גרידה או לידה?

תודה

אני באמת חושבת שזה תלוי הרבה באיך שאני בוחרת להסתכל על הדברים. הייתי בהיריון ולא הצליח. פעם שנייה.פעמיים בהפריות.אבל אני לא ארחם על עצמי ואני אקום מזה ואתנחם בדברים הטובים שיש לי בחיים ואני אמשיך עד שיצליח. לכל בן אדם יש קשיים בחיים . משברים. עיכובים. אלו המתנות שלי. אני רוצה להנות בחיים האלה כי הם יפים. אני כמובן אפול אחרי הגרידה אבל אני גם אקום ואנצח.

מעדכנת

היי
למזלי הרב הקדימו לי את הגרידה,נחסכו לי שבועיים של המתנה ועברתי אותה אתמול .
מישהי יודעת אחרי כמה זמן אפשר לנסות שוב?
הגרידה הייתה גדולה, שבוע 22..

החלמה מהירה

טוב שהאתגר הפיזי מאחורייך, מקווה שההתאוששות הנפשית תגיע גם היא בזמנה.
אני מציעה לך לפתוח הודעה חדשה עם השאלה, כי נראה לי שהיא כבר נבלעת בשירשור הארוך הזה שלא קופץ.

שירהד1

Member
מנהל
ואו! טוב שאת אחרי...

את רוצה לשתף אותנו איך הקדימו לך? ביקשת? התקשרת הרבה פעמים? הפעלת קשרים (אם יש לך?- זה ממש לא פסול בעיניי).
לגבי שאלתך- את צריכה לבוא להיבדק אצל הרופא/ה שלך בעוד מספר שבועות- לפי מה שאמרו לך בבית החולים, וקודם כל לוודא שהרחם ריקה ושהרירית נבנית ומשתקמת.
לאחר שמקבלים אור ירוק מהרופא/ה אפשר להתחיל שוב, אלא אם כן ישנן בדיקות נוספות שאומרים לך לעשות.

את נשמעת טוב ומאוששת. אבל צפי נפילות רגשיות.
התאוששות מהירה ואיחולי החלמה.
אנחנו פה בכל מצב- מאושש ופחות מאושש:(

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

עונה

לגבי מה שגרם להם להקדים לי: אני לא בטוחה אם זה היה הקשרים שניסיתי להפעיל, השבוע המתקדם שלי, או המצב הנפשי הקשה שלי שהם נחשפו אליו. העובדת הסוציאלית אמרה שחוץ ממני יש עוד 3 בנות בשבועות מתקדמים כמוני והיא פעלה מול המחלקה על מנת שיפתחו יום במיוחד בשבילנו. והיא הצליחה. ככה שבסהכ מדובר לדעתי באותה עוס מקסימה. לגבי המצב הרגשי שלי: אני באמת תוהה אם אני מרגישה טוב יותר בגלל שעברו בעצם שבועיים מאז שקיבלנו את הבשורה, ועברתי כבר תהליך של אבל ואובדן ומה לא, או שאני באיזה נתק רגשי כרגע.

דניאל5000

New member
חיבוק ו...

אין כאן תשובה נכונה, מאוד אינדיווידואלי. אני לא יודעת אם זה הריון ראשון שלך או שיש כבר ילדים ... אני הייתי במצב דומה לפני כ7.5 חודשים שהתגלה מום במי שפיר באותו שבוע שלך וגם אז התור היה איזה 12 יום קדימה .... הזוי ....באסף הרופא... אך אני בחרתי לחכות . בתור מי שעברה 2 לידות וסיימתי אותן בידים מלאות לא יכולתי לחשוב על לידה שבסופה יש ריק ושקט נוראי ... החלטתי לסבול בשקט ולעכל , ערכתי עם עצמי איזה הליך של פרידה . החלק הקשה ביותר היה זריקה להמתת העובר שאותה מבצעים יום לפני החל משבוע 22 - שבר אותי ! אבל ויש אבל ...אישית גרידה בהרדמה הקלה עליי, עברה חלק הם כל כך מנוסים שם ואחרי כמה שעות השתחררנו הביתה ופיזית חוץ מביום הראשון שעוד הייתי גמורה מההרדמה וחלשה , התאוששתי ממש מהר . נפשית ... הזמן עושה את שלו. מאחלת לך שבאיזו דרך שלא תבחרי שיעבור בהצלחה ובקלות ואנחנו כאן בשביל לחבק ולתמוך. תעדכני אותנו . בשורות טובות

shira3121

New member
צר לי כל כך

אני עברתי גרידה באסף הרופא בשבוע 20. גילית את המום בשבוע 17 בסקירה ראשונה אבל עוד עשינו בירורים ובעצם האישור הסופי להחלטה קיבלנו שבועיים אחר כך אבל בגלל שקראתי וגיליתי שהתורים באסף הרופא ארוכים עברתי ועדה וקבעתי תור מראש ובעצם זה היה יום שני שהקרדיולוג ילדים המליץ להפיל ויום רביעי כבר הכניסו לי את הלמינריות ועדיין ההמתנה זה הגהנום אז אני חושבת שהייתי הולכת על לסיים את ההיון כמה שיותר מהר בכל דרך.
מה שכן בקפלן עושים גרידות עד שבוע 22 אז אולי אולי יהיה להם תור דחוף פנוי

lilis10

New member
מצטערת עבורך

שלום יקרה, אני עברתי גרידה מאוחרת באסף הרופא שבוע 24. לא יודעת מה נכון יותר, לידה או גרידה, כמו שכתבו לך כאן, יש יתרונות וחסרונות לכל דרך בה תבחרי.
דבר אחד חשוב לי מאוד להגיד - שלא יתנו לך את הזריקה וישלחו אותך לחכות כמה ימים בבית. אל תסכימי לזה בשום אופן. זאת לא התמודדות אנושית, אומרת את זה מניסיון. תבקשי שמיד אחרי הזריקה יעשו לך את הגרידה ואל תתני להם לשכנע אותך שיהיה בסדר. קבלי חיבוק גדול. תחזרי כדי להגיד שאת נושמת..

lilis10

New member
עונה

לא נתנו לי לישון שם, אחרי הזריקה, שלחו אותי הביתה, חמישי שישי שבת.. שלושת הימים האלה היו ועדיין גיהנום שמלווה אותי.. אל תסכימי לזה. אם היתה שם מישהי להסביר לי את זה לפני, לא הייתי עוברת את הסיוט הזה שאיתו אני חיה כל יום וכל לילה...
אין שום סיבה בעולם שתישלחי הביתה אחרי הזריקה להסתובב כך ימים שלמים, שיעשו את הגרידה או את הלידה מיד אחרי.
קחי את הימים האלה שנותרו עד הגרידה כימים של פרידה והשלמה. אנחנו כאן כדי לחבק אותך וללוות אותך את הימים האלה, כמה שתצטרכי..

למעלה