"גנב לי" את המילים

xbuffalomen

New member
"גנב לי" את המילים

המשפחה, החברים, החומוס - משהו בסידור הזה חורק
אחרי 13 שנה, הטייס האוטומטי שלקח אותי לישראל מדי שנה כבר לא עובד כמו פעם. הבת שלי חידדה לי את ההבנה שביקור המולדת הזה הוא כבר יותר שלה משלי, חוץ מהחוף בבת ים


"לצד הגעגוע, התפתחה איזו תחושת מחויבות שבטית, רצון לא לפגוע, לא להעליב"קרדיט: ערן וולקובסקי

"כל כמה זמן אתם מגיעים לארץ?" שאל גבר שחמש דקות קודם לכן פגשתי לראשונה. הוא ישב על כסא פלסטיק בסלון ביתו של אבי ובחן את "רמת הנאמנות" שלי למדינה שעזבתי לפני 13 שנה. "כל שנה, לפחות פעם אחת", עניתי בנחרצות של ציוני גאה. "גם הילדים?" שאלה קרובת משפחה רחוקה שעד היום אינני יודע את שמה. "כל המשפחה", השבתי, "פעם אחת בקיץ ולפעמים גם פעם אחת בחורף".

"זה לא קל", הגיב הגבר והוסיף שלפי מה שידוע לו כרטיסי הטיסה לישראל מאוד יקרים בחודשי הקיץ. "זה באמת יקר", הגבתי בסיפוק של שחקן כדורגל שכל שנדרש לעשות הוא לגלגל את הכדור לשער, "כמה שעולה עולה, אנחנו לא מדלגים על הביקור השנתי. אין מה לעשות".

שבועיים אחר כך, על כביש מהיר בניו-ג'רזי, שאלה אותי הבת הגדולה לכמה זמן אנחנו באים השנה לישראל. "אני עדיין לא יודע", עניתי ובפעם הראשונה, אחרי 13 שנה של נאמנות עיוורת, חשבתי לעצמי שאולי הגיע הזמן לדלג על ביקור. "הייתי רוצה לבוא הפעם לשלושה שבועות", המשיכה ואני התמלאתי תחושת אשם כמו גבר ששוקל לבגוד באשתו בפעם הראשונה בחייו. "יש עוד זמן", אמרתי לה.

250 דולר ל-20 דקות כולל סרט מצויר, לא תיקח את הילדה?
למה נהג המונית צריך לדעת כמה אני מרוויח?
"פה זה לא ישראל שבאים לחתונה במכנסי חאקי וסנדלים"
ככל שהרהרתי בעניין - כך האופציה לוותר השנה על הביקור בישראל הפכה הגיונית יותר ויותר. אולי זאת תחושת הגודש שנוצרה אצלי אחרי שב-2019, על רקע מצבו הבריאותי של אבי, ביקרתי בארץ חמש פעמים. אולי זה בגלל שכבר לא מעט זמן אני מרגיש שמשהו בטייס האוטומטי הזה שלוקח אותי לישראל כבר לא עובד כמו פעם. הפרפרים בבטן של השנים הראשונות התחלפו בלחצים בחזה וחרדות שמתחילות עוד לפני הנחיתה בבן-גוריון.

על פניו, הכל בדיוק כמו פעם. המשפחה אוהבת, החברים מתגעגעים, הים אותו ים והחומוס אותו חומוס. ולמרות זאת, כבר כמה שנים מקננת בי התחושה שמשהו בסידור הזה חורק. למעשה, משהו בו חורק מהרגע הראשון. אותם חברים טובים שבשנים הראשונות התעקשו לחכות לי בנמל התעופה ולא היו מפסיקים להתקשר כל היום, מציעים עכשיו להיפגש רק בגלל שברוב המקרים לא נעים להם. לצד הגעגוע, התפתחה שם איזו תחושת מחויבות שבטית, רצון לא לפגוע, לא להעליב.

גם נסיבות החיים האובייקטיביות השתנו כמובן. מה שזרם בטבעיות בימי האוניברסיטה כבר לא עובד חלק כמו פעם. כולם עובדים עד הערב, לכולם ילדים שצריך להשכיב לישון, וב-22:00 כולם בעיקר רוצים ללכת לישון. בין לבין מנסים לדחוס פגישה ב"ארומה". שעה וחצי של השלמת חוסרים, של כל מיני סיפורים על טיפולי פוריות ובעיות בעבודה שאתה לא מבין איך לא שמעת עליהם עד היום. אתם הרי מדברים בטלפון כמעט כל שבוע, ממש כמו פעם.

