גניבה פשוטה או שמא הפקרות מורכבת?

תגובה

אין לי כל כוונה לבקר חלילה את אישיותו או מידת הצלחתו ויושרו האישי של הרמטכ"ל מדובר בדעה אישית של כל אזרח בארץ. אני הצגתי שאלות למחשבה. הייתי שמח לדעת מה היה קורה לו אתה היית משאיר בביתך, נגיד על הקיר, כלי נשק מסוג אקדח, גם אם הוא נקור? לדעתי ישנה אפשרות סבירה כי לו הדבר היה מתגלה ייתכן מאוד והיית עומד על כך לדין. האם לדעתך רב-אלוף בצבא אמור להשאיר אקדח ללא כל השגחה בחדרו? לגבי כרטיס האשראי. לי אין כל זכות להביע דעה היכן הרמטכ"ל מחזיק את כרטיס האשראי הפרטי שלו אבל היית שמח לדעת שהרמטכ"ל שלי אשר אמור לבדוק היטב את כל המצוי מתחתיו בודק היטב את פירוט הקניות שלו בכרטיס האשראי. לגבי תפקוד חברת האשראי. גם פה אני לא מבין איך לא עשו אחד ועוד אחד בין זהות מחזיק בעל הכרטיס לאופן וסוג הרכישות. ועוד שאלות למחשבה אישית של כל אזרח במדינה. בוודאי שאין לי כל כוונה להשוות בין קצין כזה או אחר וכל אחד כבודו, זכויותיו ומלוא הישגיו לצידו.

גם אני יודע את הפרטים רק מהתקשורת

רק לתשומת הלב מבחינת החוק זה לא משנה אם האקדח "עובד" או "מקולקל" בכדי לעבור לכאורה עבירה.

גניבה פשוטה או שמא הפקרות מורכבת?

לא ברור כלל כיצד הצליח חייל "פשוט" להגיע "עמוק" כל כך ו"קרוב" כל כך לפרטיו האישיים של החייל מספר אחד. האם הדבר אמור להעלות תהיות לגבי מידת האבטחה שסביבו? האם הדבר מלמד על האופן בו נשמרים הסודות הצבאיים שלנו? מי יכול לדעת מה "חסר" משולחן הרמטכ"ל? הכיצד לא גילו את השימוש בכרטיס בזמן "אמת"? לחברות האשראי מנגנוני אבטחה אשר אמורים לגלות שימוש חריג בכרטיס. מדוע חברת האשראי לא ראתה לנכון לברר עם הרמטכ"ל אודות הקניות שביצע לכאורה? האם הקניות נעשו במסמך חסר, קרי, ללא חתימה על שובר עסקה או שמא זוייפה חתימה? מתי נערכו הקניות? מה נקנה בפועל? האם סוג המוצרים מלמד כי הקונה "ידע" שהוא רוכש את המוצרים בכרטיס גנוב? האם מיקום הקנייה הינו חריג לאור אישיות בעל הכרטיס, למשל, לא סביר שהרמטכ"ל ירכוש מוצרים בחנות בטירה ביום עבודה "רגיל" באמצע השבוע ועוד שאלות רבות. אלו הן חלק מן השאלות הרבות שהחוקרים יצטרכו לברר. מעבר לכך, החייל אשר ביצע את המעשה - לכאורה - יכול לשפוך "אור" רב על כל הפרטים. לא ברור אם החייל אכן הופעל על-ידי אחרים? האם עשה כן - לכאורה -ממניעים כאלו או אחרים? האם נסחט? מדוע לא דיוו על כך? החייל "הפשוט" ביצע גניבה "פשוטה" אך המחיר שבצידה יהיה "מורכב" מזהותו של הקורבן. האם מערכת השיפוט הצבאית "תדע" לסננן נתון זה בבואה לגזור את עונשו, ככול שיורשע? האם מערכת השיפוט הצבאית תמצא את הדין עם כל האחראים? מהרמטכ"ל ועד אחרון הפקידים? מי קיבל את החייל לתפקיד? מי היה אמון על מערך האבטחה? מי אפשר לו להגיע קרוב כל כך? האם כרטיס האשראי הינו רכוש הצבא או שמא מדובר בכרטיס פרטי של הרמטכ"ל? ועוד שאלות רבות ביחס לכל השרשרת, לרבות בדבר האופן בו נשמר האקדח ועוד. אשמח לקבל את עמדת הגולשים.

אם זה היה קצין "רגיל" היו מעמידים אותו למשפט

הוא הפקיר נשק. לגבי הרמטכ"ל, אישית אין לי שום דבר נגדו. אבל או שיש חוק, ללא יוצאים מן הכלל, או שיש "חוק" וקומבינות.

למעלה