דברים שלא מסתדרים מתוך הסוד

מ ר י ל

New member
דברים שלא מסתדרים מתוך הסוד

בספר הסוד כתוב, שאם יש משבה שלילית אחת תבואנה עוד מחשבות שליליות בעקבותיה לי זה לא קרה ככה. אני חושבת מחשבה שלילית ואני יכולה לחשוב אחריה מחשבה חיובית. עוד נכתב בספר שאם אומרים "אני לא רוצה" יקרה בדיוק מה, שאנחנו לא רוצים שיקרה. המון פעמים אמרתי "לא רוצה" ולא קרה מה שחששתי ממנו. כל הדוגמאות הנ"ל מראות, שיש משהו דפוק בעקרונות, שכתובים בספר הסוד.

הם כן מסתדרים

אם את שולטת במחשבות שלך ברמה כזאת מצבך מצויין - לי זה דורש תרגול להגיע לרמה כזאת. לגבי הלא לחשוב על לא, אם זה עובד לך - שוב סבבה לך, אבל לרוב האנשים זה כן עלול להפריע. קחי למשל את הקטע של מלחמה בסמים בארה"ב, מאז שהכריזו עליה גדל השימוש בסמים פי 12. בכל מקרה אם דברים שלא כל כך עובדים לאנשים אחרים, עובדים לך, אז הרווח כולו שלך. לגבי הסוד, אני חושב שיש הרבה דברים שהם נכונים לרוב האנשים, אבל אני ממליץ לך בכל מקרה לקחת את מה שנכון ועובד לך. אין טעם לחשוב מי צודק, ולחפש את האמת האחת שתהיה נכונה לכולם. מה שחשוב זה מה נכון בשבילך. בברכה שפי

טאי סאן

New member
איך יודעים את זה?

שהשימוש בסמים גדל פי 12? אפשר לקבל בבקשה מ"מ למחקר שהוכיח זאת?

נתתי את זה כדוגמה כי ראיתי

את זה בתוכנית של 30 יום. זו תוכנית שזה שעשה את הסרט על מקדונלד. אני גם יודע את זה באופן כללי על סמים, על עישון, ועל כל דבר אחר שמפעילים המון אנגיה כדי שאנשים לא יעשו אותו, וזה רק מחזק אותו. אגב יש לי אמונה כללית, שיש איזשהו איזון של טוב ורע בעולם, אבל בזמן האחרון אני לומד שיש הרבה מה שאפשר לעשות כדי שהעולם יהיה יותר טוב. יצא לי לראות בזמן האחרון סרטים תיעודיים, שמראים לך פושעים ואנשים בכלא, ואייך שהם הגיעו לשם. אתה רואה למשל נערים שעברו התעללות קשה, רצחו את הוריהם, ונידונו לחיים בכלא. ופתאום אתה מבין שהכלא זה לשים חסם עורקים על יד קטועה, במקום לטפל בזיהום קטן באצבע הרבה לפני. גם בתוגכנית שדיברתי עליה שהוא הכניס את עצמו לכלא ל-30 יום, אתה רואה אנשים שעשו פשעים, אבל אתה גם רואה שזה לא היה חייב להיות ככה. הענין הוא שצריך לעבוד על דברים מראש, ולא לחכות למצב קריטי, ואז לטפל בבעיות. כמו שעושים כל כך הרבה פעמים.

טאי סאן

New member
אז איך יודעים שזה נתון נכון ואמיתי?

שמעתי אנשים מצטטים את הנתונים האלה ואחרים במספרים כאלה ואחרים. האם מישהו יכול באמת להוכיח עובדתית עם מספרים את הנתונים המאוד משמעותיים האלה? אם ארצה להביא זאת בתור דוגמא הייתי רוצה לגבות את זה, וזה שאמרו או ששמעו שמישהו אמר את זה בסרט זה או אחר, לא ממש משכנע. לא שאני נגד! בכלל לא , אני רק מעדיפה להתבסס על עובדות ולא על שמועות כשאני באה לצטט דברים חשובים... אז האם יש למישהו הוכחה לנתון שכזה? בנוסף העליה בשימוש בסמים יכול להיות מעוד סיבות ולא רק בגלל שיש "מאבק" בסמים. לדוגמא, יכול להיות שיש יותר מסרים להשתמש / להתנסות בסמים במקביל למאבק (ובלי קשר אליו)... אז בבקשה האם מדובר בעובדה או בשמועה שנשמעת טוב???