גם עם המשפחה מדובר במלכוד שאי אפשר לצאת ממנו מבלי שמישהו ייפגע. למרות האהבה הכנה והגעגוע הגדול, אתה מבין פתאום שמשפחה היא קצת כמו מרק עוף - אחרי יומיים ברצף זה מתחיל להימאס, אבל בגלל שנפגשים רק פעם בשנה צריך להספיק כמה שיותר. וכך אתה מוצא את עצמך קם בבוקר עם כאב ראש רק מעצם המחשבה על איך לדחוס ליום אחד את האמא בבת ים, האחות בפתח תקוה, החברים בתל אביב, הילדים שרוצים ללכת לים, והאשה ששואלת אם אפשר לשבת בערב במסעדה רק שניכם לבד. והרי כמה היא כבר יכולה לשבת עם החברים שלך בארומה כל ערב...

למרות זאת, אני די בטוח שגם השנה נבקר בארץ. לא רק בגלל האחות או החברים, אלא בעיקר בגלל הילדים. הפחד שמשהו בזהות הישראלית שלהם, שהיא שברירית ופריכה ממילא, יישחק עוד יותר - הוא שיניע אותי. החשש שישכחו את העברית, שיאבדו את הקשר עם בני הדודים, שיהיו קשורים יותר לסבתא מאמריקה - הוא לב העניין. אני רוצה שהם שיגדלו עם זכרונות הילדות שלי. מהפארקים שמלאים בילדים (בניגוד לפארקים השוממים של ניו-ג'רזי), דרך הבורקס מתחת לבית, השיפודיה שלך והגלידריה בטיילת, ועד החברים, שאחרי הכל, עדיין הרבה יותר טובים וקרובים מאלה שכאן. הכל שווה כדי לראות אותם משתוללים בחוף של בת ים, שהוא הרבה יותר טוב מכל חוף בארה"ב. החוף של ילדותי. עם שובר הגלים, החול הרך, המים החמים והאבטיח הקר.

ואז הטלפון נייד שלך מצלצל ועל הקו הדודה מכפר סבא ששמעה שאתה בארץ. היא אומרת שלא ראתה את הילדים כבר כמה שנים ושואלת אם יהיה לך זמן לקפוץ באחד הערבים השבוע.
 

metm98

New member
מקסימום עצם של הכלב ...

החיים פשוטים. רוצה ליסוע? סע. לא רוצה? אל תיסע. למה חייבים להפוך את זה לדילמה כבדה ודביקה על מהות הציונות וזלזול מכוער בישראלים מלאי כוונות טובות היושבים - רחמנה לצילן - על כיסאות פלסטיק לבנים?

וכהערת שוליים: יש הרבה אנשים בעולם. חלקם ישראלים. חלקם נהגי מוניות. זה עדיין יוצא הרבה נהגי מוניות, והם שונים ומגוונים. מי שנוסע מספיק במוניות, או שסתם ניחן בזכרון יצירתי, יכול לשלוף את טיעון "נהגי המוניות אומרים ש.." על כל נושא שבעולם. אפשר להוכיח ככה שהישראלים (או כל אומה אחרת) הם גזעניים סובלניים דתיים וולגרים קמצנים או כל תדמית אחרת שבא לך להדביק עליהם. לרוב ההכללות האלה יעידו על האומר יותר מאשר על נהגי המוניות.
 

metm98

New member
אנחנו אנשים פשוטים, לא מבינים מטפורות :)

אבל אם חשקה נפשך בצהוב הצהוב הזה, נראה לי שתמצא מנה גדושה של דיכוטומיית טובים/רעים פשטנית בעיתון הארץ.
&nbsp
 

metm98

New member
בקריאה שניה, נראה לי שעשיתי עוול לכותב

הרפרוף הראשון (כך נראה) עבר לי דרך הפילטר של חוסר האהדה המסורתי לעיתון הארץ. בקריאה שניה נראה לי שהכותב לא ניסה להשמיץ אף אחד אלא רק לשתף בהתלבטויות האישיות שלו. ונהג המונית זה בכלל תוצאה של העתק הדבק רשלני (באפלו, האם זה חלק משלושה קישורים לכתבות אחרות? עכשיו אני סקרן לדעת מה עולה $250) .

