גן שפתי - כן או לא...?

סביון1

New member
אני לא יודעת לגבי גן שפתי, אבל קלינאית תקשורת

לא צריכה להיות עסק כל כך יקר. אני יודעת איך זה עובד בקופת חולים כללית: לקלינאיות של הקופה יש אכן תורים ארוכים מאד. אבל יש קלינאיות שהן לא עובדות של הקופה, אלא עובדות פרטי, רק שיש להן הסדר עם המושלם. את משלמת שלושים שקלים לשיעור, והמושלם משלים להן את היתר. לפעמים גם אצלן יש תור ארוך. במקרה כזה, אני ממליצה לך לנסות בישובים סמוכים. לפעמים שווה לנסוע רבע שעה - עשרים דקות יותר, כדי לקבל תור מהיום למחר. אצלי לפחות, כשהצעיר היה צריך טיפולי ריפוי בעיסוק, זה מה שעשינו: לקחנו אותו לישוב סמוך, מרחק עשרים דקות נסיעה מהבית, וקיבלנו מטפלת מצוינת שעבדה בהסדר עם המושלם. בנוסף, שווה לך לבדוק גם קלינאיות פרטיות. בכללית ההסדר הוא כזה, שאם את פונה למטפל שהוא מוכר (כלומר יש לו תעודה מוכרת של משרד הבריאות וכדומה), גם אם הוא פרטי ואין לו שום הסדר עם המושלם, את מקבלת החזר. אני לא זוכרת כמה בדיוק אבל כ- 75% או 85% עד תקרה של 107 שקל למיטב זכרוני. אני זוכרת שבזמנו כשהיינו זקוקים לקלינאית תקשורת, הלכתי למישהי פרטית מצוינת ועשיתי חשבון שאחרי שנקבל החזר, ההפרש בין זה לבין המושלם לא יוצא כל כך גבוה. כך שאולי שווה לך לברר גם את האפשרות הזאת.

אני אישית הרגשתי שהבן שלי אכן השתחרר מהרבה תסכולים כשלמד לדבר. לכן שמחתי על כך שהתחלנו לטפל מוקדם בבעיות השפה שלו, כי זה רק חסך ממנו עוגמת נפש.

טלילה10

New member
החלטתי לשלוח את הבן שלי לגן שפתי בשנה הבאה

היי,
בני יהיה בן 3.5 בספטמבר הקרוב. גם אצלו הבעיה היא בהבעת השפה ולא בהבנה. מגיל שנתיים וחצי הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע (חלק מהטיפולים באופן פרטי). יש שיפור גדול אך עדיין יש פערים גדולים לעומת ילדים אחרים בגילו. הוא מסתדר היטב בגן הנוכחי למרות הפער. אחרי התלבטות גדולה החלטתי כן לשלוח אותו לגן שפתי בשנה הבאה. הגן השפתי הוא עד שעה 14:00 ואח"כ יש הסעה לצהרון. אפשר להירשם לצהרון "רגיל" קרוב לבית ואז בחלק מהזמן הילד כן נמצא עם ילדים שמדברים היטב וגרים בסביבה. בגן השפתי יש קלינאית תקשורת יומיים בשבוע ומרפאה בעיסוק יומיים בשבוע, שעובדות עם מספר קטן של ילדים. זה הרבה יותר ממה שאפשר לממן לבד. גם הגננת מקבלת תדרוך מקלינאית התקשורת איך לעבוד עם הילדים. אני חושבת שדוקא עדיף לנסות לצמצם את הפערים בגיל צעיר ומרגישה שלמרות כל החיזוקים שילד מקבל, התחושה שהוא בין ה"חלשים" עלולה להשפיע על בטחונו העצמי ועל איך שהוא תופס את עצמו. אני מקווה שאחרי שנה כזו הוא יוכל להשתלב בגן רגיל ביתר קלות.
בהצלחה, טלילה

שרון123

New member
גם אני מתכוונת לרשום אותה לצהרונית

בגן הסמוך לביתנו בו היא גם היתה השנה. אני גם מקווה לשלב אותה באותו הגן בחלק מהימים במהלך השנה.
כשבני היה בגן השפתי הוא היה משולב יום בשבוע בגן הרגיל ובשנה שאח"כ עלה עם ילדי הגן המשלב לכתה א' רגילה

fatfat

New member
שרון אני לא מכירה את המקרה הספציפי

ולא את הגן השפתי והגן המשלב. לי נראה ששילוב של יום-יומיים בשבוע יכול להיות יותר בעייתי אצל ילדים שאומצו, שמאוד צריכים קביעות של המסגרת
וכמה שפחות מעברים.

שרון123

New member
תודה יפעת

בכל מקרה קודם מתחילים את השנה רק בגן השפתי ורק לאחר כמה שבועות של הסתגלות, לאחר בחינה של המצב מחליטים אם ואיך לשלב.
אם היא תשולב זה יהיה באותו הגן בו היא נמצאת השנה, עם אותו צוות וחצי מהילדים שהיא מכירה(גן דו גילאי, חצי עולים וחצי נשארים).
וספציפית לגבי שחר היא דווקא לא ילדה שמתקשה במעברים בד"כ, הרבה פחות משני הבנים (הביולוגים) שלנו. זאת ילדה חובבת הרפתקאות ואקשן ויש לה המון חברים בגן הנוכחי שאני די משוכנעת שהיא תשמח לפגוש שוב

luci sheli

New member
אנחנו הלכנו לקלינאית תקשורת

גם בגיל 3 וקצת, רק אני הבנתי אותה, שיבוש מילים מטורף.
והקלינאית עזרה פלאים.
בהצלחה

orit81

New member
תודה רבה על כל התגובות

עזרתם לי מאד

למעלה