געגועים לירושלים

געגועים לירושלים

התחדשתי לי בסיפרו של יותם אוטולונגי ירושלים.
למי שלא מכיר יותם הוא בחור ישראלי שחי באנגליה (לונדון) טבעוני שהוא מעין גורו בעל אמפריה בטחום הקולונריה
בקיצור הכנתי סירת חצילים עם צנוברים ברוטב עגבניות וטחינה גולמית למעלה.
אשמח לתת מתכון אם רוצים



 

yela

New member
גם המתהוללת וגם אני אוהבות מתכוניו. הוא מדהים לאוכלי ירקות

אני ממש מכורה לעריכה ולתמונות.

אצלי הספרים שלו הם ספרי קריאה
 
יש לו גם מתכונים לבשר

אצלי הוא יותר להשראה ורעיונות מאשר מתכון אני מכין את המתכון כלשונו
 
בשמחה

חציל טעים
בשר כבש רצוי שוק
פטרוזיליה
תפוח אדמה
גזר
ראס אל חנות
מלח
פלפל שחור
טחינה גולמית
פפריקה מתוקה
צילי לאוהבי החריף
צנוברים
בצל (אצלי היה אדום)
שמן זית
עגבניות ללא קליפה
שום

פורסים את החציל ל2 ומחניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות כאשר הצד החצוי (הבשר) כלפי מעלה.
טוחנים בשר כבש ובעט הטחינה מוסיפים פטרוזיליה, גזר תפוח אדמה
מטבלים בכל הטבלינים לעייל מערבבים ונותנים לבשר לנוח
קולים את הצנוברים ומוציאים
מטגנים בצל ומוסיפים את הבשר (כחצי טגון) מוסיפים הצנוברים ומורידים מהאש
מכנים את הרוטב שהוא עגבניות שום מלח סוכר פלפל אנגלי פפריקה

שהחצילים מוכנים מוציאים ונותנים להם להתקרר על רשת עם הצד הבשרי למטה (שיגירו נוזלים)
מרוקנים הזהירות את לב החציל (מזה הכנתי סלט חצילים), ממלאים את החצלי בבשר מניחים בתבנית אפיה ויוצקים את הרוטב.
מכסים (אני בנייר אלומניום) ומכניסים לתנור לכ20 דקות כל 175 מעלות. מורידים את הכיסוי ומבשלים לכ15 דקות נופות
להגשה פשוט מוציאים את הסירה יוצקים מעט טחינה גולמית למעלה ופטרוזילה אני גנבתי כמה פיסות כבש לפני הטחינה צליתי אותם על הפלנצ'ה והנחתי למעלה

וזהו, בתאבון
 

עדיקים

Active member
נראה מעולה והמתכון נראה קל לביצוע

אפשר במקום כבש בשר טחון? פחות אוהבים אצלי
 
למעלה