ממש בשנייה האחרונה...

באסה להן, היו ממש טובות עד עכשיו, ולמען האמת ממש התאים לי שהסיניות לא יעלו על הפודיום...

trilliane

Well-known member
מנהל
האמריקניות עם הזהב, רוסיה בכסף ורומניה בארד!

בניגוד לגברים, הנשים חזרו לזהב, הפעם לא במגרש הביתי;
הרוסיות בכו בכו בכו אבל בסוף זכו בכסף, שזה לא רע בכלל בהתחשב באפשרויות האחרות (ועם פער של 5 נקודות מהאמריקניות אני לא חושבת שהן היו זוכות בזהב גם לו לא היו נופלות בקרקע; בסה"כ יצאו משם בציונים לא רעים בכלל); הרומניות לא שברו את הרצף והן יעלו על הפודיום גם הפעם. והסיניות? במקום הרביעי.... יש! אני לא אוהבת את המתעמלות הסיניות, לדעתי הזוכות ראויות ואפילו בסדר הראוי בעיניי.

מישהי יודעת איפה אפשר

למצוא את התרגילים של אלי רייזמן מהיום?
(ראיתי חלק מהשידור חיכיתי לראות אותה
והיא לא הופיעה כשראיתי)

trilliane

Well-known member
מנהל
רק ביוטיוב, למיטב ידיעתי... כשאנשים יעלו לשם

בשידור הרשמי הבמאי קובע מה להראות, אם כי הוא הראה אותה בקרקע, זה בטוח. באתר של EBU יש הקלטה.

trilliane

Well-known member
מנהל
תעבירי ממש לסוף, היא התרגיל האחרון ששידרו

או אולי אחד לפני האחרון, אני לא מצליחה להיזכר אם היא הייתה לפני או אחרי ויבר.

למעלה