אם לא תגיע לקופנגן בפול מון
או לטיול ג´יפים (סליחה טרק)בצ´נג מאי או בכלל לקופנגן ובכלל לצ´אנג מאי ולא תילך לישון בקשר הישראלי בקאווסן אז סביר להניח שתיפגוש אותם הרבה פחות.אבל מיצד שני גם חבל לוותר על מקומות יפים רק ביגלל הסיבה הזאת וזו הדילמה שמלווה ותלווה אותך בתאילנד כימעט לכל מקום שתירצה ללכת כי בכל מקום יש את "המעוז" הישראלי התורן,אם זה בצ´אנג מאי אז זה "טנא גסט האוס"על כל ניספחיו ואם זה בבנקוק אז זה הקשר הישראלי שוב על כל ניספחיו כי הרי אי אפשר שגסט האוס של ישראלים לא יספק שירותי טרקים,אינטרנט,צמות בשיער (!!!)ושאר חוויות רק לישראלים.איפה לא היינו?אה כן בקנצ´אנבורי זה הג´ולי פרוג ובקופנגן זה חוף אדרין.המקומות ידועים השאלה למה לוותר עליהם ביגלל כמה ילדים מצווחים?וגם אם תוותר עליהם ותיתרחק באופן פנטי מכל מרכז שכזה הרי את האנשים האלה אתה תיפגוש בסוף כי יש דברים שאי אפשר ליברוח מהם וגם כשתישכב על החוף הכי בודד באי הכי לא מתויר אני מבטיח לך שבאיזה שהוא שלב יגיע איזה בן תישחורת (ואני לא אומר את זה בגיזענות כי ה"בן תישחורת" הרבה פעמים יוצא אשכנזי לכל דבר)עם רמקולים על הגב ואיזה שלושה חברים מהסיירת שביחד הם "עושים את כל האיים" והאי המיסכן שלך מה לעשות יצא לו ליהיות האיקס האחד ליפני האחרון שהם עוד צרכים לסמן.אז אני יכול להציע לך לא להגיע לצ´אנג מאי ולא להגיע לקופנגן ולא ללכת אם כבר היגעת לבנקוק ולקווסן(כאילו דה)לקשר הישראלי או אם היגעת לקאנצ´אנבורי לא ללכת לג´ולי פרוג או ל"נהר"אבל אז מה ישאר לך? ולמי שלא יודע אז הישראלים כמובן מישתלטים על המקומות הטובים ולא להיפך...באמת אם יש באיזה שהוא מקום גסט האוס טוב עם הנוף הכי שווה וקרוב לכל מקום שצריך וטוב ליהיות קרוב אליו לא יעבור הרבה זמן וזה יהפוך לגסט האוס של ישראלים,בדוק.הישראלי אוהב ליכבוש את המקומות הטובים נקודה.אז עכשיו נישארים עם הדילמה על איזה מקומות אנחנו מוכנים לוותר ולמה?אני הייתי מוכן לוותר למשל על צ´אנג מאי ומקופנגן ברחנו אחרי לילה אחד אבל זה רק אני ובגילי המופלג אני גם לא מרגיש שפיספסתי שום דבר אבל למה ואיזה סיבה יש בעולם שבחור צעיר שלפי כל קנה מידה מגיע לו ליהיות לפחות בפול מון אחד בקופנגן בחיים שלו יוותר על החוויה רק ביגלל שיש שם מלא זאטוטים ישראלים חסרי היתחשבות שנהנים להיתנהג כמו בהמות כשהרס"ר מישמעת לא בשטח?אז מה שאני כן מציע לך זה לתרגל ניתוק.כן כן,אותה שיטת מדיטציה עתיקה שאין מקום טוב יותר לתרגל אותה מאשר במיזרח ועוד בתאילנד,מדינה בודהיבטית שיודעת להעריך בנאדם שיושב עם עיניים עצומות כשמיסביב מהומת אלוהים,מוזיקה חזקה וקוביות של שש בש שעפות לו במצח. תתחיל מהיום לתרגל היתנתקות.תתחיל מקריאת ספרים ליד צומת גדולה ותעבור לתשחצים במוניות קוו ארבע ואני מבטיח לך שאם תצליח ליגמור עמוד קריאה בזמן טוב (פחות משעה)או תשחץ אחד לכל כיוון אז גם בתאילנד יהיה לך יותר קל ליסוע לאיים (נסיעה של 12 שעות +-)באוטובוס מלא ישראלים צעירים ששומעים ליאור נרקיס בפול ווליום ומשחקים אמת או חובה...