גרידה או לידה שקטה

• פותח הנושא EcoT
  • פורסם בתאריך

EcoT

New member
תודה. אולי כדי לדבר עם

השירות הסוציאלי שמטפלים הועדה כי הם אלו שמתקשרים אליהם וחבל שהן לא יודעות לספק את המידע. אולי הייתי נוסעת לסורוקה במקום

שירהד1

Member
מנהל
ואני רק רציתי-

תודה על המידע העכשיוי. לא ידעתי שסורוקה הצטרפו לבעלי הידע והמיומנות בתחום הגרידות המאוחרות, ואני שמחה על כך. המילה "שמחה" לא ממש מתאימה פה, אבל אני בהחלט גאה ברפואה המתקדמת שלנו, שמאפשרת לנשים את זכות הבחירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

מה שלומך? איך עברה הוועדה?

EcoT

New member
עברה בסדר. אני פשוט גמורה

בעיקר יש בי עייפות ומין כהות חושים אחרי השבוע הזה.
הועדה היתה ארוכה כולל א.ס בעיקר כי הם מפצלים אותה לארבעה חלקים.
אבל יש תאריך 21/5 אני אלך על גרידה בסוף.
ה 17/5 יותר קשה לי. זה התאריך של הזריקה שממיתים את התינוקת

כואב כל כך והכהות מובנת

קשה מאוד לסחוב את מצב הביינים הזה של חצי הריון.
מאחלת לך כוחות נפש.

אחרי שעוברים את כל ההליך הפיזי מתפנה מקום למציאות לשקוע וללב להתחיל בעיבוד האובדן. תרשי לעצמך להתאבל ולכאוב. מקווה שההליך הפיזי יעבור כמה שיותר חלק.

אנאעי

New member

אין לי מילים.
לא יכולה בכלל לדמיין מה עובר לכם עכשיו בראש....
רק שולחת כוחות. וחיבוק.
ועוד חיבוק.
בוכה איתך....

שירהד1

Member
מנהל
ראשית- חיבוקים
-

שנית, אני מתלבטת מה לכתוב. לא מעט שנים אני פה (כמעט 6...), אבל אני בכל זאת מתלבטת מה הכי נכון לכתוב לך.
הייתי רוצה, עבורך, ועבור השפיות שלך, שתהיי מסוגלת להשתמש במילים: "עוברית" ולא "תינוקת". סמנטיקה משנה, וסמנטיקה חשובה.
זה לא ישנה את עוצמת הצער והכאב, אבל אני חושבת שזה יותר בריא נפשית (וגם יותר נכון עובדתית)- להשתמש במונח שהצעתי.

ממה שאני יודעת, וממה שאני מתארת לעצמי, רגע הזריקה הוא נוראי. צריך לחשוב כיצד מתכוננים אליו ובכלל- כיצד עוברים את הימים הקרובים ואת הזמן עד הגרידה.

אני שולחת לך כוחות עם דמעות,
שירה.

שירה דוד
09-7749028

EcoT

New member
תודה שירה

האמת שעברתי תהליך. בהתחלה כשעוד לא ידעתי בדיוק רק קיבלנו את השיחה בחמישי אז באמת התחלתי להתנתק מההריון וקראתי לה עוברית. דווקא אחרי ההבנה שזהו זה התחלתי להתחבר להריון ואליה מחדש על מנת שאני אוכל לשחרר אותה באמת. כל יום אני מבצעת ממנה תהליך פרידה ומדבר אליה ומסבירה למה שאנחנו בתור ההורים שלה היינו צריכים לקחת את ההחלטה הקשה אבל הכי טובה בשבילה ובשביל המשפחה. אני משחררת אותה למצוא גוף בריא כדי שהיא תהיה מאושרת. מבחינתי הייתי צריכה להתחבר שוב אליה על מנת לשחרר אותה. זה שלי. זאת הדרך שהכי התאימה לי. אני מבינה את מה שאת אומרת אבל האינסטינקטים שלי אמרו משהו אחר. תהליכים הפרידה האלו עוזרים לי יותר מהניתוק. אחרי הזריקה אני מניחה שמבחינתי התהליך יסתיים. הגרידה זה רק הנקיון שאחרי. כל כך רציתי את הילדה הזאת ואובדן שלה קורע לי את הלב אבל ההחלטה נכונה.

שירהד1

Member
מנהל
מכבדת את הדרך שלך-

ורוצה לספר מנסיוני וגם מניסיון האחרות שאחרי הגרידה התהליך הנפשי ממשיך. את הפרידה את עושה עכשיו, אבל עוד יהיה תהליך של אבל גם אחרי. אני כותבת את זה כדי שלא תחשבי וכדי שהסביבה שלך לא תחשוב שיומיים או שבועיים או חודשיים אחרי הגרידה תחזרי לעצמך. לרוב מדובר בתהליכים ממושכים.

נראה שאת מכירה עצמך מעולה, ופועלת בצורה שטובה עבורך, ועושה את הדברים שהנפש שלך צריכה וזקוקה להם. הקו הזה גם ינחה אותך לאחר ההליך הפיזי.

שירה דוד

09-7749028

EcoT

New member
תודה!

אני בטוחה שימשיך אחר כך. לשמחתי כולם תומכים. העובדה שאני מקבלת חל"ד תעזור, בקשתי שגם התקופה הזאת שלפני תיחשב כחל"ד מוקדם. אני חושבת שהעובדה שאני מאוד משתפת את הסביבה דווקא עוזר להם לתמוך בי ובצורך שלי.
לא נראה לי שאני אקח שלושה חודשים אבל אני אקח את מה שצריך. גם לעבודה מגיע שאני אחזור אליה שלמה ומפוקסת.

אמילי 33

New member
עברתי גם וגם

מצטערת בשבילך.
אני עברתי 2 הפסקות הריון. הראשונה בשבוע 24 בגרידה באסף הרופא והשנייה בלידה שקטה בשבוע 30.
ברור שזה אינדיבידואלי, יכולה רק לשתף אותך ברגשות שלי- מבחינתי התהליך של הלידה השקטה היה משמעותית יותר קשה גם פיזית וגם נפשית.
ההחלטה על הפסקת ההריון היתה קשה מאוד בשני המקרים וגם הפעולה עצמה של הפסקת הדופק . בשבילי זה היה החלק הכי קשה. אבל במקרה של הגרידה לפחות פה זה הסתיים, הרדימו אותי והתעוררתי אחרי וההחלמה הפיזית היתה מהירה (כמובן שיש לקחת בחשבון שיש סיכון להסתבכויות).
במקרה של הלידה השקטה זה לא נגמר שם, הקושי המשיך ביותר מ24 שעות בחדר לידה (כשמסביב רק שמעתי את כל שאר הלידות שהסתיימו בבכי של תינוק בריא והורים מאושרים), לי היה ממש קשה וגם ההחלמה הפיזית והנפשית היתה (ועדיין) קשה מאוד.
אבל אצלי גם זה שזה היה כבר פעם שנייה הוסיף אני מניחה לקושי. תעשי מה שאת מרגישה שיהיה לך הכי קל ועם מה שאת מרגישה שתוכלי להתמודד. תשנני לעצמך שאת תעברי את זה ואת חזקה ותהיי בסדר.

EcoT

New member
תודה רבה על השיתוף

צר לי שנאלצת לעבור את זה פעמיים.
אני חושבת שאני אלך על גרידה. יש לי תור ב 21/5. בגלל הרבה ממה שאמרת

למעלה