גנבו אותי באיזה חנות

KOSONNN

New member
גנבו אותי באיזה חנות

קניתי מאיזה חנות שהבנאדםעצמו פשוט שקרן ברמות .. קניתי טלוויזיה סמסונג ב3670 הבנאדם אמר לי שאני יקבל סמליין 3 שנים אחריות ואני קבלתי בכלל לא סמליין ואני רוב הסכויים קבלתי י שלום שעולה 3050 שקל בערך לפי זאפ הבנאדם אמר לי שהוא מוכר רק סמליין הוא חשב אני תמים שלא מבין כלום והוא ראה את אבא שלי כבנאם תמים אז למה לא לגנוב 600 שקל ? הבנאדם פולטקאי ברמות דברתי עם סמליין לא מכירים אותו בכלל! דברתי עם מלא נציגות אמרו לי תשלח לנו תקבלה הם לא מזהים שאמרתי לו את זה בהתחלה הוא גימגום אחרי זה הוא סיפר סיפור מה זה משנה מאיפה אני מביא את זה אבל אתה מקבל סמליין 3 שנים אפילו שאני לא רשום סמליןן אבל הספק שלי כן רשום וחירבש כול מיני דברים עכשיו ראיתי בטלוויזיה מלא הוחכות שזה לא שלהם! לפי המדבקה מאוחרה ויש מין קוד כזה בשביל ליראות מאיפה המסך הגיע והוא מחוק! והתכנאי של סמליין עושה לי זה לא שלנו רימו אותו ועדיין הבנאדם עושה לי זה שלהם הוא אמר ששבוע הבא אני יקביל תתהודעה אחרי שכול יום הוא אומר לי מחר אני יביא לי תתהודעה כול יום מחר עכשיו בקבלה רשום רק תדגם של המוצר שקניתי לא רשום יבואן ולא רשום סמליין לא רשום כלום כי הוא זהיר עם הוא הירשום ואני יגלה אז הוא יהיה בבעיה בקיצור אמרתי לו שמע תחתום לי פה שהמוצר שקניתי סמלין חתימה ותאריך הוא מתחיל לספר סיפורים שהוא לא יוכל והוא עושה לי יום ראשון תקבל תהודעה עם לא תקבל אני יחתום לך בקיצור הכול מוקלט! הכול והוא לא יודע הכול יבוא לו בהפתעה עכשיו איך אפשר להוציא ממנו עוד הוחכות בשביל טביעות קטנות ??? כי הוא לא רוצה לחתום לי סמליין אבל הוא מוקלט עדין בכמה שיחות שלי בקיצור הטלוויזיה עלתה לי 3670 בכמה כדאי לטבוע אותו אמרו לי עם זה עולה 3670 אז תוסיף לזה עוד 500 שקל על כול ההוצאות וההוגמת נפש ............ תעזרו לי בנושא פ]ה מה הכי כדאי לעשות כי שמעתי גם על הרבה מאוד אנשים שהוא רימה אותם!

לא הבנתי מה זה "סמליין" לעומת "י שלום"