כי ליברוח גם אין לאן וגם אי אפשר,לא כשטסים לתאילנד ואני כבר נישבעתי לעצמי עוד בטיול הקודם שאני את הטיול הבא שלי עושה באלסקה.אז אם אתה בכל זאת טס לתאילנד ולא לאלסקה ואתה רוצה ליראות ולחוות את מה שיש למקום להציע ויש לו הרבה אז תתרגל נשימות עמוקות ואורך רוח כי אתה תיזדקק לזה שם בכל מיקרה כי חוץ מהישראלים גם התאילנדים ובני עמים אחרים יכולים להוציא פיל שקט מדעתו ותנסה לישמור על קוליות מסוימת כמה שזה לא קל במקומות החמים האלה ומובטחת לך חופשה מהממת כי אחרי הכל ועם כל עוגמת הנפש שיכולים ליגרום לך התאילנדים והישראלים והצרפתים וההודים וכל מי שלא היזכרתי זה בכלל לא בקנה מידה יחסית להנאה שהמקומות המופלאים והרחוקים האלה יכולים ליגרום לבנאדם.חוץ מיזה שבטוח שתיפגוש גם אנשים שיעשו לך טוב וחברה על רמה.ליפעמים אפשר גם לדעת מראש איזה מיגזר אנושי אתה הולך ליפגוש (וליהחליט מה מתאים)לפי האטרקציה הפופולרית של אותו מקום כמו טיפוס על צוקים בריילי ביצ´ או צלילה בקוטאו (פעם ליפני הסרט החוף זה גם היה קופיפי)בכל מיקרה במקומות האלה אתה תיפגוש פחות את הזאטוט הישראלי חסר ההיתחשבות המצוי שבא רק כדי לתת בראש .זה מאוד תלוי גם בפתיחות שלך וביכולות שלך ליקלות וליצור קשרים עם האנשים שמתאימים לך ולהיתנתק מאלה שלא.סך הכל יצירת קשרים ואקשן חברתי זה חלק מההנאה של בחור צעיר (ופנוי אם אני לא טועה).הרבה בחורים צעירים ובנות שוות מטילים שם לבד ומחפשים... ונסיעות ארוכות באוטובוסים מיתפרקים או ברכבות לילה זה מירשם בדוק לחיי אהבה סוערים ואם יש לך קצת את הדיבור וה...עצוב ומדוכדך לא תחזור זה בטוח. כמו בכל דבר צריך לישמור על איזון בין היכולת להיתנתק ממציאות קשה לבין היכולת להיתחבר לדברים שמדברים אליך אבל קח את זה כאקסיומה או נתון ברזל:היום לצערי במיזרח הרחוק ודרום מיזרח אסיה בעיקר לאן שלא תילך אתה תיתקל בישראלים ובישראלים מהסוג של הישראלי המכוער בעיקר,אני לא יודע למה אבל כניראה שבמיזרח הרחוק אנשים מרשים לעצמם להיתנהג בצורה שהם בחיים לא היו מיתנהגים בארץ לדוגמא:כמו כל הקטע הזה של היריקות.במיזרח בהודו בעיקר אבל גם בלאוס בימיוחד במקומות מרוחקים מהציוויליזציה (אבל לא רק)נהוג לירוק מוחטה בכל מקום,זה חלק מהתרבות ההיגינית שלהם ולא עובר הרבה זמן ליפעמים יום יומיים ואתה רואה ילדים טובים ירושליים יורקים מוחטות ירוקות לכל עבר כאילו הם לפחות נולדו על איזה הר בלאוס ובכלל כל הקטע הזה של ליהיות "כמו" המקומיים יעני באותנטיות...זה כל כך מצחיק ליראות ליפעמים באבא ישראלי מראש העיין שלא חפף את הראש כבר שנה ליפני הטיול או חבורה של באבות מכחכחים ויורקים מרמת השרון או כל מיני ילדות צפונבוניות שדופקות אותה בהופעה (כולל איפור מהמם) למפלים או למערות מחפשות....בכלל הרבה שם מחפשים ומחפשות (מוצאים ומוצ...).תבלה אחי. צחוקים t