גמר קרב רב נשים

cubano1

New member
דווקא ציון הביצוע לוקח בשובר שוויון

כך שנותנים יתר חשיבות לביצוע
זה גמר מסביר למה מוסטפינה לקחת - היא הרבה יותר אלגנטית ונהנית מציוני E גבוהים יותר באופן קבוע

PRIHADAR

New member
למה, זה הגיוני,

מה שהיא תבצע - רק שתבצע יפה! גם אם זה דרגת קושי נמוכה. -על זה מבוססת ההתעמלות. סתם דרגת קושי גבוהה אבל עם ביצוע גרוע זה לא נעים לראות. זה חוק שמעודד ביצוע נקי.

Tammie

New member
משום מה הייתי תחת הרושם שזה הפוך...

אבל זה לא משנה.
גם אם יש דגש לציון ביצוע, אני לא חושבת שזה צודק.
החליטו על ציון דרגת קושי וציון ביצוע ונתנו לכל אחד משקל (ציון הביצוע תורם 10 נקודות לציון הסופי בעוד ציון הקושי תורם פחות). אני לא חושבת שצריכה להיות הבדלה משלב זה.
אני לא יודעת להגיד מי יותר טובה- מתעמלת שמבצעת תרגיל קשה יותר ופחות נקי או מתעמלת שמבצעת תרגיל פשוט יותר בצורה מושלמת.
יכול להיות שהתגמול כרגע הוא לא נכון, ויש יותר מדי תגמול לאחד הצדדים, אבל צריך לתקן את זה, לא להגיד שציון ביצוע הוא יותר חשוב.....
כמו שאמרתי- מתעמלת שקיבלה 16, קיבלה 16. זה לא משנה עם ירדו לה שתי נקודות על ביצוע כי היא כנראה ביצעה אלמנטים מאוד קשים והפוך אותו הדבר.
שתי מתעמלות שקיבלו את אותו הציון צריכות לקבל את אותו הדירוג. ככה זה היה פעם, וקרה לו פעם ששני מתעמלים זכו במדליה כלשהי.
באותה מידה יכול להיות מצב ששתי מתעמלות סיימו בהפרש של אלפית אחת מהשנייה. המתעמלת שקיבלה ציון יותר גבוה תנצח, אפילו אם למתעמלת שמתחתיה יש דרגת קושי הרבה יותר גבוהה. לפי החלטה שדרגת קושי יותר חשובה אפשר להגיד שבמצב כזה המתעמלת בעלת הציון הנמוך יותר תזכה, אני חושבת שזה פשוט לא נכון.

נעממהה

New member
לפי מס' מקורות זה לא כך

הבנתי ממס' אתרים שאם יש שוויון מורידים את הציון הנמוך ביותר של שתי המתעמלות ואז רואים למי יש סך גבוה יותר על שלושת המכשירים הנותרים.

מתוך האתר-gymnastike:
Aliya Mustafina won bronze over Alexandra Raisman in a tie-break decision after both totaled equal all around scores of 59.566. FIG's rules state that when there is a tie in the all around ranking, they will drop the gymnasts' lowest score, and take the sum of the three top scores. Mustafina's sum of three best scores was 45.933 while Raisman's was 45.366.

cubano1

New member
גם בintlgymnast

אומרים שזה על פי חישוב של שלושת הציונים הגבוהים

נראה מחר כשכל הבלוגים ידברו על זה....

trilliane

Well-known member
מנהל
זה בדיוק מה שהיה לנסטיה ליוקין במקבילים 2008

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, אבל לא הציון הגבוה יותר אלא לפי השופטים

כלומר, כמה ציונים כאלה קיבלה כל אחת מהשופטים (קצת כמו באירוויזיון, סופרים את הדוז-פואה). וזה לא היה קשור למכשירים האחרים, רק לציונים שהשופטים נתנו לכל אחת מהן, וזה בדיוק מה שציטטת בפסקה שהבאת מתוך האתר-gymnastike.

נעממהה

New member
לא הבנתי איך זה דומה, סליחה.

נראה לי שלא הבנתי למה את מתכוונת. חוץ מהעובדה שבשני המקרים היה שובר שוויון, זה לא כל כך דומה.

במקרה שהיה אתמול, הורידו את המכשיר עם הציון הנמוך ביותר לכל מתעמלות וחישבו את מה שנשאר. הסה"כ שהיה למוסטפינה אחרי שהורידו את הציון של תרגיל הקורה שלה, היה גבוה יותר מאשר הסה"כ של רייזמן לאחר שהורידו את תרגיל הקורה (לשתיהן היה זה הניקוד הנמוך ביותר)

ב-2008, שובר השוויון בין נסטיה ליוקין ל-הא קשין היה בגמר המקבילים. לא היו עוד מכשירים להוריד את הציון שלהם אז שובר השוויון הלך אחרת, לפי מי שקיבלה ציוני E גבוהים יותר.

אשמח להבהרה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בציטוט שהבאת לא כתוב שמדובר במכשירים האחרים

כתוב "FIG's rules state that when there is a tie in the all around ranking, they will drop the gymnasts' lowest score, and take the sum of the three top scores" ולכן זה נשמע לי אותו הדבר, כי מדובר בציונים של השופטים.

את צודקת שלפי המשך הפסקה הם נותנים דוגמאות במכשירים האחרים, לא שמתי ל לזה (וזה גם מטופש ולא הגיוני...
) אבל מהניסוח של החוק עצמו זה לא ממש היה ברור לי.

מה זה אומר על מוסטפינה?

מוסטפינה זכתה במדלייה בקרב-רב אולימפי, עם נפילה מהקורה, ולאחר פציעה חמורה ופרישה. זאת במקביל למספר מתעמלות מעולות, שלא ממש פישלו, כלומר, היא לא בהכרח ניצלה מצב וזכתה מן ההפקר, אלא כנראה ממש הבריקה.
איך זה יכול להיות?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה יכול להיות כי היא הבריקה יותר משפישלה

אז האיכויות שלה חיפו על המקום שבו הייתה לה נפילה. אגב, מצב דומה קרה גם בהחלקה על הקרח שגם שם שיטת הניקוד דומה מאוד. בעבר (לפני שינוי שיטת הניקוד) היו תחרויות שבהן זכה "האחרון שנשאר עומד" (וזה לא בהכרח היה מי שהבריק, אלא סתם מי שלא לקח סיכונים והציג תכנית משעממת אז גם לא נפל בה) ואחרי שינוי השיטה כבר קרה שבזוגות זכה זוג שהייתה לו נפילה קשה בתחילת התרגיל, אבל אחרי התאוששות הם שבו להחליק והציגו תרגיל יפהפה וזכו בכסף. נדמה לי שבהמשך שינו עוד קצת כדי להוריד יותר על כל נפילה כדי שבכל זאת מי שנופל לא יזכה...

אבל זו "שמיכה" קצרה מאוד: מצד אחד רוצים שיקחו סיכונים ויציגו תרגילים מורכבים ומרהיבים, מצד שני אם מענישים יותר מדי על נפילות זה לא קורה... אני חושבת שהמצב הנוכחי דווקא לא רע ואף מעודד: זה אומר שמתעמל שנפל אינו מתעמל גרוע שאין מקומו באולימפיאדה אלא להפך, אפשר לזכות (כנראה לא בזהב, אבל להגיע לפודיום) גם אם אתה לא מושלם וחף מטעויות אבל מצוין במה שאתה עושה.

למעלה