גרידה או לידה שקטה

• פותח הנושא EcoT
  • פורסם בתאריך

EcoT

New member
גרידה או לידה שקטה

שוב אני
עכשיו אני עובדת כל הסידורים לקראת הפסקת ההריון. הרופא היום מדד לי את התינוקת באולטרסרונד כדי לברר את הגיל וכי חשוב היקף הראש. בהתחלה לא רציתי להסתכל אבל בסוף הסתכלתי. היא היתה כל כך מושלמת נראה לי הלב
היקף הראש הוא 54 ממ שזה אומר שתל השומר כבר לא רלוונטי אלא רק אסף הרופא ששם גרידה זה עד היקף ראש 60 ממ.
אבל אני מתלבטת בין גרידה ללידה שקטה
מצד אחד בגרידה אני לא חווה את התהליך אבל הוא הרבה פחות בריא לגוף ויכול לגרום להסתבכויות בהמשך במיוחד אם אני אנסה עוד הריון ובעברי כבר גרידה אחת
לידה לעומת זאת היא תהליך יותר טבעי עם הליך החלמה יותר מהיר ובריא. אבל האם אני אעמוד בלידה בלי תינוקת בסוף?

לבחור בין רע לנורא....

אוי יקרה.
לא יודעת לענות על לידה שקטה. יכולה לספר על הגרידה המאוחרת בגבול התחתון שלי. כשאני עשיתי גרידה בשבוע 16 הסבירו לי את הנזקים שבגרידה מאוחרת. ועוד שבוע 16 נחשב לא מאוד מאוחר. הסיכונים היו מפחידים וכללו כל מיני נזקים לטווח ארוך. לא הציעו לי בכלל לידה. לגבי הנפש קשה לי להגיד כי עברתי רק גרידה. אבל יכולה להגיד שגם להתעורר עם רחם ריקה היה מזוויע. דווקא יחלתי לפרידה. הרגשתי כאילו הרדימו אותי וגנבו לי את התינוקת. בנוסף עברתי סיבוך של דימום רב שקשור גם הוא לגרידה מאוחרת.... ולקח לי שבוע להתאושש מהתהליך והרגשתי רע מאוד. אחרי הלידות שלי התאוששתי טוב בהרבה. באמת קשה להגיד מה לבחור, זאת בחירה מזעזעת וצורבת נשמה.

יש לך רופא שאת סומכת עליו ויכול להגיד לך עם מכלול הנתונים שלך מה הוא ממליץ לך?

EcoT

New member
כן יש לי עם מי להתיעץ

לפחות לגבי ההשלכות הבריאות. פסיכולוגיות זה כבר שונה

איזו בחירה והתלבטות קשה, מצטערת שאת צריכה להתמודד עם השאלה הזו...
אני בעיקרון בדעת מיעוט בנושא הזה:
בעיקר בשבוע מתקדם, אני אישית מאמינה שעדיף כמה שיותר טבעי, עם הגוף וגם לתת לנפש שלנו לעשות תהליך טבעי של פרידה (או התחלה של פרידה בעצם).
עם כל הכאב הנוראי, הלידה השקטה שעברתי היתה לי יותר "נכונה" לגוף וגם לנפש, מאשר גרידה שעשיתי בשבוע פחות מתקדם אפילו.
לא יכולה להגיד שהיה קל יותר, המילה הזו לא מתאימה, אבל נכון יותר.
הגוף עשה את שלו וזה היה הדרגתי ולווה עם המון צער ועיבוד שלי את הדברים והרגיש לי נכון.
עדיין לרוב מסיימים עם גרידה לאחר הלידה השקטה (זה נקרא גרידת בום) ע"מ לודא שהרחם נקיה.
לי אישית גם היה חשוב להיפרד מהעוברית ובגרידה לא היה ניתן, רק בלידה.
טכנית, אפשר לבצע עדיין גרידה בשבוע כמו שלך, אבל אני אישית מאמינה שהעובדה שרוב בתי החולים שמרנים מזה (ולצערנו אין אופציה לפרטי), מעידה אולי על חשש מנזק אפשרי ואכן גרידות בשבועות מתקדמים הן קשות יותר.

ככל שזה נשמע לך מוזר, לכי עם הלב שלך.
תעשי מה שמרגיש לך נכון לך ומאחלת לך שיעבור בשלום כמובן ושתוכלי להתחיל בהמשך גם להחלים.

שירהד1

Member
מנהל
ההחלטה היא מאוד אינדיבידואלית-

אם את שואלת אותי- בעיניי עדיף גרידה מאוחרת על-פני לידה שקטה.
עברתי גרידה מאוחרת באסף הרופא בשבוע 16. הצוות היה מיומן מאוד ומקצועי מאוד ואנושי מאוד.
היה לי קטסטרופה בהיבט הפיזי, כי הכנסת הלמינריות היתה עינוי מזעזע, ומיד התחילו לי צירים קשים מאוד. סבלתי עד למחרת בבוקר באשפוז, והכניסו אותי ראשונה כדי לגאול אותי ביסוריי.
חייבת לציין שאני הגבתי מאוד בקיצוניות פיזית לתהליך, ולרוב הפן הפיזי עובר הרבה יותר נורמאלי. יש נשים שהלמניריות כמעט ולא מזיזות להן, הן חוזרות הביתה, לוקחות אופטלגין וחוזרות למחרת לגרידה.

