גרמן יודעת לנהל? בחלומות!

גרמן יודעת לנהל? בחלומות!

מספרים לנו כי גרמן יודעת לנהל העובדות המוכרות לנו הן ההיפך אני מציע שנערוך דיון אבל רציני על הנושא כי נזרקים לחלל האויר הרבה סיסמאות של יחצניה ועדיין לא שמענו תשובות אמתיות נתחיל בבעיה מרכזית ותעלו גם אתם נקודות נוספות אבל אנא בלי סיסמאות ורק תשובות לנושא כלל יסודי בניהול זה להפעיל צוות עובדים מקצועי וטוב בעלות מינימלית עד כמה ששמעתי בהרצליה 84,000 תשובים ו 1,300 עובדי עיריה נשמע לכם פרופורציה הגיונית? גרמן קיבלה 1,000 עובדים והוסיפה עוד 300 בטח חלק לא קטן מהם מנהלים ויועצים למיניהם עם שכר כבד ביותר בקיצור מערכת בזבזנית שמפרנסת בעיקר את עצמה בטח תגידו - הם נותנים לנו שירותים! בחלומות! אלו שאתם רואים מוציאים את הזבל בבוקר, מנקים את הרחובות הם פועלי קבלן אלו שבונים את הגינות ומתחזקים אותם הם פועלים שמגיעים מנצרת אז איפה עובדי העיריה? יושבים בלשכותיהם הממוזגות ומחלקים הוראות בטלפון לפועלים.לעיתים רחוקות הם יוצאים לשטח. כמובן שקיימים גם הפקחים שמסתובבים ברחובות (לא ברגל - במכוניות). בשביל הוראות מרחוק צריך 1,300 עובדים? על כל 100 תושבים (מבוגרים וגם תינוקות) צריך שני עובדי עיריה שיחזיקו להם ביד? פרופורציה כזו לא קיימת בעולם. בקיצור מנגנון גדול ומנופח שעולה לנו הון תועפות להחזיקו וכשיש מחדל במקום מסויים אני פונה לראש העיריה שמעבירה את התלונה לביריה והיא מעבירה הלאה לפקיד המתאים שזורק אותו לפח. אחרי חודשים אני פונה שוב ושואלים מה הבעיה ואני כותב שוב מכתבים ומעבירים לביריה.... בקיצור מערכת גדולה, מנופחת שמעסיקה את עצמה ולא מנסה לפתור בעיות כי אם יפתרו מיד יהיה להם משעמם... כנס למשרדי העיריה ותגלה על כל פקיד בדרג ביניים שיש לו עובד וחצי יש גם מזכירה (וכשאתה מתקשר בד"כ אינך מוצא אותו ולא את מזכירתו) ואנו משלמים ארנונה גדולה ושואלים לאן כל הכסף הולך? שתבוא ראש העיריה ותספר כמה עולים הפועלים שעובדים (למשל בזבל) וכמה אלו שאינם עובדים (כולל כל יועציה) לסיכום - גרמן היא מלכת הביזבוז! עכשיו כל הילדים הקטנים יחפשו באינציקלופדיה למה צריך לשלם לעובדי עיריה. בואו נתמקד בשאלה בשביל מה מאסות כאלו של עובדי עיריה? כי זה נוהג מקובל בסקטור הציבורי לנפח את המנגנון. אצלנו על אחד שעובד יש פקיד ציבורי! כתבה ראשונה בסדרה

