"גנב לי" את המילים

Boston Guy

New member
כדאי לדייק: הקמפיין מכוון לכאלה שבין כה וכה רוצים לחזור...

מי שלר מחפש לחזור לישראל - לא יסתובב בתוך קבוצת פייסבוק סגורה שנקראת "חוזרים לישראל – שאלות, תשובות והתייעצויות".
אני גם מניח שמי שכותב בקבוצה כזו הודעות כנגד חזרה לישראל נמחק ונחסם... זו לא קבוצה שמתיימרת להיות "נטולת אג'נדה". 9
והשימוש בפרופילים פיקטיביים אצל ישראלים נפוץ מאוד - הייתה לפני איזה שנה דוגמא משעשעת לזה כשאיזה "מנעולן \ הנדימן" ישראלי בארה"ב החליט להקים "מכולת לישראלים" באינטרנט, ופתח בפייסבוק חשבון פיקטיבי ל"נציגת שרות הלקוחות" הדמיונית שלו. הוא בחר כתמונת פרופיל שלה תמונה של דוגמנית בשם חנה ג'יטר (אישתו של שחקן הבייסבול דרק ג'יטר)...

Ani15

New member
נשאלת השאלה

למה לשמור על קשר עם החברים מישראל? ממילא יש לכם מעט במשותף, ואין לכם עתיד משותף צפוי.
למה לילדים צריכה להיות זהות ישראלית? רק כי אתה גדלת שם? זו כבר לא המדינה שלך, וממילא גם לא שלהם (גם אם יש להם אזרחות ישראלית. לבת שלי יש אזרחות אמריקאית וזו לא המדינה שלה). למה לטרוח?
נשארה המשפחה. תטיסו אותם אליכם, יהיה יותר זול ויותר נוח לכם, ובא לציון גואל.

זה לא מדינה שלהם...

אבל ללכלך דווקא על ישראל
מצווה גדולה אצלם

iris mom of two

New member
ים וחומוס

כחיפאית לשעבר הים בהחלט חסר לי. אבל, החלפתי עם אגמים מלא.
אני דווקא חידשתי חברויות עם חברה מהצבא, ונעיםמלי עם החסרונות האלו שהן בעיקר וירטואליות ולא תמיד נפגשים גם כשאני מגיעה לישראל. כי אלו האנשים שהכירו אותי כשהייתי ילדה. אין לי כאלו פה, חוץ מאחותי כמובן.
הילדים שלי לא ישראלים, אבל כן חשוב לי שיכירו את ישראל ושיאהבו אותם. כי חשוב לי שיידעו מאיפה באתי. ים הם לא אוהבים, וגם מדבר לא. זה קצת עצוב לי בצורה לא ראציונאלית, אבל לא הכל צריך להיות רציונאלי.
את המשפחה מזמן אי אפשר להטיס לפה. לפחות את מי שנשאר בישראל, כמו שאמרתי אחותי גרה פה.
וכן, ישראל זה עדיין המדינה שלי. כי זה עדיין המדינה שהשאיר בי את חותמו, ששכחתי שלוש שנים בצבא שלה (3, לא שנתיים, הייתי בקבע). זה המדינה ששמה בי את חותמה, יותר מארצות הברית.

placid1

New member
למה שלא לשמור על קשר עם חברים שחיים בארץ ושיש לי/לנו

קשר שנמשך שנים רבות ושלא תלוי במקום המגורים. יש לי חברות ילדות מאד מאד קרובות, שגם כשגרתי בארץ לא התראינו על בסיס יומי ואפילו לא חודשי, אז לא ברור למה ההנחה שהקשר צריך להיפסק בגלל המרחק הגיאוגרפי. ולגבי הגורל המשותף, אם להסתכל על העולם כיום, אל תהיי כל כך בטוחה שבסופו של דבר הוא לא יהיה דומה......

יש הבדל בין מישהו שבמקרה נולד במדינה וחי בה באופן זמני לבין מי שנולד וחי בה עד לבגרות ואז עבר למקום אחר וגם אז, שניהם יכולים להגדיר את עצמם איך שהם מרגישים לנכון....

והכתבה שהתחילה את הדיון עלובה וכתובה בסגנון כמו של מישהו בכתה ח׳ או בעיתון השכונתי, כולל כל הקלישאות והדאחקות הצפויות.....

danakama10

New member
הכתבות האלו כל כך מעייפות

ואני לחלוטין לא מתחברת אליהן.

למעלה