הגרידה אצלי עברה באופן חלק, ללא שום סיבוכים ושום כלום. התעוררתי ללא כאבים בגוף, ועם תחושת הקלה גדולה שזה מאחוריי בהיבט הפיזי.
לגבי העניין הנפשי- זה כבר משהו אחר...

יש נשים שאומרות לגבי עצמן שהן צריכות להרגיש את הלידה כדי להיפרד. אני מודה שאני פחות מתחברת לזה. הפרידה שלי מהעובר הפגוע התחילה ברגע שהבנתי שהוא פגוע. האבל התחיל אז, וגם הפרידה. אפשר להיפרד גם כאשר עוברים גרידה.
שמחתי (אם אפשר להשתמש בביטוי הזה בהקשר הקשה הזה) שיש טכנולוגיות רפואיות שמאפשרות לאישה לא לעבור לידה שקטה. אמרתי תודה על כך שאני חיה בישראל של שנות האלפיים, ויש מכשור רפואי והכשרה של צוותים רפואיים שיכולים לסייע לנשים ולנסות ולמנוע את הטראומה שבלידה השקטה.

אגב, לסיבור האוזן- לאחר הגרידה הזו נכנסתי עוד פעמיים להריון. פעם אחת היתה גרידה נוספת, בשבוע 9 בשל הפסקת דופק, ובהריון שלאחר מכן- נולדה ביתי.
כך שזו עוד הוכחה לכך שרחם האישה חזקה, ושהצוותים הרפואיים מיומנים.
זה הקו שהוביל אותי בזמנו ומוביל אותי כעת בכותבי לך.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

שירה - הפיסקה האחרונה שלך בעייתית בעיניי

הרחם שלך שרד את כל הגרידות והצלחת להיקלט שוב ושוב ללא בעיות, אבל זה לא מעיד על כך שהרחם (וצוואר הרחם) של אישה אחרת ישרוד באופן דומה, בוודאי כשאצלה העוברית על סף הגודל האפשרי לגרידה מאוחרת.

EcoT

New member
תודה שירה

אכן הפחד שלי הוא שיש הבדל בין שבוע 16 ל 22 מבחינת גרידה. במיוחד שבהריון אחרי הגרידה נשארה לי שארית שלייה וגם לאחותי יש הסתבכויות של שאריות שלייה והדבקויות. יש לי תסמונת מסוימת שגורמת לרקמת צלקת גם בפצעים קטנים ככה שיכול להיות שזה משפיע. אני אברר הכל מולם ביום חמישי

שירהד1

Member
מנהל
תראי, כמובן שמומלץ להתייעץ עם גורמי סמכות רפואיים,

אני אבל רוצה להדגיש שהטכנולוגיה של הגרידה בשלב מאוחר היא מיוחדת, ואם אי אפשר היה לבצע זאת בשבוע 22-23, אז היו אומרים שאי אפשר.
עובדה שקבעו גבול מסוים. אני מתארת לעצמי שהגבול קשור לגודל העובר.
אני בעד כל פיתוח רפואי שיכול לסייע לאנשים- בכל סיטואציה בחיים.
האם הפגישה שלך ביום חמישי היא באסף הרופא? כי הם המומחים לגרידות מהסוג הזה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

EcoT

New member
עם באסף הרופא

אני אברר מולם הכל. הם גם עושים אולטראסאונד בוועדה ככה שזה מה שקובע את הגודל. זה עד היקף ראש 60 ממ

לתחושתי היקף הראש גבולי

ועד שתגיעי לועדה ולזריקה הוא עשוי לגדול במעט. במקרה כזה אני הייתי בוחרת בלידה שקטה.
הדבר היחיד שאני מתחרטת שלא עשיתי בלידה השקטה, היה שלא לקחתי ליווי של דולה שמתמחה בכך. אם זה משהו שעשוי להתאים לך, ממליצה להתחיל כבר עכשיו לחפש דולה כזו.

לגבי האם תעמדי בלידה שקטה שמסתיימת בידיים ריקות - אני עונה לך שאת תעמדי בזה. לא בגלל שאני מזלזלת בעוצמת הכאב, אלא כי פשוט אין ברירה.
חלק עצום מהאבל והכאב כלל לא נובע מהדרך שבה ההריון ייצא מהגוף שלך, אלא מעצם ההחלטה לסיים הריון רצוי, עצם ההגעה לשלב כל כך מתקדם והסיום בידיים ריקות. הכאב הזה קיים בין אם תבחרי בגרידה ובין אם תבחרי בלידה שקטה.
הצוות בביה"ח בו עברתי את הלידה השקטה היה נוראי, הרגשתי שמתעמרים בי ומתעללים בי ושוברים את הנפש שלי, ובכל זאת אני לא מתחרטת על ההחלטה לעבור לידה שקטה. מבין שתי אפשרויות רעות, זו היתה האפשרות שהכי התאימה לי.
בדיעבד אני והמלווים שלי היינו צריכים להיות יותר אסרטיביים בזמן אמת, ואת הלקח הזה למדתי ויישמתי בהפלות הבאות שלי. באחת ההפלות אשכרה הגעתי עם דף שעליו ניסחתי תוכנית גרידה (על משקל תוכנית לידה). הדף כלל בין השאר את ההעדפה שלי לאיזה וריד יפתחו לי ואיזה חומר לתת לי יחד עם ההרדמה (זופרן נגד בחילה).

