גמר נבחרות נשים

trilliane

Well-known member
מנהל
הראו אותה, ממש ממש בסוף, כאמור

האמריקניות היו אחרונות על המזרן, הציון שלה (אם אני לא מתבלבלת עם ויבר) היה זה שסגר את התחרות דקה-שתיים לפני שהיה ציון סופי והכריזו על ארה"ב כזוכה בזהב באופן רשמי. אם לא תמצאי לבד תכתבי לי, כשיהיה לי זמן אנסה לחפש את התזמון המדויק.

בסוף מצאתי..

טוב שלא לקח לי שעה ומשהו לראות את כל השידור הזה
רק בשביל הקטע שלה.
(למרות שחלק משאר הנבחרות ראיתי כבר בטלויזיה)

trilliane

Well-known member
מנהל
אמרתי ממש ממש בסוף... העיקר שמצאת

trilliane

Well-known member
מנהל
תעבירי ממש לסוף, היא התרגיל האחרון ששידרו

או אולי אחד לפני האחרון, אני לא מצליחה להיזכר אם היא הייתה לפני או אחרי ויבר.

סיכום

אצל הבנות, בניגוד לבנים, כולן עבדו פחות או יותר לפי הציפיות.
האמריקאיות הפייבוריטיות, קיבלו בארה"ב הכנה מקיפה ומושלמת. גם מנטלית, גם טכנית, חברתית, לא חסר להן דבר. היו להן את כל התנאים לזכות במדליה. וויבר כצפוי עם תרגילים טובים מאוד בכל המכשירים, אך לא נוצצים. אני מתחילה להבין שזה לא סתם מקרה שהיא לא בקרב-רב. יש לי הרגשה שהיא לא מספיק מקפידה על הפרטים הקטנים, אלו שבד"כ לא מורידים עליהם נקודות אבל בסופו של דבר מצטברים לה לשתי עשיריות קריטיות הבדל מרייזמן או מדאגלס. רייזמן הייתה יפהפיה, מתוקה וטובה מאוד בכל המכשירים. היא גם עלתה לגבהים לא נורמלים, אפילו יותר מבד"כ, עם רגליים טיפה פתוחות או מכופפות, אבל עדין בין הטובים בעולם. דאגלס מתעמלת שעד היום לא הבנתי מה כולם מחזיקים ממנה, חוץ מבמקבילים, שם ברור שהיא מצוינת, בשאר המכשירים היא לא הרשימה אותי עד היום. היום הבנתי על מה ההתלהבות. דאגלס לא רעה... היא כן ברמה הגבוהה בעולם כמו שכולם אמרו...
מקיילה מרוני עמדה בציפיות וקפצה את הקפיצה הקשה ביותר בעולם היום, עם ציון ביצוע של 9.733. מדהימה. חבל שלא הראו את הקרקע שלה, אני מאוד אוהבת אותה גם שם. את קיילה רוס גם כן בקושי הראו, אולי קצת קורה אם אני לא טועה (או שזה היה במוקדמות?). לא צריך להיות מומחה בהתעמלות כדי לראות מי כאן הכי טובות בהתעמלות. אלו האמריקאיות בלי שום תחרות. ניתן היה לשים לב גם לקהל המעודד והמריע להן, ולא רק אמריקאים. בכלל האולם היה מלא עד אפס מקום כמעט, מצב לא שכיח בתחרויות הקודמות (כולל גמר קבוצתי של הגברים) וגם באולימפיאדה בכלל. הקהל כנראה יודע להעריך. הייתה תחרות מרתקת.
