גן עירוני......אימא´לה......

רותי ע

New member
גן עירוני......אימא´לה...... ../images/Emo5.gif

אחרי שנתיים בחממה של גן פרטי אנחנו כנראה נזרקים למערכת העירונית. מחוסר ברירה.. לא תהיה כנראה בגן קבוצה של בני גילו לעוד שנה (הוא יהיה בן 3). אז יצאתי להרשם לגן עירוני. וזה הולך ככה- 35 ילדים עם גננת וסייעת (היום זה 24 ילדים עם גננת ו-2 מטפלות). לא ידוע איזה גן כך שאי אפשר לבדוק אם הוא לשביעות רצוני ולא אדע עד הרגע האחרון. הגן רק עד 13:00 והחופשים כמו בבית ספר-כלומר אינסופיים. אז מה עושים הורים עובדים? רושמים לצהרון. וזה אומר הסעות (פחד...) ולהיות עם עוד המון ילדים גם בגיל בית ספר. שלא לדבר על זה שהוא לא מראה סימני גמילה ואולי לא יהיה גמול לגמרי עד אז והמערכת העירונית לא בנוייה לטפל בילדים לא גמולים.. הלב נשבר לי לחשוב עליו במסגרת כזו. הוא יהיה רק בן 3...אני רוצה להשאיר אותו מוגן עוד שנה לפחות... אז מה אפשר לעשות? או שאולי השד לא נורא כל כך? רעיונות?

אולי משפחתון של 5-10 ילדים

בגילאי שנתיים עד שלוש..עם 2-3 מטפלות.. כדאי להתקשר לעירייה ולבקש רשימת משפחתונים באזור שלכם בהצלחה!

רותי ע

New member
אני יכולה למצוא גן פרטי לעוד שנה

הבעיה שלא נראה לי נכון להעביר אותו מסגרת כל שנה. עוד שנה גן פרטי ועד שהוא מתאקלם אז שוב מעבר והפעם לגן עירוני.. ככה הוא יהיה עם אותם ילדים בגן העירוני עד כיתה א´..

vered4

New member
שנה זה לא מעט בגיל הזה

ואם יש מסגרת מצומצמת יותר טובה לשנה, זה נראה לי עדיף. את יכולה לרשום אותו במקביל לשני מקומות , פרטי ועירוני ולהחליט בתחילת השנה. אולי הגן העירוני לא יהיה מלא, והגננת תמצא חן בעייניך? לחילופין, אם הוא לא יהיה גמול, בכל מקרה הוא לא יתאים לגן עירוני. לגבי הילדים, אם זה באותו אזור, אז יהיו כאלה שהוא יכיר, ואם לא, גם מגיל 4 זה די והותר.

רותי ע

New member
את בטח מתכוונת הכי גדול ../images/Emo3.gif

לא נראה לי נכון להשאיר אותו בגיל 3 בקבוצה של שנה עד שנתיים.. במיוחד כשהוא מסתדר היום יותר טוב עם הגדולים ממנו בשנה ולא עם הקטנים ממנו בשנה. הוא מחקה אותם ולוקח דוגמא מהם וזה דוחף אותו קדימה..

אורית ג.

New member
בקיצור את אומרת שעדיף להיות

3 שנים בגן רע מאשר שנה בגן טוב ושנתיים בגן רע
רותי ... איפה למדת לוגיקה?
ממרומי נסיוני - גן עירוני של בני 3 לא צריך להכיל יותר מ-24 ילדים (ככה זה בתל אביב, בגני טרום חובה ומעלה זה 35 ילדים) ולא צריך למרר לילגד את החיים עם גמילה רק בגלל הגן וממש נורא (ככה זה גם כאן) שאי אפשר לדעת מי הגננת ואיזה גן זה יהיה והסעות... בגיל 3????? כל זה כדי לא להחליף בעוד שנה גן? ושלא תהיה מספיק תשומת לב בקליטה (תאמיני לי שבגן עירוני הם ממש אכזריים בקליטה ויש גנים שאפילו לא מרשים להשאר עם הילד ביום הראשון. לגיל 3 זה ממש ממש לא. טוב ... הבנת את דעתי הנחרצת (ואני מקווה שאת לא כועסת על נחרצותה) זה ממש רק כי אכפת לי ממנו.

רותי ע

New member
ורד ואורית-בדיוק היום חשבתי שכדאי

לי לבדוק גן שיש בו גילאים 3-4. אולי גם שנה הבאה הוא יוכל להמשיך שם אם יהיה כל כך טוב.. ואז אוכל להחליט ברגע האחרון כשיהיו לי כל הנתונים.

oskl

New member
השד בכלל לא נורא

הי רותי אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל אני התאכזבתי מאוד מהגנים הפרטיים באיזור שלנו. ניסיתי כמה גנים פרטיים (יש לי שלושה ילדים) ולא הייתי מרוצה בכלל. לעומת זאת, הגנים העירוניים היו נהדרים. כמובן שלפני הרישום שאלתי אימהות מה דעתן על הגננת הזאת וההיא ,ביקרתי בגן והתרשמתי ואז החלטתי. אני מאוד מרוצה. אמנם הרבה ילדים אבל בכלל לא נורא. הכל תלוי בגננת. אני מציעה שתבררי קודם על הגנים בסביבה ותשאלי על הגננות ועל הסדרים בגן. תלכי לבקר בגנים הללו. אצלנו היה לא מזמן יום פתוח בגני הילדים וההורים יכלו לבקר בגן ולהתרשם. בכל מקרה, תחשבי חיובי. אוס