אני מן הסתם לא קראתי את המחקר על

זה. אבל בנושא הזה זו תופעה ידועה וחוזרת. מדברים על לא לעשן עם בני נוער, הם מעשנים יותר, לא לסמים - משתמשים יותר. תקופת היובש בארה"ב, תעשית האלכוהול פרחה.

טאי סאן

New member
בלי מחקר - זה דיבורים שאינם מבוססים

ואם כך ישכנע רק את המשוכנעים ממילא. מבין את הבעיתיות שבדבר?

מבין היטב, אבל גם מחקרים עלולים

להיות מגמטיים ביותר ומושפעים. אני פשוט שומע על מחקרים מסוג זה שנים אחורה, ואני מכיר את התופעות הפסיכולוגיות האלה. זה הולך אחורה עד לתורות העתיקות של המזרח הרחוק.

לא עושים מחקרים על דברים כאלה.

בד"כ הנתונים מגיעים מהערכות של הגורמים שאמורים לטפל בתופעה כגון המשטרה, שמוציאים דוחות תקופתיים עם סטטיסטיקות פשיעה.

מ ר י ל

New member
יש הזדמנות לשיקום

הבעיה שלא תמיד זה עוזר , אז איך תסביר את זה? זה רק מוכיח את טענתי, אנרגיה שלילית נמצאת תמיד ליד האנרגיה החיובית.

אני לא מבין,

מה זה "אנרגיה חיובית" ומה זה "אנרגיה שלילית"? האם הכוונה לאנרגיה חשמלית שמובלת על ידי מטענים חיובים/שליליים? הרי ידוע (למי שלומד קצת, כמובן, ולא מבסס את כל חכמת החיים שלו על איזה ספר שרלטני שחומד לאיי-קיו לצון) שזה לא משנה כיצד מתייחסים לנושאי האנרגיה החשמלית, בין אם הם חיובים ובין אם הם שליליים, מבחינת התוצאות. ואני בכלל לא מדבר על אנרגיה קינטית, חום או אלקטרומגנטית שהיא תמיד חיובית. אתם רוצים להקים איזו קבוצה של לונטיקס חסרי ביטחון עצמי? זכותכם. אבל לפחות אל תעוותו מושגים קיימים. תקראו לזה צ'אקרות או משהו. אנרגיה זה פשוט משהו אחר.

סמית, אתה חושב שאתה יודע עלינו דברים שאתה לא

ממש יודע. אני מבין די הרבה באנרגיה בכל השמות שמשתמשים בה. ואחד הדברים שאנחנו יודעים על אנרגיה, היא שאנחנו לא באמת יודעים עליה הכל. אבל אם להיות קונקרטים, ל - ול + אין קשר לאנרגיה עצמה. - זה אלקטרונים ו + זה פרוטונים, צריך את שניהם בשביל אנרגיה. באשר לצאקרות ולאנרגיה רוחנית, בהתחשב בזה שיש לך אנרגיה חשמלית במוח שמסוגלת להאיר עיר שלמה, אני לא חושב שאפילו מהבחינה הזאת אפשר לעשות ממש הפרדה בין אנרגיה רוחנית לכל סוג אחר של אנרגיה. באשר לשרלטנים, זה נחמד מאוד שאתה יודע להשתמש במילה, אבל כדאי שתדע מה היא אומרת קודם, ומה מקורה. בכל מקרה זה די מצחיק שאתה גורם אצלי לתגובה כזאת חזקה, אז נסיים בזה : ) אני מניח שאתה חיי חיים מושלמים וממילא לא צריך את העזרה שלנו בברכה שפי

וואו, אתה כ"כ רגוע ושלם!