יודעת לנהל את האוברדרפט שלנו

בהודעה הקודמת דיברתי על מנגנון מנופח שבחלקו מבוסס על מיצבור גדול של עוזרים ומקורבים של הגברת מה שאותי מטריד זה שאני ואתה מממנים זאת הייתי מצפה שבמנגנון שמן כזה אני התושב אהיה המלך אבל למי שהתנסה במפגש עם העיריה התברר כי זו טראומה לא פשוטה מתייחסים אליך בזילזול ומנופפים אותך מהאחד לשני ואם תחליט - די עד כאן אני הולך ישר לראש העיריה מהר תגלה כי היא גרועה מפקידיה, לא תקרא את מכתביך ולא תשים קצוץ על תלונתך כי אתה מטרד קטן בשבילה, וכל בעיה קטנה נמרחת חודשים עד שאתה מתייאש והיום אתה פותח עיתון ורואה את פניה המחייכות והיא מספרת לך כמה שהיא מתוקה בקיצור מערכת מנופחת ביותר נושא הגרעון העירוני עלה מדי פעם בפירסומי הבחירות הבעיה היא לא גודל הגירעון אלא איך הוא נוצר כי אם העיריה היתה בונה לנו מחלפים מרווחים ומעברי רכב תת קרקעיים וכתוצאה איכות חיינו היתה עולה לא היה לי איכפת גם אם הגירעון היה כפול כי בשביל העלאת איכות החיים שווה אפילו לקחת אוברדרפט אבל אצלנו האוברדרפט מיועד רק כדי לממן גוף פקידותי גדול ומנופח כל אחד מדובריה ומייחצניה של הגברת זו תוספת לגרעון מי שבא היום לגור בהרצליה זה כמו אחד שמתחתן עם בחורה עם אוברדרפט כבד עם הזמן יגלה כי הוא צריך לשלם זאת בקיצור - לא גודל הגרעון קובע אלא מה עושים איתו. בהרצליה רק מבזבזים! כתבה שניה בסידרה

eopeace

New member
גרעון הלוואות ומנהל תקין

יעל גרמן מנהלת את העירייה בצורה מקצועית במסגרת מנהל תקין ונכון מבחינה כלכלית. אסמכתא לכך היא העובדה שעיריית הרצליה נבחרה להיות בין 15 הערים שמשתתפות בניסוי בו יש להן את האפשרות למעט יותר שליטה על הארנונה. אסמכתא נוספת למנהל התקין היא קבלת תו תקן ISO 9000. כמובן שאותך כתושב הגרעון לא מעניין - זה נשמע כמו איזה בולשיט כלכלי שלא מפריע לאף אחד. ובכן, אם זה לא מעניין אף אחד אז אותו אף אחד גם לא יכול לבוא בטענות כביכול על בעיות במנהל (שאין). אבל אם בודקים תכל'ס מה זה הגרעון מגלים שמשמעות הגרעון היא שהעירייה לא תכננה כראוי והוציאה יותר ממה שהיתה אמורה. אלי לנדאו הגיע לגרעון מצטבר של 140 מיליון ש"ח - זאת אומרת, הוציא 140 מיליון ש"ח יותר מהתכנון. יעל גרמן הורידה את הגרעון המצטבר ל 70 מיליון ש"ח - זאת אומרת, לא רק שלא הוציאה יותר מהתכנון אלא שחלק מהתכנון כלל החזרת חובות. לעירייה יש כלי שנקרא הלוואות - לקבל סכום כסף, כהלוואה, באישור משרד הפנים למטרות שונות. אצל אלי לנדאו ההלוואות היוו 40% מהתקציב העירוני. אצל יעל גרמן ההלוואות הן 36% בלבד מהתקציב העירוני. לא רק זאת, אלא שההלוואות שיעל גרמן לקחת נלקחו לטובת השקעה אמיתית - כמו שאתה מבקש - אמנם אתה מבקש מחלפים ומעברי רכב אבל צריך להיות יותר ספציפי - יש תוצאה מההלוואות בצירוף ההשקעה בתשתיות שעומדת על מעל 400 מיליון ש"ח - התוצאה היא חידוש ושיפוץ רחובות רבים במסגרת תכנית מסודרת ואובייקטיבית (ראה פרוייקט פינסקר, בית"ר ועוד), בניית הספורטק, יצירת מדרחוב בשדרות ח"ן, הגדלת הגינות בעיר מ 350 דונם ל 600 דונם ועוד. אז, איפה הבעיה שלך בדיוק?