איתך הסליחה. ואני מקווה שהביקור הבא שלך בארץ, בכל זמן שתבחר, יהיה פחות מאולץ והרבה יותר וכיף.
 

xbuffalomen

New member


 

נחמנית

New member
הקטע של הפארקים הריקים לא ברור לי עד היום

למה אנשים כאן לא לוקחים את הילדים לגינה לשחק? זה ייחודי לניו ג'רזי או שזה פשוט ככה באמריקה?
 

liat1271

New member
אצלנו הפארקים מלאים

גם כשגרנו בבוסטון, הפארקים היו מלאים, לפחות בסופי השבוע
 

CANADA101010

New member
"אינני אתונאי או יווני, אלא אזרח העולם"

אזרח העולם הוא תואר, או מטבע לשון, אותו טבע לראשונה הפילוסוף היווני סוקרטס באומרו: "אינני אתונאי או יווני, אלא אזרח העולם"
אחריו השתמש במשפט הציניקן דיוגנס, שכשנשאל למקום מוצאו השיב: "אני אזרח העולם". תואר זה מעיד על האדם הנושא אותו, כי הוא מסתייג מגבולות גאופוליטיים ומפערים כלכליים ותרבותיים הנובעים מהשתייכות לאומית, ודוגל בקוסמופוליטיות.
חסיד זכויות האדם האמריקני תומאס פיין פיתח את דברי סוקרטס ודיוגנס, והצהיר: "העולם הוא מדינתי, כל בני האדם הם אחיי, ועשיית הטוב היא דתי"
מהו פטריויט?
שם כולל לאהבה ונאמנות שאדם חש כלפי המדינה
גישה זו מתבטאת במסירות, בנאמנות ובמוכנות להקרבה למען המדינה. הרגש הפטריוטי נובע מהרגשת זיקה, שייכות, הזדהות ומחויבות. פטריוטיות יכולה להתבטא לא רק כלפי המדינה בה גדל בילדותו.
כמעט מאז שאני זוכר את עצמי אני יודע לזהות את ההבדל בין הסטוריה ובין "סיפורי שבט" - דמיון משותף
עמוס עוז הסביר לידידו המתגעגע לימי ילדותו:
"אתה חולה, אמרתי לו, וגם איבחנתי את המחלה (...) אתה חולה שחזרת. אתם רוצים בלועזית? חולה רקונסטריטיס (...) אתה מחפש במרחב משהו שאבד לך בזמן (...) זאת מחלה מסוכנת מאוד (...) אתה מתגעגע לילדותך, זה בסדר, אבל אם תתחיל להתנהג כמו ילד בן חמש מרוב געגועים לילדות – צריך לאשפז אותך".
ישראל של היום היא לא ישראל של ילדותי. המרחב הציבורי השתנה לחלוטין.
צריך להיות פטריוט חזק כדי להתעלם ממה שקורה בנהיגה למשל או לקרוא את התגובות - כן אפילו בהארץ.
ולמה אני בכל זאת קורא ומתענין במה שקורה בארץ הקודש?
אולי אני סקרן לראות באם ישנם עוד אנשים הדומים לי ואולי לחזק את החלטתי לקחת את גורלי וגורל ילדי בידי.
עם החסרונות של צפון אמריקה אקח את היתרונות בשתי ידיים.
נישואי תערובת?
אהיה מאושר עם תכונות טובות שלבן או בת הזוג ללא קשר לדת
וזאת הזדמנות לבוז למילה ירידה ו\או התחזק
 

debby12

New member
מנהל
מסכימה איתך. עם זאת, אני עדיין "תבנית נוף מולדתי"

כמאמר טשרניחובסקי. לעתים אני מצטערת שאני "תבנית נוף מולדתי", אבל זה לא משהו שבוחרים....

וגם אני כמוך - עם כל החסרונות - מעדיפה את צפון אמריקה. אני מצרפת נתון מכתבה אחרת בעיתון היום, לגבי מערכת החינוך בישראל. אם הייתי גרה שם - הייתי עוברת מדינה, גם היום. מזעזע


 

randomwinds

New member
גנבו לך את המילים? תגנוב להם בחזרה! שעשועון AI

כפי שמלמדת הכותרת, אין לי הרבה מה לומר לגבי ההודעה שפתחה את השרשור, כך שאפשר לגשת ישר לשעשועון, מבית huggingface.co, שמזכיר לי מכתבי שרשרת מימי הילדות...