הרוסיות הגיעו מנוסות, כאילו שהן רגילות להוביל בכל התחרויות, כאילו שלא היו להן במחזור האולימפי האחרון עליות וירידות קיצוניות שברכבת הרים אין. מוסטפינה לא הייתה אותה מוסטפינה מלאת החן והתמימות של 2010, הייתה קשוחה יותר, בוגרת יותר, זהירה יותר. אבל השינוי הזה, שהיה קצת מאכזב על המכשירים, אולי בכל זאת עשה טוב, כי היא באה מנוסה מאוד ובלתי מובסת. קומובה השתפרה פלאים. אני מאוד מקווה שהיא תמשיך אחרי האולימפיאדה, ואז היא תוכל להיחקק כאחד מעמודי התווך של ההתעמלות. גרישינה ואפנסייבה היו טובות גם כן, וכל הנבחרת הגיעה לה מדלייה מכסף. תהרגו אותי לא הבנתי על מה היה הבכי. הרי עם הנפילות הן קיבלו מדליית כסף, אף אחד לא הפסידה כלום. מה קרה.
הרומניות כנראה ניצלו את חולשתן של הסיניות בקרקע ובקפיצות. הסינים חייבים לעשות משהו עם הנושא הזה. לא מדובר במעידה בלתי צפויה, אלא פשוט ברמה לא מספקת. ואולי גם חסרה להן כוכבת. הא קשין, שיכולה מבחינת ותק, ניסיון ורמה להנהיג את הנבחרת משום מה מתנהגת כאחת המתעמלות מן השורה. גם קיושיואנג ודנג, וגם הצעירות, נראה כאילו לא מגדילות ראש.
הברזילאיות לדעתי ממש טובות ביחס לעצמן בשנים קודמות, בעיקר בכך שכבר לא מדובר בהבלחה של כוכבת זו או אחרת, אלא בכך שהעולם מתחיל להכיר בברזיל כמדינה שיש בה התעמלות ברמה. במקומן הייתי שוכרת איזה מורה לריקוד, בסגנון הקרנבלים הברזילאים שלהם, שתלמד אותם קצת להתנועע ולחוש את הגוף.
הבריטיות היו לא רעות והתאמצו מאוד. יש להן את בטי טוודל שעשתה את מירב המאמצים, את רבקה טואוני הצעירה שגם כן הייתה חמודה וכל הכבוד להן על הופעה מכובדת בגמר הקבוצתי.
האיטלקיות לדעתי מסוגלות ליותר. אם הצליחו לייצר מתעמלת כמו פרארי לפני כמה שנים, והצליחו להעמיד נבחרת כזו מוכשרת, לא צריכה להיות להם בעיה להתמיד באותה דרך ולהעמיד דורות נוספים של מתעמלות ברמת גמר אולימפי ואולי מדליה יום אחד.
יפן נבחרת שכבר כמה שנים שומרת על מסורת של עלייה לגמרים והשגה של מקומות אחרונים. נראה לי שביפן יש הרבה ילדות ונערות עם מבנה גוף מתאים להתעמלות, וגם אופי נחוש, מתמסר ולא מפונק. בכל זאת אישהו תמיד נראה לי שהם לא מביאים יפניות טיפוסיות, אלא יוצאות דופן. פעם אחת גבוהה, פעם אחת שמנמנה וכיו'ב. קוקו צורומי למרות שמתעמלת כבר הרבה מאוד שנים, איכשהו עוד לא מצליחה לנקות תרגילים שהיא עושה כבר 3-4 שנים. את טנקה עם גומות החן שובות הלב והשיער החום לא הראו היום משום מה.
בסופו של יום תחרות שהייתה תאווה לעיניים ותענוג לצפות.

Mrpops

New member
סיכום יפה וממצה...