גרעון ומינהל לא תקין - תשובה

חבל שאינך קורא מה שכותבים ומיד עובר לטקסט הכתוב שקיבלת מדובריה של הגברת. כבר קראנו אותם כמה פעמים וממש משעממים.תלמד להגיב על מה שכותבים ולא לנופף בסיסמאות כתבתי כי אינני נכנס למי גרם את הגרעון ואם הגברת שלך הגדילה או הקטינה ציינתי רק שצריך לדעת כי יש גרעון "טוב" ויש גרעון לא טוב כי אם "מבזבזים" על מחלפים ודברים שלי כתושב יש הנאה מהם אז באמת לא איכפת לי שיקחו אוברדרפט אבל כשאני רואה שלוקחים לי הרבה כסף כארנונה ואני לא מרגיש שאני מקבל משהו מזה - אז יש בעיה בנוסף לזה מספרים לי כי הארנונה שלי איננה מספיק ולקחו גם הלוואות כשאני שואל לאן הלך כל הכסף מסתבר כי ברובו לתשלום משכורות למנגנון גדול ומנופח המנגנון הזה ממש לא נותן לי ערך מוסף כי לא הוא מפנה את הזבל ולא הוא מנקה את הרחובות וכשאני צריך סיוע מהעיריה אין לי עם מי לדבר עד כאן על ביזבוז הכסף שלי. בהמשך נדבר גם על מינהל תקין והשילוב של שני הדברים. למשל כשפקיד עירוני מחליט לבנות כביש פרטי בתוך גינה ציבורית זה גם מינהל לא תקין וגם ביזבוז כספי ציבור. כי אני רוצה להנות מכל הגינה והארנונה שלי צריכה לממן את הנדנדה שבתוך הגינה אבל בטח לא מרצפות מהודרות עבור בית פרטי! תקרא שוב את ההודעה הקודמת ואולי תצליח להבין עוד קצת. הנה כמה קטעים הערב אתן עוד קטע על כשלונותיה של הגב' אז ביי כפי שתוכלו לראות ריכזנו לנוחיותכם את כל סירטוני הפירסום של יעלי תאמינו לי - הכל בהתנדבות ולא עלה פרוטה בניגוד ליעלי שזורקת מליונים כדי להאדיר את שמה ================================= הייתי מצפה שבמנגנון שמן כזה אני התושב אהיה המלך אבל למי שהתנסה במפגש עם העיריה התברר כי זו טראומה לא פשוטה הבעיה היא לא גודל הגירעון אלא איך הוא נוצר כי אם העיריה היתה בונה לנו מחלפים מרווחים ומעברי רכב תת קרקעיים וכתוצאה איכות חיינו היתה עולה לא היה לי איכפת גם אם הגירעון היה כפול כי בשביל העלאת איכות החיים שווה אפילו לקחת אוברדרפט אבל אצלנו האוברדרפט מיועד רק כדי לממן גוף פקידותי גדול ומנופח כל אחד מדובריה ומייחצניה של הגברת זו תוספת לגרעון

ולסיכום נושא הגרעון

מאחר שאני יוצא עוד מעט לאירוע אז בקיצור גודל הגרעון כפי שכבר הראיתי איננו בעיה בפני עצמה אלא איזו בשורה הוא נושא - האם של פיתוח או ביזבוז? עד עכשיו הוכיחה לנו הגברת כי היא בזבזנית אולימפית גם מסע הבחירות שלה מאופיין בהיסטריה, סיסמאות נבובות והרבה הרבה כסף אני מציע לה להחליף את הסיסמאות במשהו הרבה יותר מועיל לעיר עצמה למשל שתצא בהצהרה כי היא מתחייבת לצמצם את הפקידות המנופחת במשך 3 שנים ל 600 איש בלבד תאמינו לי העיר תשגשג עם פקידות מצומצמת ונמרצת את העבודה האמיתית כידוע עושה קבלנים חיצונים עם החסכון הכספי אפשר יהיה לעשות הרבה פרוייקטים שהיום אנחנו רק יכולים לפנטז עליהם וכמובן להעיף את כל הדוברים והיחצנים שגם הם בטח עולים לנו הרבה כסף במקום לספר לנו כל היום על החיוך היפה שלך (ראינו בתמונות והשתכנענו) וכמה שאת עושה אנו מעדיפים ראש עיר שבאמת עושה ולא מספרת מעשיות באמצעות דוברים אז מה את אומרת? מתחייבת לקיצוץ דראסטי בכוח האדם? העיר רק תרוויח. רק זה חשוב.

באמת???

שגרמן תקצץ את הפקידות העירונית ל-600 עובדים?! מה היא תעשה בלי יחצ"נים ודוברים, 21 יועצים, פקידים שיתחנפו וילקקו לה כל היום. מה יעשו בכירי העירייה, בלעדיה, אך הם ימשיכו בהתנהגותם היהירה ויעשו כל מה שבא להם?! מה יותר חשוב 1300 עובדים שלא נותנים שירות (כן,כן קראתי על איזה תו שירות שהעירייה קיבלה) או שיפור פני העיר, חינוך, רווחה, צעירים, בניית יחידות דיור, שיפוץ סוקולוב, קידום הספורט-מישהו היה לאחרונה באצטדיון העירוני? מה אתה חושב לעצמך?!