אני מביא לעיונך מספר סעיפי חוק מחוק הגנת הצרכן בכדי שתעיין בהן ותנסה למצוא את הדרך הנכונה, מבחינתך, לפעול. יש עוד חוקים רלוונטיים אך לצורך הזה, ובעיקר לשלב הזה, תעיין בחוק דנן. איסור הטעייה: 2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה: (1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות; (2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס; (3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות; (4) השימוש שניתן לעשות בנכס או בשירות, התועלת שניתן להפיק מהם והסיכונים הכרוכים בהם; (5) דרכי הטיפול בנכס; (6) זהות היצרן, היבואן או נותן השירות; (7) השם או הכינוי המסחרי של הנכס או השירות; (8) מקום הייצור של הנכס; (9) תאריך הייצור של הנכס או תאריך תפוגתו; (10) החסות, העידוד או ההרשאה שניתנו לייצור הנכס או למכירתו או למתן השירות; (11) התאמתו של הנכס או השירות לתקן, למיפרט או לדגם; (12) קיומם של חלפים, אביזרים או חמרים המיוחדים או המתאימים לתיקון הנכס או לשימוש בו; (13) המחיר הרגיל או המקובל או המחיר שנדרש בעבר,  לרבות תנאי האשראי ושיעור הריבית; (14) חוות דעת מקצועית או תוצאות של בדיקה שניתנו לגבי טיב הנכס או השירות, מהותם, תוצאות השימוש בהם,  והסיכונים הכרוכים בהם; (15) השימוש הקודם שנעשה בנכס או היותו חדש או משופץ; (16) שירות אחזקה ותנאיו; (17) תנאי אחריות לנכס או לשירות; (18) כמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה; (19) היות העסקה שלא במהלך עסקים; (20) היות מקורו של הנכס הנמכר בפשיטת רגל, בכינוס נכסים או בפירוק של חברה; (21) תנאי הביטול של עסקה. (ב) לא ימכור עוסק, לא ייבא ולא יחזיק לצרכי מסחר נכס שיש בו הטעיה ולא ישתמש בנכס כאמור למתן שירות. (ב1) לא יציב עוסק שלט ולא יודיע בכל דרך אחרת, שאין הוא אחראי לכל נזק גוף העלול להיגרם לצרכן בתחום העסק או בחצריו. (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק. (ג) הוראות סעיף זה יחולו גם על פרסומת. עונשין 23. (א) עוסק שעשה אחד מאלה, דינו - מאסר שנה או קנס פי שבעה מן הקנס כאמור בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן - חוק העונשין) – (1) עשה דבר העלול להטעות צרכן בניגוד להוראות סעיף 2... פיצויים 31. (א) דין מעשה או מחדל בניגוד לפרקים ב', ג', ד' או ד'1 כדין עוולה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש]. (א1) הזכות לסעדים בשל עוולה כאמור נתונה לצרכן שנפגע מהעוולה, וכן לעוסק שנפגע, במהלך עסקו, מהטעיה כאמור בסעיף 2. (א2) פרק ו'1 לא יחול על עוסק שנפגע מעוולה כאמור במהלך עסקו. (ב) (1) הוברר לבית המשפט שמעשה או מחדל של הנתבע גרם או עלול לגרום תקלה לציבור או לחלק ממנו והתובע הסתייע בהגשת התובענה בארגון צרכנים, רשאי בית המשפט לפסוק, בנוסף לתרופה שנפסקה לתובע, כי ישולם פיצוי לאותו ארגון צרכנים בשיעור שלא יעלה על פי ארבעה מהנזק שנגרם לתובע או מסכום של 14,750 שקלים חדשים, על פי הגבוה; שר המשפטים, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לשנות את הסכום האמור... ביטול עסקה 32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין. (ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן; היתה העסקה עסקה מתמשכת שהוחל במתן השירות לפיה – ישלם הצרכן לעוסק את התמורה היחסית לפי תנאי העסקה, בעד השירות שניתן לו עד למסירת ההודעה על הביטול. (ב1) אין בהוראות סעיף קטן (ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך הנכס נושא העסקה פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו.

KOSONNN

New member
הבנתי תודה

לפי מה שניראה לי זה גם לא יבואן אחר זה יבוא אישי! בקיצור דברתי עם תלונות לצרכן משהו כזה הם אמרו לי אתה צריך לשלוח לחנות מכתב ואחרי זה עם לא עוזר אנחנו מטפלים בקיצור אני לא יודע בדיוק איך לרשום לו ומה אני רוצה לרשום לו בכללי שגילתי שהמסך לא שלסמלין ודברתי עם כול התכנאים שלהם ואני הזמנתי סמליין ואני רוצה שיחזיר לי תכסף בחזרה הבנאדם בחנות עושה לי אמרתי לו שיש לי בעיה הוא עושה לי אני יוכל לשלוח לך תכנאי אבל הם הוא רואה שזאות לא בעיה אז הוא היקח לך 180 שקל עלות אז הוא רוצה בעצמו המוכר בחנות לבוא אליי הוא הביא לי תטלוויזיה ביבוא אישי לפי מה שאני לא בלי שום יבואן לא סמליין ולא י שלום רציתי לדעת איך לרשום תמכתב בדיוק ... ורציתי לדעת עם זה בסדר עם אני שולח לו את זה בכתב יד או שחייב מדפסת כי אין לי ... תודה רבה

למעלה