אנחנו בחרנו שלא לראות אותה לאחר הלידה ולא להיות מעורבים בקבורתה. גם על זה אני לא מתחרטת, זה היה הדבר הנכון מבחינתנו.
בניגוד לנשים אחרות בפורום שהפסיקו את ההריונות עקב פגמים בשיליה, ירידת מים מוקדמת ושאר בעיות שאינן ברות שליטה, אנחנו הפסקנו את ההריון עקב מקטע חסר וללא ממצאים תומכים אחרים.
אני הייתי זקוקה לניתוק מההריון ומהעוברית, אני לא הייתי מסוגלת לראות אותה בידיעה שיכול להיות שהיא היתה הופכת לילדה בריאה.

ללא קשר לדרך שבה תבחרי להפסיק את ההריון, ממליצה להתכונן מראש עם מרשם לכדורי דוסטינקס (עולים בערך 5 ש"ח עם מרשם) ולבקש מהרופא שלך הנחיות לנטילתם מיד לאחר הפסקת ההריון.
אחד הדברים שהקשו עליי את ההתאוששות הפיזית והנפשית אחרי הלידה השקטה, היה הגודש הנוראי בחזה שנוצר עבור תינוקת שכבר לא תהיה.

אנאעי

New member
מסכימה עם כל מי שכתבה לך

בסוף ההחלטה היא רק שלך.
אמרו לך פה דברים מאוד נכונים...

אני לא מבינה בגרידה מאוחרת ולכן לא יכולה לייעץ לך....

במידה וכן תחליטי ללכת על לידה שקטה, חשוב לי לומר לך שזו דרך ארוכה וקשה. לא רוצה להוריד אותך אבל חשוב שתביני שזה יותר ארוך (כי הגוף לא מוכן ללידה בשבוע כזה)
הקושי הנפשי גדול דווקא בגלל שעברת שתי לידות בריאות. ההשוואה טמועה בנו כנשים (אני הבנתי זאת הפוך אבל זה התחדד מאוד אחרי הלידות הבריאות) ותהליך של לידה שקטה הוא מאוד עצוב.
אנחנו נהיות טכניות ופועלות כי צריך. אחרכך מעכלים ומתמודדים....

אנחנו כן נפרדנו מהתינוק המת, לי זה היה נכון והתעקשתי על זה ומודה כל השנים האלה על שהיה לי שכל ואומץ לבקש.

אחרי האובדן האחרון יכולה לומר לך שאם היתה ניתנת לי האפשרות לחבק ולומר להם סליחה הייתי עושה זאת.

בהצלחה לך, את נשמעת אמיצה ומודעת לעצמך.
חיבוק גדול

EcoT

New member
תודה על שיתוף

אני בטוחה שתהליך הלידה הרבה יותר קשה במיוחד שהלידה האחרונה שלי היתה באמת מושלמת ויהיה לי קשה לחוות חווית לידה אחרת. אצלי במיוחד זה יכול להיות קשה כי אסור לי לקבל אפידורל. נראה מה יגידו ביום חמישי כי הם מתעקשים על אולטראסאונד כדי לקבוע גודל בעצמם. אולי בסוף הם יקחו ממני את ההחלטה

EcoT

New member
שאלה נוספת מישהי יודעת מה קורה בסורוקה

יש לי חברה שטוענת שהיא עברה שם גרידה בשבוע 26 אבל זה נראה לי בלתי הגיוני

מכירה את המצב בסורוקה

עושים גרידות עד שבוע 23, מציעים אפשרות של לידה ולאחריה גרידה לוידוא שאין שאריות (מצב שנוטה לקרות בשבועות אלה) או גרידה לכתחילה. אני עצמי עברתי שם גרידה בשבוע 20, אחרי למינריות. מוסיפה בנוגע לזה שבחוויה שלי זה ממש לא היה נורא, ההכנסה לא נעימה אבל אחר כך לא הרגשתי אותם בכלל אבל הם פתחו טוב את צוואר הרחם לקראת הגרידה. מיותר לציין שהחוויה הרגשית היתה הקשה מכל.
משבוע 24 עושים השראת לידה עם בלון וכד', אין אפשרות של גרידה. יכול להיות שהעובר של החברה שלך היה בעצם קטן יותר מגיל ההריון או שהיא ילדה ואחר כך עשו גרידה להוצאת שאריות שלייה.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי ושיעבור מחר ובקלות..

EcoT

New member
כשהתקשרתי אליהם הם לא

ידעו להגיד לי עד איזה שבוע הם העושים גרידה. ממתי המידע שלך?

למעלה