על ביקורת וחוסר הבנה...
אריה ידידי,
גם אם דעתך שונה, זה עדיין לא אומר שאתה צודק, או שאני ( או כל אחד אחר ) הוא חסר הבנה...
אם לנקוט בלשונך - גם אתה חסר הבנה בנוגע לאירוע רכיבה של 500 רוכבים שפערי היכולת והמהירות ביניהם הם עצומים, ואשר מתנהלת תחת אילוצי משטרה, שגוזרים עלויות כספיות כבדות, ומכתיבים אילוצים שהם רחוקים מרכיבה אופטימלית לרוכבים בודדים או קבוצות קטנות שעושים זאת בכל מקרה, על אחריות עצמם ואינם נזקקים לגראן פונדו.
איני חושב שאתה חסר הבנה, אני חושב שאתה רואה את הגראן פונדו מתוך פרספקטיבה של מי שאירוע כזה אינו מתאים לו ב 100 אחוז ( גם לי הוא לא מתאים ב 100 אחוז, אבל אני מכיר במגבלות שמה שמתאים לי מתאים לעוד מיעוט תחרותי, ולא מתאים ל שאר 400 הרוכבים וגם לא מתאים למשטרה ולמארגנים...)
העובדה שאתה ואני יכולים לעלות לחרמון ללא רכב ליווי, או איתו, אם או בלי רוכבים אחרים וכו' אינה מצדיקה מסקנה שהדבר אפשרי ומתאים לרכיבה של 500 רוכבים באופן מאורגן , וגם האילוצים ששנינו יכולים לקבל שונים מאלו של 500 איש שרוכבים באירוע מאורגן.
התקלות הן דברים בשוליים ביחס לאירוע כולו, ואף אחד לא טוען שהראל והמארגנים לא צריכים או לא מתכוונים ללמוד מהם - להיפך ! אבל מבחינת החשיבות זה עדיין בשוליים.
חלק מן האילוצים המנהליים עלולים להשאר גם בשנים הבאות - קל לתת עצות לבטל את הצורך בחשיבה כלכלית, אבל הקהל מצביע ברגליים לטובת מסלול מעגלי, שחוסך את הצורך בהסעות וחוסך זמן.
מתברר שהזמן הוא המשאב היקר ביותר ביום שישי עבור רוב הרוכבים, שצריכים אחרי הרכיבה לחזור לבתים, להפנות תשומת לב למשפחות וכו' - המשקל של הזמן הנדרש ביום שישי להסעת הרוכבים מהרכבל התחתון לגדות/חורשת טל/ גונן / כל אתר באיזור עמק החולה / הכינרת הוא כבד מאוד - מה גם שאין דרך חלופית והנסיעה מול הרוכבים העולים היא בעייתית.... עובדה היא שכל הרוכבים שנרשמו לא חשבו שהמסלול הוא תקלה חמורה, אלא תולדה של אופטימיזציה של הרבה מאוד דרישות ורצונות מצד אחד, והרבה מאוד אילוצים מצד שני...
בקיצור - יש מה לשפר, אבל לצערנו יש אילוצים שמאוד מקשים לייצר אירוע זורם ונוח שיתאים לרוכבי עילית מצד אחד ( שרכבו חסרי מנוח וללא שום מאמץ במשך כמה שעות במישור אחרי הרכב המוביל..) ולכאלו שנאלצו לעבוד קשה כדי להחזיק את הקצב בהתחלה, ובעליה לחרמון עשו בשלוש -ארבע שעות ויותר את הטיפוס שלקח לעילית שעה וחצי...
לגבי שיאים עולמיים בירידות - אינני יודע לפי מה קבעת את הקריטריון לשיא, אבל הידעת שבגראן פונדו שונים בארה"ב המארגנים מחתימים רוכבים בעלי גלגלי קלינצ'ר קרבון על מכתב שחרור מאחריות עקב מסלולים שמכילים ירידות ארוכות ביותר שגורמות לרוכבים לא מנוסים לבלום הרבה, לגרום לחמום החישוק ולהתבקעות של החישוק ?
מסלולים אפיים טבעם שהם מכילים ירידות ארוכות, כמו טיפוסים ארוכים ( כי לא תמיד הטיפוס נגמר בפסגה, יש הרבה גרן פונדו שעוברים פסגות ויורדים מצד שני...)
עובדה גם שהנפילה שקרתה בירידה לא אירעה בירידה מן החרמון אלא אחרי קטעי גבעות ומישור לפני הירידה לגדות, בקטע כביש מישורי לחלוטין, פתוח, עם ראות טובה וכו' - והנפילה נובעת מחוסר רכוז ואי שמירת מרחק , ולא מצבירת תאוצה אדירה כתוצאה מעשרים ק"מ רצופים של ירידה מייד בהתחלת האירוע...
גם בגראן פונדו אחרים היו נפילות והרכיבות הנ"ל טומנות בחובן סיכון גדול, בעיני בעיקר בגלל התחושה הבטוחה של כלל הרוכבים שהכביש פתוח והכל אפשרי, בנוסף לעובדה שיש פערי יכולת, טכניקה ומקצועיות עצומים בין הרוכבים, כך שמה שרוכבי עילית וג'וניורס יכולים להרשות לעצמם בירידה ( כמו להוריד שרוולים, לעקוף אחד את השני בקרבה אפסית, לדבר ולצחוק זה עם זה ) משמש דוגמא לרוכבים שאין להם את יכולת השליטה והטכניקה....
איני כותב מטעם, אמרתי את הדברים שמצריכים תיקון ישירות להראל, וגם ציינתי את הדברים הטובים ! אני רק מוסיף הסתכלות שנובעת גם מנסיון של כמה עשרות שנים של רכיבה לבד ובאירועים, והכרה מקרוב של האילוצים שנובעים מקיום אירוע כזה.
יש הבדל בין להעביר ביקורת לשם הביקורת, ובין להעביר ביקורת לשם שיפור - כשאנו רוצים לשפר כדאי לנסות להבין ולראות את הדברים גם מן הצד השני, ולא רק מתוך הפריזמה האישית שנראית לנו תמיד תמיד הכי מדויקת וצודקת.
החיסרון בביקורת לשם ביקורת היא שהיא יוצרת לרוכב מן השורה ( שזה רוב הרוכבים הפוטנציאליים ) של הגראן פונדו למינהם, אותם אלו שלא עולים לבד לחרמון או למעלה עקרבים , את התחושה שהאירוע היה תקלת בטיחות ואסון רכיבה, בעוד שאותם אלו שמעבירים חלק מן הביקורת לא תמיד משתתפים או מתכוונים להתשתתף בגראן פונדו.
רק בשמחות !
יוסי