לא צריך להיות ציני

המטרה שלי בהצעה לא היתה לנגח אותה אלא באמת להציע משהו מועיל לעיר. צריך לקחת בחשבון כי תזכה בבחירות (לא בידיים קשורות כמו שמתפארים מעריציה הקטנים) ואז השאלה אם נמשיך בביזבוז משאבים ומינויים לרוב? לי חשוב שתבין כי התפארות באמצעות יחצנים לא תעמוד לה לאורך שנים והציבור ידרוש יותר ויותר לקבל תשובות ברורות. היא תהיה צריכה לקצץ בשומן ולהציג הישגים אמתיים ולא להסתמך על מעשיות על קבלנים שרוצים לטרוף את העיר ותמונות חייכניות. כשהפקידות תקוצץ מי שישאר יעבוד ולא יהיה לו זמן לליקוקי תחת. דרך אגב, יכול להיות שילדי מרץ ששרים לה כאן מזמורי תהילה יושבים במטה בת"א? יש לי הרגשה שאף פעם לא ביקרו אצלנו ואולי מדברים על עיר אחרת. לילה טוב.

eopeace

New member
התקדמות מעניינת

אני שמח לראות שניתן לדון בנושאים אמיתיים על סדר היום בלי להיכנס לויכוחים סתם. יעל גרמן אכן תזכה ואני מקווה שאחרי הבחירות לא יעשו פעולות נגד רק בשביל לעשות דווקא - אופוזיציה זה לגיטימי ואף הכרחי - אבל אני אשמח לראות גם את האופוזיציה משתפת פעולה בלי להתנגח תמיד. לבך שבסוף ההודעה חזרת להשמצות - ראשית, אפיינת את כל הכותבים כאן כנוער מרצ - אני לא מכיר את כולם, אבל אני כן מכיר פעילים רבים שנמצאים, ואף גרים בהרצליה. וכאשר הגיעו פעם אחת חברי נוער מרצ מתל אביב הם באו לעזור לראש עיר שהם מכירים, תומכים וחושבים שהיא צריכה להמשיך - שכחתם שרק בתוך הרצליה אפשר לגלות את כל הלכלוכים (תרתי משמע)... אבל למרות הכל, אני עדיין לא שומע דברים קונקרטיים - אתה מדבר על בזבוז משאבים ומינויים לרוב - אבל זה מנותק מהמציאות - איזה מינויים? כמה? מיהם? איזה ביזבוז?

הערה לדברייך

נתנת הצעה נחמדה-גרמן לא תקבל אותב המהירות, במידה אם היא תבחר, היא תמשיך בשלל דוברים יחצ"מים ויועצים... קשה לי להאמין שהיא תקצץ. אתה יודע שבראש רשימת מרצ בת"א עומדת אישה- קוראים לה יעל דיין- אולי הם מתבלבלים בין יעל שהם מכירים ליעל שלנו, הם עדיין ילדים...

