התנצלות רשמית
אני מתנצל בזאת בפני הציבור המדעי שרוצה להבין את הסוד אני מתנצל שהתנצחתי ושלא הקשבתי לזולת. אני מתנצל על כך שקראתי לשימושים רוחניים אנרגייה ולא ממבו ג'אמבו כנהוג. אני מצטער על זה שהתיחסתי למושגים אנרגיה חיובית ואנרגיה שלילית בלי להבין את מלוא עומקם אני מצטער על כך שדנתי בנושאים אלא בלי ידע מלא ומוחלט, ומבלי להתיעץ קודם במכון ויצמן. אני מצטער על כך שלא בחנתי את הסרט המטריקס כמו שצריך, ולא הבנתי את האמת המדעית שבו. אני מצטער על כך שקראתי את סדרת הרובוטים והמוסד של אסימוב, אבל לא את ספריו הפיזיקאלים. ואני בעיקר מצטער על כך, שלא למדתי בעל פה את ההוכחה של המשפט המדעי הזה: "הנקודה שמובעת בספר, אני מאמין, והיא נקודה מאוד חשובה ועמוקה אם כי כנראה שבספר היא מובעת בפשטנות יתר ומתוך חוסר הבנה, היא שמחשבות יוצרות מציאות. זאת משום שמחשבות הן כשלעצמן המציאות. מצד שני, גם מציאות יוצרת מחשבות. זה קצת עדין כל הנושא." שמובע כמובן ברהיטות ובדיוק מלא. ------------------------------------------- טוב עכשיו ברצינות - אני מצטער אם פגעתי או אם דברי התרשו כהתנצחות, וכמו כן אני מצטער על שאני אמשיך להשתמש במושג אנרגיה גם במובן הרוחני והפסיכולוגי כפי שמשתמשים בו כבר שנים. בברכה שפי אני מצטער על כך שקראתי את כתביו של של ריצרד פינמן, בלי לרדת לכל פרט מדעי שנכתב בהם.