דברים בסיסיים לבישול יפני

mishel s

New member
דברים בסיסיים לבישול יפני

מישהו יודע אם יש בארץ איפה לקנות שמן סומסום ו TSUYU, שזה מן ערובת של סויה ודאשי.

? אם יש בטח יש במזרח מערב אבל יש גם בסופרים גדולים רגילים? מישהו יודע?
 

johnny d

New member
לא ראיתי TSUYU

אתה יכול לקנות דאשי וסויה ולהכין :)
אני אישית פשוט הבאתי הכל מיפן (כמעט 40 ק"ג של מצרכים)
דבר עם נובוקו לגבי מה יש בארץ, היא מתמצאת בזה יותר ממני.
 

johnny d

New member
אה כן

שמן סומסום יש בכל חור. (טיב טעם, המכולת הסינית, דרקון, מזרח מערב...)
בגדול, אם זה סיני יותר סביר למצוא את זה בארץ.
 

mishel s

New member
זה אומר שאפשר למצוא

את העיגולי בצק שצריך להכין גיוזה? כי למדתי פה איך להכין גיוזה וחבל לא לנצל :)
 

johnny d

New member
אני מניח שכן

אבל לא ראיתי מה שכן אפשר להשתמש בדפי אורז, זה לא בדיוק גיוזה אבל מאוד דומה.
 

tweedle dee

New member
שמן שומשום

יש גם בשופרסל. :)

לגבי צויו אני לא יודע..
(אני לא אוכל דאשי מסיבות אידיאולוגיות)

אבל כמו שאמרו יש דאשי ורוטב סויה בטיב טעם אז אולי אפשר לעבוד עם זה.
 

tweedle dee

New member
הוא עשוי מדגים

אני צמחוני
 

innocence

New member
יש גם דאשי שעשוי רק מאצות

אבל אני מניחה שיותר קל להימנע לגמרי מאשר להתחיל לתחקר P:
 

tweedle dee

New member
באמת?

עד כמה שאני מבין דאשי זה ציר דגים, ובוניטו הוא חלק הכרחי בו.

אפשר להשיג כזה דאשי בארץ? את יודעת איפה?
 

innocence

New member
האמת היא שאני לא יודעת

אבל כן ראיתי באיזה סרטון דוקומנטרי על דאשי שאפשר להכין אותו רק מקנבו (האצה).
אני אחפש לך אולי מתכון אם אצליח.
 

milly12

New member
אני משתמשת כל הזמן בדאשי מאצות

אני אפילו משתמשת בו כבסיס למרק ירקות.
 

tweedle dee

New member
כן. תודה :)

מעניין כמה הבדל יש בין הטעמים של הדאשי האלו וה"רגיל."

בכל מקרה, שווה ניסיון.
 

milly12

New member
ואם יש הבדל?

בעיני העיקר שיהיה טעים. לא ממש משנה לי הטעם של הדאשי השני כי אני לא יכולה לאכול אותו...
 

herouth

New member
זה יכול להיות בעייתי, כי דאשי לא בא לבדו.

הוא בדרך כלל חלק ממתכון, וייתכן שדאשי שטעמו שונה לא ישתלב טוב עם המרכיבים האחרים באותו מתכון.
 
למעלה