eopeace

New member
גרעון

יש דווקא משמעות מהותית בשאלה האם הגרעון גבוה יותר או נמוך יותר - משמעות הגרעון, כאמור, היא שהעירייה הוציאה יותר כסף מהמתוכנן - זה הבדל מהותי לעומת הלוואות שנלקחות בצורה מתוכננת, מאושרת, ולמטרת ביצוע ושיפור בעיר. יעל גרמן הצליחה להוריד את הגירעון מ 140 מיליון ש"ח ל 70 מיליון ש"ח - זאת אומרת, בתכל'ס, דאגה שהעירייה תחזיר חצי מהפסדיה - ההפסדים הם כמובן של כל התושבים - ולכן הקטנת הגרעון היא אינטרס התושבים. בלי קשר להקטנת הגירעון, העירייה השקיעה יותר מ 400 מיליון ש"ח בתשתיות (אין צורך בהרבה מחלפים בעיר, אבל שיפוץ כבישים, יצירת שדרות ח"ן ועוד). כמו כן, תקציב החינוך עלה בעשרות מיליונים. היום תלמיד בהרצליה מתוקצב בכ 10,500 ש"ח בשנה - שזה במקום השני בארץ (לעומת קצת יותר מ 5,000 ש"ח בשנה בתקופת לנדאו). הרצליה משקיעה בתחומים שונים לפי סדר עדיפויות חדש לעיר - עליו נבחרה יעל גרמן בבחירות הקודמות. חלק מהפרוייקטים שנעשו תוקצבו בעזרת הלוואות המיועדות למטרה מסויימת - של הפרוייקטים. עם זאת, ההלוואות היום מהוות 36% מהתקציב לעומת 40% בתקופת לנדאו. נכון - זה מאוד דומה להודעה הקודמת שלי בנושא - אבל זה עונה בדיוק למה שאמרת - אתה רוצה שהגירעון יבנה לך מחלפים - אבל גירעון לא בונה כלום. לעומת זאת, בעזרת הדוגמאות דלעיל הראיתי לך דוגמא קטנה מאוד לדברים שנעשו בעיר בחמש השנים האחרונות שמשפרים את איכות החיים בעיר ומיועדים לטובת כלל התושבים - ועל כל אלו, הם נעשו בצורה מתוכננת מבחינה תקציבית אז הגירעון קטן ולא גדל. חבל שאתה בוחר להתמקד בשטויות קטנות ולא בתכל'ס - במקום לדבר על שביל בגינה, לך תראה כפול גינות שיש בעיר לעומת לפני חמש שנים.

אתה צריך להכיר את המושגים

אבל באמת אי אפשר לצפות ממך שתבין מה שהבוסית שלך לא מבינה. הגרעון הוא לא הוצאה יותר ממה שמתוכנן! לעיריה יש הכנסות (בעיקר מארנונה) והוצאות. כאשר ההוצאות גדולות מההכנסות היא לוקחת הלואות כדי לכסות את ההפרש - זה הגרעון. אבל לא אתן לך הרצאות בכלכלה וחשבונאות בשעה כזו. כפי שכבר ציינתי אם לוקחים אוברדרפט כדי לשפר את איכות חיי זה נשמע לי הגיוני. אבל כשראש העיריה מבזבזת על פקידות מנופחת זה בעיני לא תקין. בקשר לדוגמא האחרונה שלך. אתה אמנם יכול להראות לנו כי הדרך הפרטית עלתה לעיריה למשל 100,000 שקלים. נכון כי זה פסיק בסה"כ הפעילות העירונית (שמסתכמת בטח בכמה מאות מליוני שקלים לשנה), והשטח שהופקע גם הוא פסיק אפסי בסה"כ שטח הגינות. אבל אם נהיה אדישים מחר יעלמו לנו כל השטחים הציבוריים. כאשר מי שעומדת בראש העיריה מכשירה מעשים כאלו אני ממש דואג איך היא מנהלת את הכסף הגדול. אולי נקרא לאלפרון ושות' שינהלו כאן את העסק ותוך שנה נמצא גם בריכות שחיה פרטיות בתוך הגינות הציבוריות. מי שמתפארת במינהל תקין לא יכולה לטעון - זה רק כסף קטן. הכל מתחיל מכסף קטן. לילה טוב

eopeace

New member
כמה טעויות

ראשית, הטעות במקרה זה הינה שלך - הלוואות הן לא הגירעון - הלוואות זהו דבר נפרד ולא קשור לגרעון. הגרעון נוצר כאשר ההוצאות גדולות מההכנסות - אם באמצע השנה מסתבר שיש בעיה בהכנסות יכול להיווצר גרעון גם שלא כתוצאה מחוסר תכנון - אבל אם התכנון מתבסס יותר מדי על מקסימום הכנסות בלי לאפשר מרווח נשימה אז כאשר אין את סך ההכנסות האלו יווצר גרעון - אצל לנדאו נוצר גרעון של 140 מיליון ש"ח - המשמעות - הוצאות בסך 140 מיליון ש"ח יותר מהכנסות - זו תקלה חמורה. אצל יעל גרמן הגרעון ירד ל 70 מיליון ש"ח - זה מראה על תכנון וניהול תקין. ההלוואות הן דבר נפרד מהגרעון וכאמור נלקחות למטרות מסויימות - למשל, שדרות ח"ן. משרד הפנים כבר אישר, אגב, הלוואה לצורך שיפוץ רחוב סוקולוב - אחרי שיסתיים התכנון (בשיתוף עם התושבים והסוחרים), העירייה תממש הלוואה זו לצורך השיפוץ - ורק לצורך כך. בנוגע לשביל - מעבר להרבה "צעקות" כאן, אני לא מכיר את המקרה הזה לחלוטין - לא טענתי שזה עלות שולית ובשל כך צריך להתעלם אלא שדוגמא מסוג זה לא אומרת כלום ואינה רלוונטית בבחינת מה שנעשה/לא נעשה. כיוון שאני לא מכיר מקרה זה כלל, אני לא יודע אם למשל השטח לא היה שייך מלכתחילה לבעל השביל. - כל כוונתי היא שכל הסיפור הזה לא רלוונטי לדיון היותר ענייני שסוף סוף מתחיל להתקיים כאן