מהר! איפה נרשמים? זה שאנחנו לא יודעים הכל על האנרגיה, על תורת היחסות או הקוואנטים, על מקור היקום, על מגנטיות או על כל תופעה אחרת שנחקרה על ידי האדם החושב, לא נותן לגיטימציה כהוא זה לכל מיני תיאוריות ותורת אופייניות. מאלוהים ועד לימימה. אותם שרלטנים (למשל, אנשים שמרוויחים הרבה מאוד כסף מהאמונות התפלות הללו) נכנסים בדיוק בנישה הזו. חבל. לפעמים צריך להכיר בכך שאנחנו לא יודעים הכל וכנראה גם לא נדע הכל, ואין לזה ולכל מיני תופעות טרנסצדנטליות מגוחכות כל קשר. אני מסכים, + ו _ לא קשורים לאנרגיה עצמה אלא רק לנושאי האנרגיה. משוואות פשוטות מוכיחות שזה לא משנה כיצד מתייחסים לאנרגיה. לכן, אין מושג כזה "אנרגיה שלילית". לא ברור לי מה הקשר בין אנרגיות חשמליות וכימיות שנמצאות בגוף, לבין רוחניות וצ'אקרות. אני בספק אם הנתון שהבאת בנוגע לאנרגיה האגורה במח מדויק, בדיוק כפי שאני מטיל ספק בכל שטות שהפה שלך מפיק, ברם, ברי לכל שעל מנת לתפעל את המערכת הזו הקרויה "גוף האדם" יש צורך באנרגיה רבה. מוליכים עצביים דורשים אותות חשמליים, הגוף דורש קלוריות, וכו'. זו אותה אנרגיה שאני מדבר עליה, ואין לה קשר או חצי קשר ל"אנרגיות" שאתם מדברים עליהן. לא סתם אני נטפל לכל מיני מילים בעלות אוריינטציה מדעית שאתם עושים בהן שימוש קלוקל. כאמור, אתם רוצים להעביר אחד לשני מסרים נבובים, זכותכם, אבל אל תתכסו באצטלה מדעית, אל תדברו על כוחות, תדרים או אנרגיות, מבלי לדעת מה משמעות הדבר. זו הטעיית הציבור (אם כי מלכתחילה אני מוותר על הציבור שמוטעה על ידכם).

Continuum

New member
במאטריקס זה לא היה עיר שלמה.

מקסימום רובוט אחד. נדמה לי שיש רובוטים שצריכים גם שתי סוללות אדם. ומאטריקס זה הסרט מיינסטרים הכי רוחני, כידוע לכל.

אנשים לא המציאו פה דברים

זה מושגים שבאים כבר מאייך שמשתמשים בהם באנגלית. ואני לא יודע למה שמת את עצמך למגן השפה המדעית. ולמה אין לך מה לעשות אלא לכתוב הודעות פה. ואתה עדיין טועה לחשוב שאתה מבין אותי. ואם אני אגיד לך שיש לי בגרות בכימיה, ותואר במדעי המחשב זה ישנה לך משהו זה שאני מכיר את כל הנושאים של אנרגיה וכימיה? לא - אתה סתם נטפל לפרטים. שימוש קלוקל - מה לגבי המילה שרלטן - אתה יודע באמת מה היא אומרת, או שאתה מצטט מהמילון. בסדר - זה לא חוכמה להגיד שזה אדם לא מקצועי רמאי, אבל מה המקור, מי היה השרלטן הראשון, ולמה הוא נקרא ככה? גבי הקשר - אם אני משתמש בצאקרות ומיצר זרמים חשמליים וחום - זה לא מספיק קרוב בשבילך. חשמל סטטי זה לא חשמל? חום זו לא אנרגיה? יש אנשים שחוקרים את הדברים האלה מנקודה מדעית, אנחנו רק משתמשים במושגים, זה שאנחנו לא חוקרים אותם לא אומר שאסור לנו להשתמש בהם, כמו שמותר לי להשתמש במושג חמצן, למרות שאני לא רואה אותו או מריח אותו.

אני אשמח לדעת את מקור המילה שרלטן.

אז תפסיק לאיים, ותשפוך כבר: מי היה השרלטן הראשון?

אחי אתה לגמרי לחוץ - מאיים?

שארל בובארי בעלה של מדאם בוברי, שהיה רופא למרות שבקושי הבין משהו ברפואה, וקיבל תעודה רק בגלל קשרים, והתחתן עם מדאם בובארי רק בגלל שהיה הרופא של אביה.

למעלה