גרירת רכב בעייתית?!

moticless

New member
גרירת רכב בעייתית?!

שלום רב, נסעתי עם חברתי לטיול בצפון, בדרך נכנסנו למבואות ים (לסיבוב בישוב) דרך כביש הגישה היחידי למושב. בחזור החננו בצידי הדרך על עפר, במרחק של יותר ממטר מפאתי הכביש כדי להנות מדיונות החול שמתפרשים מערבה עד לחוף הים. כשחזרנו גילינו שרכבנו נגרר. לאחר בירור קצר, צעדנו פחות מקילומטר צפונה לעבר החניון אליו גררו את הרכב, שילמנו 220 ש"ח, וקיבלנו את הרכב חזרה. אח"כ גילינו שבנוסף לדפים שקיבלנו הוצמד בנוסף גם דו"ח של 100 ש"ח. אשמח לקבל הבהרות לגבי מספר דברים: 1. האם גרירת רכב בצהריי היום למרחק של פחות מקילומטר מצדיקה 220 ש"ח? על סמך מה נקבע הסכום? 2. לפי מה שבררתי מותר לגרור רכב רק אם הוא יוצר הפרעה משמעותית לתנועה. האם חנייה על עפר במרחק של מטר מפאתיו של הכביש (באיזור חולי ושומם משני צידיו) מהווה הצדקה לגרירה. 3. היה שילוט (קטן) לבאי המושב שמזהיר מגרירה אולם רק לאחר שיצאנו מהישוב החלטנו לעצור בצידי הדרך כך שלא יכולנו להיות ערים בזמן החנייה לשילוט. 4. האם יש כאן איזשוהי בעייתיות בכך שברגע שיחרור הרכב לא עודכנתי לכך שעלי בנוסף דו"ח של 100 ש"ח? 5. האם מישהו יודע היכן עומדת התביעה הייצוגית כנגד אי עידכון תעריפי הגרירה של הרשויות? תודה רבה וסוף שבוע נעים :)

עניין תמוה לגמרי

1. מבחינת הק"מ זה לא משנה, לצורך העניין בהתפצלות הרחובות בן יהודה-דיזינגוף, אנשים חונים וגוררים להם את זה לחניון רידינג שזה רק לחצות כביש. 2. גרירת רכב מתבצעת אם בוצעה עבירת חנייה וכו'. 3. לי יש תחושה שאותו מושב מאז באורחים שחונים איפה שבא להם ומזמינים גרר. 4. על הדו"ח מופיע שם של רשות מסויימת?

moticless

New member
לא כזה תמוה

לגבי 1 - האזור שמועד לגרירה הוא ברדיוס של 2 קילומטר לכל היותר באיזור פתוח ללא רמזורים. לגבי 2 - לא נשמע לי הגיוני שגרירת רכב תתבצע רק כי בוצעה עבירת חנייה. אין המטרה של החוק להעניש פעמיים את מחנה הרכב אלה לפתור בעייה תעבורתית שנוצרה בעיקבות החנייה הבעייתית. אולי זו כן דרכה של המועצה להעניש פעמיים על מנת ליצור הרתעה גדולה יותר. לגבי 3 - הייתי מסכים איתך אילמלא הייתי מחנה כקילומטר דרומית מהכניסה למושב, במרחק של יותר ממטר משולי הכביש. לגבי 4 - המועצה האזורית בעמק חפר דרך אגב, רק עכשיו גיליתי שהשם של הרחוב שמופיע בקנס אינו נכוןץ האם זוהי עילא מספקת לביטולו של קנס? תודה רבה

למעלה