../images/Emo6.gif לגבי הילדים של מר"צ

יצא לי להיות בחוף הים בזבולון והייתה שם גם פעילות פוליטית של כמעט כל המועמדים בהרצליה. אחד מן הילדים הנחמדים שליוו את גרמן פצח בויכוח סוער עם אחד הפעילים במקום ובשלב מסוים ילדון זה נשאל היכן הוא מתגורר בהרצליה והתשובה הייתה שהוא בכלל מתגורר בתל אביב. למשמע השאלה מדוע הוא נמצא בהרצליה והוא השיב כי בין היתר החינוך בהרצליה דווקא חשוב לו... אתם יודעים מה מקומם פה בכל הסיפור ? שבשעה שגרמן מנסה בכל מחיר להסתיר את השיוך שלה למר"צ, פועלים ילדי מר"צ ללא לאות להבטיח את שליטתה של המפלגה בעיר הדגל שלהם - הרצליה ! דבר נוסף - גרמן מעצבנת אותי בתור ראש עיר. אומרים שקדנציה אחת לא מספיקה, ובכן היא הספיקה לי. גרמן צריכה לעוף !

שקיפות

יעל גרמן לא מסתירה את השיוך שלה למרצ. היא נבחרה למקום הראשון ברשימת מרצ למועצת העיר והיא תמיד אומרת באופן גלוי שהיא נציגת מרצ (בפאנל מועמדים בכנס ה"ן, יעל גרמן היתה אחת מבין שני המועמדים היחידים (!) שענו על השאלה "מי מממן אתכם/ן ומהו תקציב הבחירות?"), ועומדת בראש רשימה רב-מפלגתית. נוער מרצ היא תנועת נוער רשמית בדיוק כמו הצופים או הנוער העובד (ובניגוד לנוער העבודה למשל, או הליכוד, שהם פשוט צעירים תומכי המפלגות) ואם הפעילים בתנועה רוצים להצטרף לראש עיריית הרצליה זאת החלטה עצמאית שלהם. שוויון בין המינים, חינוך, איכות סביבה, מינהל תקין ודמוקרטיה הם נושאים הקרובים לליבם של מתנדבי נוער מרצ ולכן הרצון שלהם לעזור לראש עירייה מכהנת שפועלת למען נושאים אלו הוא מובן, טבעי ומבורך. ולסיכום, ניסיתי להתאפק ולא להגיב להערה הילדותית והמגוחכת שלך.

מעשיות על הבוקר...

כבר ציינתי כי לא אתן לך הרצאות בכלכלה. לך לאוניברסיטה ותלמד. אבל הבדיחה הגדולה באה בסוף "אני לא יודע אם למשל השטח לא היה שייך מלכתחילה לבעל השביל" תגיד לי בן כמה אתה? עד עכשיו העתקת סיסמאות ועכשיו אתם כותב שטויות לך ותברר ויגידו לך שגינה ציבורית היא רכוש המדינה ולא יכולה להיות שייכת לאף אדם פרטי. באמת אינני מוכן להמשיך ולרדת כל כך ברמת הדיון. ממש חבל לי על הזמן בויכוחי סרק עם ילדי ת"א. אם גרמן חושבת שאתם הישועה שלה אז באמת מצבה קשה. אז תמשיכו ילדי מרץ לשיר מזמורים מטופשים אציץ לפני הבחירות לראות אם נכנסו לכאן קצת אנשים בוגרים מאנשי העיר

מעניין למה מר"צ לא מוזכרת כלל ...

