דברים קטנים אבל מעצבנים...

אם הבנים, סליחה אם נכנסת למקום

שאינו לי, אבל המושג "אם הבנים" מצמרר בעיני, בקונטקסט הסטורי ישראלי ביותר. אם הבנים המיתולוגית הישראלית היא קבוניקית שאבדה את שני בניה באותה מלחמה (דומני שב- 73). דמות ידועה לכל מי שעברו את גיל 25-30.

סלחתי, סלחתי...

לפני כארבעה ימים מלאו לי 31 וצר לי שאם השכולה שהזכרת, אינה דמות הידועה לי, והניק שבחרתי הוא: אם הבנים שְמֵחָה וזה בגלל שיש לי 3 בנים שיהיו בריאים (ובת) וזה הרבה בנים בעיני... והמושג "בנים" מתייחס לצאצאים באופן כללי, ולכן כולל גם את הבת, ולא רציתי לכתוב " אמא של א,א,נ,א" והניק מצא חן בעיני (כי, הרי, לא היתה לי אסוסיאציה כזו של אם שכולה) אז עכשיו אני אחפש ניק אחר... כי כבר יש לי טעם לא טוב מהניק הזה...

אמיר.

New member
אין צורך !!!!!!!!!

ההקשר של חנה הוא רחוק נורא (אני יותר מבוגר ממך ולא הכרתי בכלל את ההקשר ההוא). אם הבנים שמחה הוא ביטוי תנ"כי נפלא ונשמע שגם מתאים לך.... (עד שיוולדו לך יותר בנות מבנים ..... אמן.

זה בגלל

שהמצאתם מחדש כנראה את ההסטוריה הישראלית. היא דמות ידועה לכל מי שקרא עיתון והוא למעלה מ- 35, נניח.

יש הרבה הסטוריה

בכמה וכמה פורומים בדיון הזה עם אמיר

אמיר.

New member
חידשוים והמצאות...

עם כל הצניעות... אני אולי קלריקל חשוך... אבל לא בער. הידע הכללי שלי רחב - ביחוד בהיסטוריה .. ביחוד בהיסטוריה של עמנו... (לא כולל ידע בעיתונות צהובה...) ומשום מה זה לא מצלצל מוכר.. אולי עשית הכללה מעולמך הצר לעולם הכללי ?? ואפילו אם את צודקת... האם ראוי להעיר ? האם הערתי אי פעם לניקים של עבודה זרה ? או שמות מחלות ??? קיצר

Yarik N

New member
וזוהי הודעה

"...ומשום מה זה לא מצלצל מוכר.. אולי עשית הכללה מעולמך הצר לעולם הכללי ??" מתנשאת ומיותרת הרבה יותר מהודעתה של חנה.

zimes

New member
שלא תגידו אח"כ שההודעה הזאת מתנשאת

הלואי... הלואי שאפשר יהיה לכתוב פה דברים בלי שיאשימו ישר בהתנשאות. מה לעשות, לכל מיני אנשים יש כל מיני ניסוחים - עילגים, ממוברקים, לא מובנים, מבולבלים, מצחיקים, ..... וגם מתנשאים. אני מניחה שאם הדיון הזה היה פנים אל פנים, אפשר היה לראות גם את החיוכים, ההסמקות, המצמוצים, הגמגומים (מה יש לי עם רשימות היום). פה לא. אז יאללה - להתיחס לתוכן ולא לנימה.

Yarik N

New member
מתנשאת אחת ../images/Emo8.gif

חיוכים מצמוצים הסמקות וגמגומים ניתן גם לסמן כך:
אבל מקבל: תוכן!

Yarik N

New member
גם אני חושב שאין צורך

(הסכמה נדירה ביני לבין אמיר, אם כי אני מרגיש שבפורום להיות הורים אנחנו מסכימים על הרבה, זה רק הברית מילה בעד ונגד...נכון, אמיר?) כי גם התרגלנו אלייך ככה, איך נדע שזאת את בניק אחר???

אנחנו חלוקים. כאמא לא הייתי לוקחת

ניק כזה. ואינפורמציה נוספת - שמה רבקה גובר, כפר בנים לדעתי נקרא על שמם של שני בניה ו"אם הבנים השמחה" תיידע אותנו לגבי הניק החדש שלה... אין לי הרבה אמונות טפלות (אם בכלל) כידוע לך אבל אסוציאטיבית זה בכלל לא עושה לי שמח - זו היתה דמות מיתולוגית למדי בהסטוריה החברתית הקצרה שלנו כאן והיתה במוקד תקשורתי לאורך הרבה שנים. רק לפני כמה שנים (שנתיים-שלוש) ראיינו אותה שוב בהרחבה, למרות הזמן שעבר.

neatsun

New member
אפריים גובר וצבי גובר

נהרגו במלחמת השחרור, בשנת 1948. רק שלושה חודשים הפרידו בין נפילתו של אפריים הבכור, לנפילת אחיו הצעיר צבי, שהיה בן 17 במותו. מושב כפר-האחים, בקרבת כפר ורבורג שבו היה ביתם, נקרא על שמם. אמם, רבקה, הייתה דמות ציבורית פעילה, ואף קבלה פרס ישראל על מפעל חייה.

אמיר.

New member
אם היית בונה על הזכרון שלי...

לא היית מגיעה רחוק (או שמותר לצחוק על ליקויי למידה של אנשים ???) כל הטיעון שלי היה שהשם ´אם הבנים שמחה´, שאצלך הזכיר ארוע מסוים, איננו ההקשר המקורי של הביטוי. העובדה שאינני מכיר את ההקשר שלך איינו אומר שהוא לא קיים, הוא רק אומר שהוא לא אוטומטי ובודאי איננו נימוק לשלוח גולשת לשנות את הניק שלה. ואם בשכתוב עסקינן - טלי קורה.

אותה הגברת בשנוי הכינוי...

אז הנה אני, בניק חדש לא בגלל אמונות טפלות, אלא בגלל האסוסיאציה שתעלה לי בכל פעם שאזכיר את הניק ההוא. תודה חנה, על שיעור בהיסטוריה של א"י... ניסיתי לכתוב כל מיני ניקים והם היו תפוסים אז זה מה שהעליתי בחכתי ביום גשום זה
אגב, בקייץ אני גם קוטפת תפוחים ואגסים... תבואו לבקר! תמר

אמיר.

New member
אני מוחה !!!! בתוקף...

אם תרשי לי .... הניק הקודם היה הרבה יותר מתאים לפורום ולך... אנא החזירי אותו .... קוטפת פרחים ?? זה מזכיר לי קטיף פרחי בר !!! זה אסור על פי חוק..

למעלה