  1. ניגשים לכאן https://transformer.huggingface.co/
  2. בוחרים מודל
  3. מכניסים משפט ולוחצים על Trigger autocomplete

ועל זה אמרו כבר הגששים במערכון הפיק ניוז הראשון בעולם, "אתם שואלים אותן שאלות והם עונים אותן תשובות, מה יש פה לתרגם"

מצורף מה שהמודלים חושבים. נשבע, לא נגעתי



 

debby12

New member
מנהל
גם אלי הכתבה הזו "דיברה"

וגם אצלי "גם השנה נבקר בארץ", למרות שאין לי שם אח או אחות
. השורה של "הרי אתם מדברים עוד בטלפון [עם החברים] כמעט כל שבוע, כמו פעם" היא לא נכונה אצלנו. היא לא היתה נכונה לדעתי כמה חודשים אחרי שנסענו כבר. כנראה שהחברויות שלנו פחות הדוקות. מתקשרים לחברים בחגים ויום הולדת - משהו כזה.... אין לי תשובות. אני גם לא מרגישה שהחברים בארץ "עדיין הרבה יותר טובים וקרובים מאלה שכאן".

מסכימה עם עמוס עוז שישראל של ילדותנו איננה קיימת עוד ממילא, כך שגם לו גרנו בישראל, זכרונות הילדות של בנותי היו שונים. בנוסף, כולנו זוכרים את ילדותנו דרך "משקפיים של ילדות". גם כשהיינו ילדים החיים בישראל לא היו קלים. תמיד היו פיגועים, מלחמות, והפרנסה תמיד היתה לא קלה. רמת החיים היתה נמוכה משמעותית (גם מרמת החיים בישראל כיום וגם מרמת החיים בארה"ב כיום). לאנשים רבים לא היה רכב פרטי, טלויזיה צבעונית וכו'. אנשים גם לא אכלו בשר כל יום מסיבות תקציביות - לפחות בבירת הנצח שבה גדלתי. בנוסף, אני חושבת ששעות העבודה של הורינו (בממוצע כמובן) היו קצרות בהרבה משעות העבודה של ההורים בישראל או בארה"ב כיום. במיוחד גם כי כשהייתי ילדה אנשים בארץ עוד עבדו בימי שישי עד השעה 1 בצהריים או משהו זה. וזה קיצר קצת את יתר ימות השבוע.

על כל פנים - עוד לא הגעתי לשנה ש"בה לא אבקר בישראל". אני מניחה שזה יגיע מתישהו
 

דונודו

New member
גם לי זה צרם

החלק עם "עדיין הרבה יותר טובים וקרובים מאלה שכאן". 13 שנה הוא פה ועדיין לא מצא את עצמו ונשאר תקוע בקלישאות של ים וחומוס? אני מקוה שזה לא באמת כך ושהוא רק כותב את זה עבור הקוראים הישראלים, שתמיד אוהבים לשמוע שאמריקה זה לא זה ו״תמיד חסר משהו״ ושכולנו חיים פה בבדידות וניכור רגשי וחולמים כל היום על ים וחומוס.
 

JimmyGee

New member
אני אכן מתגעגע למישפחה וחברים טובים

ים וחומוס לא מענין אותי בכלל. לגבי חברים פה אני מעדיף כימעט תמיד כאלה שהם לא ישראלים (לא שיש לי משהו נגד ישראלים, פשוט ככה יצא).
אבל מישפחה וכמה חברים טובים של שנים מישראל לא מוחקים, גם לא אחרי 25 שנה פה.
 

דונודו

New member
כמובן

ברור שאין תחליף למשפחה וחברים בארץ, זו פחות או יותר הסיבה היחידה שאני מבקר. אבל למה שהסביבה בארה״ב לא תהיה ״טובה וקרובה״ באותה מידה? אולי זה נכון עבורו (וחבל), אבל כטור בעיתון שאמור לייצג את החיים בארה״ב זה מהדהד סטיגמות לא נעימות. אני לא זוכר אם זה נידון פה בפורום, אבל לא מזמן פורסם ש״רשות החדשנות״ (זרוע של משרד האוצר שאמורה לקדם הייטק בארץ) מפעילה פרופילים פיקטיביים בפייסבוק, של ישראלים שלכאורה עברו לארה״ב ונורא עצוב להם ורוצים לחזור. זה קמפיין מוזר שמישהו גמר אומר לטחון לנו במוח, וכבר קשה לי לשמוע את זה בפעם המיליון בלי לגלגל עיניים.ֿ
&nbsp
https://shkifut.info/2019/12/fakeprofile/
&nbsp
&nbsp
 

JimmyGee

New member
״טובה וקרובה״ באותה מידה?

תלוי מה "השארתה" בישראל. הורים, אחים, חברי ילדות קרובים וכו....
אין לזה תחליף, עם כול הכבוד לחברים המאוד טובים פה.
עם כול המשפחה הקרובה היתה פה, זה כבר סיפור אחר.
 
למעלה