גן עירוני......אימא´לה......

המספר הוא מקסימלי...

בשנה שעברה יובל הייתה בגן של 20 ילדים עם גננת וסייעת. השנה היא בגן שאמור להיות של 35 ילדים עם גננת וסייעת. בפועל יש 27 ילדים. זה משתנה משנה לשנה ובעיריה מדברים תמיד על המקסימום. אישית הייתי בודקת את הגן העירוני ונרשמת לשני הגנים,פרטי ועירוני ומחליטה בסוף השנה. בעירוני אפשר לבטל עד ה20 באוגוסט בערך ובפרטי אצלנו זה "קנס" של בערך 250 ש"ח בסך הכל על ביטול. ואז תוכלי לראות כבר כמה ילדים יש בכל גן ומה קורה עם הגמילה וכו´. בעקרון, אם הגן העירוני עושה רושם טוב, לא הייתי ששה להעביר גן כל שנה. ראיתי את ההסתגלות של יובל לגן בשנה שעברה אחרי שהיא הייתה בכיתה אחרת באותו גן שנה קודם (שלוש וחצי דקות בערך של הסתגלות) ושל ההסתגלות השנה (שבועיים וקצת, ועוד היו איתה ילדים שהיא מכירה מהגן הקודם). והגן העירוני שלנו פשוט מדהים - גננת מעולה, סייעת מקסימה... לא יכולתי לבקש טוב יותר.

חוה 1

New member
משום מה יש לי נסיון לא משהו

עם גנים פרטיים ונסיון מצוין עם גני מועצה / עירייה. זה נכון שיש יותר ילדים (אצלנו יש 31) אבל אין להם טיטולים ולכן אין צורך להחליף לכלכך הרבה ילדים. בגנים פרטיים יש תמיד אחת שעסוקה בלהכין אוכל והיא מנוטרלת. אצלנו הגנים של המועצה גדולים יותר החצר יפה יותר ובכלל יש יותר מקום לילדים . אני חושבת שאין מה להכניס ילד בן שנתיים ושמונה חודשים שעדין מסתובב עם טיטול לגן מועצה. אבל אם הילד כבר בלי טיטול והוא כבר בן 3 + אפשר בהחלט להכניסו . אני ממש מרוצה.

מיה30

New member
יש חיים אחרי המוות...../images/Emo8.gif

אני דווקא לא התלבטתי לגבי גן עירייה להיפך העדפתי אותו. הגדול שהה {ועכשיו גם הקטן} במשפחתון של 5 ילדים בלבד! מה שאומר סופר תשומת- לב, ואני החלטתי לרשום אותו לגן עירוני ולא לגן "מצומצם" עם 22 ילדים {ויש לנו אחר כזה באיזור}. ד"א כן יש אפשרות לדעת מי תהיה הגננת בשנה הבאה בגן עירוני כי שם לא מחליפים את הגננת בכל שנה אלא הגננת נשארת באותו גן מס´ שנים לא מבוטל ואולי אפילו עד ה....פנסיה, אז אפשר לברר אצל הורים שכבר היו בגן הנבחר ולשאול אותם לגבי תפקוד הגננת, אבללללללל צריך לזכור שלא כל מה שמוצא חן בעיני אם אחת ימצא חן לאם שנייה הדיעות הן רבות ומגוונות ולכל אם יש את הסף שלה. בסה"כ אני מרוצה מהגן העירוני ולא מתחרטת על ההחלטה ואותו דבר אעשה גם עם הקטן בבוא העת. מה שכן היה חשוב לי זה שלא תתחלף לו כל שנה גננת ובסופו של עניין זה כן קרה, כל שנה היתה לנו גננת חדשה וכל תחילת שנה עמדתי ממש כוססת ציפורניים מהפחד שהיא אולי לא תשביע את רצוני אבל הילד הלך והולך לגן בשיא הכייף וזו האינדיקציה שלי אם כייף לו בגן או לא. בשנה הבאה אנחנו בכיתה א´ ושם זו ממש אי וודאות גמורה כי באמת לא מגלים מי המורה עד כמעט תחילת השנה אז....מה יותר עדיף? לגבי הגמילה- יש את פסח עוד מעט ואפשר להתחיל בגמילה ואם יש חצר אז מה-טוב אפשר להשקות את הגינה חופשי
וגם אנחנו נתחיל להפטר מהטיטולים בתקווה שילך לנו קל כמו עם הגדול. מיה30

לאה_מ

New member
רותי, גם עומר וגם שירה היו בגנים

עירוניים נהדרים. ולשניהם היו בגן 35 ילדים עם גננת וסייעת. אבל הגננות - גם בגן של עומר וגם בגן של שירה - נפלאות, חמות, רגישות, קשובות, מלמדות, מאפשרות, נותנות חופש, יודעות להחמיא לילד ולחזק אותו, מכירות את הנקודות הרגישות של כל הילדים. בקיצור - לי אישית היה נסיון מצויין עם גנים עירוניים. אני אספר לך עוד משהו. שירה השנה בגן חובה. אני החלטתי, לאחר כמה נסיונות כושלים עם עומר, שלא ללמד אותם לקרוא ולכתוב. הגננת של שירה יצרה בגן סביבה מאד אוריינית, וכנראה שזה מאד מדבר אל שירה, והיא פשוט למדה בעצמה. אתמול קניתי לאורי את "איה פלוטו" (שהיא לא מכירה) והיא קראה 3 עמודים בעצמה. פשוט נדהמתי. היא גם כותבת מדהים (אם כי צריך דמיון די יצירתי כדי לקרוא את מה שכתוב. למשל, לפני יומיים היא כתבה ברכה לעומר וכתבה לו: לעמר טחטח - את יודעת מה זה? לעומר, אתה חתיך
). מכל מקום, במקרה של הילדים שלי, הגן מאד העשיר אותם ותרם להם. אז לא להתייאש.

למעלה