הכל כבר נאמר ואין לי הרבה מה להוסיף או להגיב.מזל טוב לאמריקאיות, כבר נכתב עליהן כ"כ הרבה שבאמת אין לי יותר מה להגיב. אציין רק שני תרגילים שמאוד הרשימו אותי בגמר הזה אצל האמריקאיות - האמנאר של מרוני - ואוו! היפה ביותר שראיתי אצלה עד היום! גוף ישר, קפיצה גבוהה מאוד ודיוק בנחיתה. ו- תרגיל הקרקע של וויבר. קודם כל מגיעה לה הערכה רבה על החוסן המנטלי. לא פשוט לחלום כל החיים על להיות אלופה אולימפית בקרב רב ויומיים אחרי האכזבה הגדולה בקריירה לחזור ולתת הכל בשביל הנבחרת! באמת כל הכבוד לה...גם שאר התרגילים שלה היום היו לא רעים. אני מרוצה מאוד מהמקום השישי של הבריטיות. מי שעקב אחרי ההודעות שלי בפורום, יכל לראות די בבירור שאני מעריץ אותן על ההתקדמות היפה שלהן בשנים האחרונות. רבקה טאני מתעמלת צעירה מאוד, כישרון אדיר שאפשר לפתח ואני די בטוח שעוד נשמע עליה בהמשך...היא עוד לא אמרה את המילה האחרונה! גם חנה וואלן וג'ניפר פינצ'ס עדיין צעירות ויש סיכוי שאולי ימשיכו לריו. גם בט טווידל יכולה לצאת מלונדון בידיעה שנתנה הופעה מכובדת ביותר! היה מרגש לראות אותה.
אהבתי לראות את המאבק של רומניה לקראת הסיום. יורדאקה ופונור שתיהן עם תרגיל קורה טוב מאוד החזירו לרומניות את הסיכוי למדליה. היה רגע שבו באמת חשבתי שהסיניות יעקפו את הרומניות, מסתבר שהתבדתי (וגם טעיתי בהימור..). יורדאקה היא עדיין יורדאקה (למרות הפציעה ..) ופונור מנוסה ומקצועית מאוד.
על הרוסיות אין לי הרבה מה לומר...הן בכו לקראת הסיום לדעתי בגלל ירידת מתח ופריקת אמוציות. אני לא באמת מאמין שהייתה להן תקווה לעקוף את ארה"ב...אולי הן חלמו על זה אבל יש פער גדול בין מציאות לחלומות. כל הכבוד למוסטפינה על הופעה מכובדת והכבוד הגדול ביותר לקומובה. היא השתפרה פלאים...נסלח לה על הנחיתה בקורה, כל השאר היה מעולה!
הסיניות נתנו את מה שיכלו לתת. על הקורה והמקבילים הן הפגיזו וכשהגיע תורן לקפוץ - הן התרסקו.
נהנתי מאוד מתחרות גמר הנבחרות, הייתה תחרות מרתקת למרות שהרבה היה צפוי מראש...מחר אני בלונדון וביום חמישי אהיה בתחרות הקרב רב. אשתדל לסכם משם ואולי להעלות איכשהו תמונות (אם חיבור הwifi יעבוד כמו שצריך). עד אז מאחל לכולכם המשך צפיה מהנה באולימפיאדה!

נעממהה

New member
קצת התבאסתי מהכסף של הרוסיות

עם הופעה כמו שהן נתנו הן היו שוות את הארד:
בקפיצות- שתי מתעמלות נחתו לא טוב ויצאו מהמזרון (אצל פאסקה במיוחד)
בקורה- תרגיל אחד מלא מעידות (מוסטפינה) ועוד קומובה שכמעט נפלה בנחיתה.
בקרקע- טוב, התרסקות מוחלטת היא המילה המתאימה.
למעשה, המקבילים היה המכשיר היחד עליו הן לא עשו טעויות רציניות.
הרומניות לעומתן נתנו תחרות טובה מאוד, בלי מעידות, בלי יציאות מהמזרון, בלי התרסקויות. בקורה ובקרקע הן הבריקו ובקפיצות היו סולידיות עם נחיתות טובות. רק המקבילים,כרגיל, פגעו בהן. ועדיין, למרות החולשה הגדולה במקבילים, כשנבחרת כל כך לא יציבה מסיימת לפני נבחרת שנתנה הופעה הרבה יותר טובה-זה מבאס אותי קצת. אני לא אומרת את זה מתוך אהבת הרומניות דווקא, וזה גם לא שאני חושבת שהתוצאה לא מוצדקת, אבל עדיין מאכזב.

