גניבה מחנות

אמאדמה5

New member
גניבה מחנות

נתפסתי לפני מס' ימים ע"י קב"ט הסופר פארם בגניבת מוצר בסך 90 שח. אני בת 30 אם לשניים , אין לי עבר פלילי וזה היה סתם מעשה שטותי וחד פעמי
עליו אני מתחרטת ומתייסרת מאוד.
הקב"ט שלח את תצלום ת.ז שלי למנהל שלו כדי לבדוק האם אני מופיעה במאגר הגנבים של הסופר פארם ולאחר שקיבל תשובה שלילית צילם את ת.ז שלי , מילא טופס עם הפרטים האישיים שלי ובאשר למוצר שניגנב והחתים אותי ,ואמר שאני מופיעה במאגר של הסופר פארם ואם שוב אתפס הם יזמינו משטרה ושיחרר אותי.
מאז אני בפחדים איומים שמא הוא יגיש עליי תלונה במשטרה וייפתח לי תיק פלילי.
1.בהנחה שיגישו נגדי תלונה במשטה מה עליי לעשות? האם להגיע לתחנה עם עו"ד פלילי?
2.בהנחה שאוזמן למשטרה האם בכל מקרה ייפתח לי תיק פלילי? תוך כמה זמן אני אמורה לקבל זימון מהמשטרה והאם זה בטלפון או במכתב?
תודה על העזרה.

תשובה

בנסיבותייך, הסבירות כי יגישו תלונה הינה נמוכה מאוד. יש רשתות אשר אף מזמינות ניידת משטרה בזמן אמת וכחלק מההליך שלהן.

אם אכן תוגש תלונה רצוי להיוועץ בעורך-דין לפני כן.

גם אם יזמינו אותך לחקירה סביר ביותר כי התיק ייסגר מחוסר עניין לציבור.

הזימון יכול להתרחש בחודש הקרוב והוא יכול להיות בכתב או בטלפון.

אמאדמה5

New member
שאלה נוספת

קראתי שמדיניות סופר פארם זה באמת להזמין משטרה לסניף ולהגיש תלונה , אך במקרה שלי זה לא קרה.
האם כדאי לי ליצור עם חברת האבטחה בה עובד הקב"ט שתפס אותי ולהתנצל שוב ולבקש אולי ליתרום איזה סכום כסף לעמותה מטעם הסופר פארם,
או שזה רק יזיק במקרה שלי?
אני באמת רוצה לכפר על מה עשיתי ועל הטעות שלי , אומנם התנצלתי בסניף אבל מעוניינת שהמקרה יישאר בין כותלי הסניף ולא יעבור למשטרה.
מה דעתך?

תשובה

לעניות דעתי הנושא ייסגר כפי שנאמר לך.

לגבי הפיצוי. אני לא סבור כי יש טעם קונקרטי לגשת לאותו קב"ט.

ייתכן ומשלוח שיק לטובת סופר-פארם, על-סך 100 ש"ח בצירוף מכתב התנצלות קצר והנסיבות יגרום לך לשקט נפשי "מוגבר".

אף כי קיימת "בעיה" מעשית כיצד לסווג את ההכנסה הזו מצד סופר-פארם זה לא אמור להוות מכשול מבחינתך ובכל מקרה זה לא אמור להזיק.

אמאדמה5

New member
שאלה נוספת בבקשה

אם אגש לסניף ההנהלה עם מכתב ההתנצלות והשיק בסך 100 שח , זה לא יסבך אותי עוד יותר?
האם כדאי לי לשאול אותם האם הוגשה נגדי תלונה במשטרה,או שלא להזכיר זאת?

תודה רבה

תשובה

ברמה הפרקטית גם אם הוגשה ו/או תוגש תלונה, העובדה כי לא נגרם נזק, כי זו הפעם הראשונה, כי אין לך עבר בתחום ו/או תיקים פתוחים, כי הבעת צער וחרטה וכו', תוביל לסגירת התיק מחוסר-עניין לציבור.

במצב שכזה מכתב התנצלות ופיצוי לא יכולים להזיק.

ייתכן ו"שווה" לחכות ל"החמרה" ורק במידה ותהיה כזו, חלילה, לנקוט באקט זה.

למעלה