רותי ע

New member
תודה על צפירת ההרגעה

הבעיה שעד סוף השנה לא אוכל לדעת אילו גנים פוטנציאלים ולבדוק אותם.. יש לכם מזל שאצלכם היתה אפשרות.

vered4

New member
אני רשמתי את בני הגדול (בגיל 3)

לגן פרטי, כי חששתי מאוד מגן עיריה. במהלך השנה מאוד התאכזבתי מהגן ומהגננת, אבל חששתי להוציא אותו בגלל המעבר באמצע שנה. הסתבר לי גם שהגן העירוני היה עם מעט ילדים כי זו היתה גננת מחליפה ובגלל שלא הכירו אותה נרשמו מעט. בגיל 4 הוא הגיע לגן שבו רוב הילדים 3 ומעט 4. הגננת היתה כל כך נחמדה ונעימה, שלגילאי 3 היה מאוד נעים בגן. בקיצור, הרבה תלוי בגננת, ועדיף לשריין אופציות ולבטל לפי מה שמגלים.

rachell

New member
רותי אני ממש מזדהה אתך

עברתי זאת לפני 3 שנים וזה אכן היה קשה הם כל כך קטנים............ ואנו כל כך רוצים עוד לגונן והחששות מכמות הילדים, והגודל שלהם וההסעות מצד שני הם ממש התחסנים ולומדים להתמודדד בצורה מדהימה אתמול הגעתי לארוחת הצהריים הצהרון 3 מטפלות ו - 45 ילדים!!!!!!!!!! כולם ישובים בשקט ובנחת אוכלים ממגשית האוכל שלהם (קייטרינג כל שהו) מסיימים, קמים, מפנים את הכלים ופונים למשחקים בסוף היום כשאני באה בד"כ זה נראה אחרת לגמרי מה כדאי ואיך עובר זאת כל ילד זה מאוד אישית ושונה מאחד לשני צריך להכיר את הילד בהצלחה.............. ואני את הגדולה שלי רשמתי אתמול לגן חובה ......באמת מפחיד שם

rachell

New member
ועוד משהו - צהרונים

בהרבה מקומות בזמן שביתות וחופשים הצהרונים עובדים יום מלא מה שמקל מאוד על הורים עובדים והילד כבר מכיר את המקום והצוות כמובן שבגן פרטי כל השנה עובדים מלא אבל ..............

אמיר.

New member
לכל השדים והרוחות ../images/Emo13.gif

רוב הגננות - סבירות, חלקן אפילו טובות... כמה זמן יכולה גננת גרועה להשאר במערכת ? תמהני. היה לנו כאן סיפור עם שני גני טרום חובה צמודים, השיבוץ היה אקראי, התחילה לרוץ חרושת שמועות על אופן חלוקה, לחצו שנבקש העברה לגן השני - לא הסכמתי, אני לא מכיר את הגננות. בסוף הסתבר שבגן שלנו היתה אמורה להיות גננת על הפנים אבל בקיץ החליפו אותה וקיבלנו גננת .. 10 !!!! הגן השני נשאר עם הגננת הטובה שלו - אבל שלנו - טובה יותר !!!!
ולגבי הגמילה... מפסח (אביב) עד תחילת הגן יש מספיק זמן לאימונים !! בקיץ קל יותר. אבל באמת היתה לנו בעיה עם ילד שלא היה ממש גמול בתחילת הגן ואכן נאלצתי לבוא בהיסטריה מהעבודה כמה פעמים.. אבל תודה לאל - זה הסתדר (אם כי הוא עדין מרטיב בלילה
)

רותי ע

New member
גם גננת, מעולה ככל שתהיה

כמה כבר היא יכולה להשקיע בכל ילד כשיש לה 35 עם סייעת אחת? לעומת גננת שיש לה שתי מטפלות עם 24 ילדים.. הבעיה היא התנאים שהמערכת נותנת ולא הגננות.

רותי ע

New member
עדכונים.. ../images/Emo13.gif

אז היום הלכתי לבדוק גן פרטי. הוא ברחוב שלי. יש לו שם שהולך לפניו. 24 ילדים עם גננת ושתי מטפלות. משחקים, פינות הפעלה, חוגים, אוכל, יחס חם..הכל יש. מחיר סביר יחסית לגנים אחרים בסביבה (1650 ש"ח עד 16:00). הגן מגיל שנתיים וכנראה שיהיו מעל 8 ילדים בני שלוש+ והקטע שגן עירוני+צהרון יוצא 200-300 ש"ח הפרש, לא יותר.. עכשיו התקשרתי לאמא של ילדה נוספת שגם רוצה גן פרטי לשכנע אותה והיא גם התלהבה והולכת לשכנע עוד הורים. אז אולי יהיו גם ילדים שהוא מכיר. מה רע?

odeia

New member
רותי, חשבון את יודעת? 24 ועוד ילד

ועוד אחד ועוד כמה אולי, כמה ייצאו לך בסוף?

רותי ע

New member
לפעמים 1+1=3 ../images/Emo8.gif

הכוונה שיהיו עד 24 ילדים. כולל הילד שלי והחברים שלו..

odeia

New member
אם ככה זה נראה טוב, למרות שבגן

של אודיה הם 16 ילדים עם גננת, ו-2 וחצי מטפלות, כאשר יש גם בנות של התיכון שבאות לעזור.

למעלה