מישהו מוכן להסביר לי את הציון של קומובה בקורה? מעל 15 עם ירידה כמו שלה?? נו באמת. בכלל, הרגשתי שהרוסיות קיבלו ציונים קצת יותר מידי גבוהים. לא שזה היה משנה את התוצאות...

קשה לי להסכים לגבי וויבר. עם כל הטררם שנהיה סביבה (עזבו עכשיו את הדיון לגבי החוק של שתיים מכל מדינה), התחלנו להמעיט בערכה. וויבר היא אחת המתעמלות הטובות והיציבות בעולם- אי אפשר לקחת את זה ממנה. לא מקפידה על הפרטים הקטנים? נסי לצפות שוב באמנאר שלה ובקרקע מהיום- בעייני הם לגמרי "נוצצים". באמנאר הרגליים שלה דבוקות אחת לשניה, לא בהצלבה ונחיתה כמעט ללא תזוזה- אין כמעט מקום לשיפור. בקרקע- סטיק בדאבל דאבל (!!), דיוק בטריפל פירואט, שאמשיך? איפה הפרטים הקטנים שאת מדברת עליהם?
אמרת שאולי זה לא מקרה שהיא לא עלתה לגמר הקרב רב- זה חוסר הערכה גדול מאוד כלפיה. הבחורה יציבה כמו פיל. נדיר לראות אותה מאבדת נקודות על יציאה מהקווים ומעידות בקורה. השפגטים שלה ב-180, הפיורואטים יציבים, האצבעות תמיד מתוחות (דברים שבהחלט אי אפשר להגיד על רייזמן!).
אני מאמינה שבכל יום אחר היא הייתה נכנסת.
רק לשם ההבהרה- אני לא דווקא ממעריצי וויבר. תמיד העדפתי את דאגלאס. אבל קשה לי עם חוסר הערכה שמגיע עם גל של בלאגן ותחושות מהפכה.

רק דבר אחרון- הברזילאיות לא היו בגמר. אולי התכוונת לקנדיות?
בנוסף, מקיילה מרוני בכלל לא התחרתה בקרקע- לא במוקדמות ולא בגמר. לא הראו אותה פשוט כי היא לא עלתה להתחרות!(דאגלאס-וויבר-רייזמן עלו על המכשיר הזה).

תודה על הסיכום, נועה!

NBI2

New member
מדליית ארד לרומניה

ואני לא הייתי שם כדי לראות את זה קורה.

אחחח צה"ל. למה תמיד המילואים שלך בזמנים הכי גרועים.

roniway1

New member
הרומניות נתנו הופעה טובה - אבל הן בבעיה לעתיד

סנדרה איזבסה וקטלינה פונור נמצאות בשתי רמות מעל שאר המתעמלות הרומניות. הרצף המדהים של הרומניות ( מאז 1972 לדעתי ) עלול להסתיים בריו , אלא אם כן הרומניות שוב ימצאו כוכבת חדשה , ברמות של איזבסה או פונור.

כרגע לדעתי אין אחת כזו , אבל אי אפשר לדעת אילו כשרונות יכולות לצוץ פתאום.

איזבסה בת 22 , פונור בת 24. זו כנראה האולימפיאדה האחרונה שלהן.

trilliane

Well-known member
מנהל
הן נראו כמו האמהות של כל הילדות...

זה היה ממש מוזר לראות את הנבחרת הרומנית יחד במדליות, שתי נשים, גבוהות (ולפונור יש גם פנים ממש מבוגרים, היא נראית לפחות עשור יותר מגילה) ואז עוד שלוש ילדות קטנות...

אני נהנית לראות מתעמלות שהן נשים ולא ילדות. אגב, איבסה רק בת 22, כיום זה כבר לא הרבה ולא חריג, לשמחתי. ראינו את בת' כבר בת 27, שלא לדבר על אוקסנה בת ה-37... (אבל היא באמת תופעה).

למעלה