בחומר הפרסומי שגרמן שולחת מידי שבוע לתיבות הדואר אין מילה וחצי מילה לגבי מר"צ ! האמת, יש לי הרגשה שעונים לי כאן בסיסמאות חוזרות ונישנות ("גרמן הודיעה שהיא שייכת למר"צ באופן חד משמעי...") במקום תגובה עניינית. כנראה שאין כאן מקום להחלפת דעות אמיתית שכן התשובות שניתנות כאן על ידי תומכי גרמן פשוט מביכות. מתי נקבל תשובה לעניין ? מדוע רק בהרצליה יש כל כך מועמדים לעומת ערים אחרות ? לראייה - תראו את פיירברג בנתניה - זה כל כך פשוט, היא טובה ולכן לא רצים נגדה. לעומתה גרמן מהנדסת פסי ההאטה מקוממת עליה כה רבים... מדוע ? עוד פעם נשמע את מלחמתה ההירואית של גרמן בכרישי הנדל"ן שרוצים להחליף אותה ? זה רק משקף את הקדנציה אחוזת האימה של גרמן עד עתה... רוב ההרצליינים לא מרוצים רק הבעיה היא במערכת יחצי הציבור המשומנת של יריב בן אליעזר שמסמאת עיני הציבור.... אני רק מחכה שאיזה ילד מר"צ מתל אביב יקבל קצת צעקות מבן אליעזר וגרמן תעמוד שם בצד ותחייך כמו בפוסטר שצולם לפני 10 שנים - אז נראה מה לילדון של מר"צ ולחינוך בהרצליה. יום טוב

eopeace

New member
תשובה עניינית

מהי תשובה עניינית אם לא זה שיעל גרמן הודיעה שמלוא תקציב הבחירות שלה מגיע ממרצ? אילו תשובות מביכות ולמה אתה היית מצפה? אתה מציג כבר את התשובות ושולל אותן בצורה שרירותית - זה ענייני? אולי הגיע הזמן שאתה תיתן תשובה עניינית - מה יעל גרמן עשתה שלא היה בסדר? - ואני מצפה לשמוע תשובה רצינית - לא דוגמא לאיזה שטות כי אם סיבה רצינית, מהות וכוללת שמסבירה למה יעל גרמן לא יכולה עוד לכהן כראש עיר - בלי תשובה שכזו, אל תבוא בטענות שכשמוצג מצב החינוך, התשתיות, התרבות ואיכות החיים בעיר זה בא כדי להראות שיעל גרמן עושה עבודה מצויינת בניהול העיר.

lulla b

New member
גלדיאטור יקר...

"ילד מרצ" הוא אחד מהאנשים שתומכים בגרמן.. נכון שהוא מת"א אבל נוער מרצ בתור תנועת נוער חברתית - פוליטית היא כמו תנועות נוער לא פוליטיות כגון: הנוע"ל, הצופים, ולכן אנשים מערים אחרות באים ועוזרים אחד לשני.

llula b ../images/Emo12.gif

שלום את באמת מאמינה במה שכתבת עכשיו ? ילדון מר"צ מתל אביב מודאג ממצב החינוך בהרצליה ? נוער מר"צ זה כמו "הצופים"?! אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל להסביר לך ... אבל whatever ... גרמן כבר לא תהיה ראש עיר בקרוב אז לא נצטרך לראות את ילדי מר"צ הנלהבים ברחובות הרצליה.

lulla b

New member
לא ניסחתי את עצמי נכון...

אמנם נוער מרצ היא לא "הצופים" אך היא בהחלט תנועת נוער חברתית.. אמנם גם פוליטית אבל היא תנועת נוער לכל דבר... ובקשר לשאלתך - כן נוער מרצ הארצי דואג אחד לשני ואחד לעיר של השני... ומה קשורה גרמן לנוער מרצ? היא רק חברת מפלגה! נוער מרצ היא תנועת נוער כמו כל אחת מתנועות הנוער בארץ ואפילו בעיר משמע - נוער מרצ יהיה תמיד היכן שיש לו סניף ובמקרה שלנו - בהרצליה. הסניף הוא עוד מימי מפ"ם, והיה בו נוער מפ"ם, ואח"כ עם ההתאחדות של רצ ושינוי קם נוער מרצ, כך שיש נוער מרצ בהרציה מאז קום מרצ בשנת 1992! אז סלח לי אבל לנוער מרצ הרצליה יש את הזכות ליהיות חלק מהעיר הזאת כמו לכל תנועת נוער אחרת!

למעלה