דברים שנאמרו אתמול בהפגנה

דברים שנאמרו אתמול בהפגנה

ע"י יו"ר עמותת "ערים בלילה" רם דורון:

אני נושא בפניכם דברים בשם עמותת ערים בלילה, על מאות לוחמיה, פדויי שבי ממלחמות ישראל, בכל מאבקיה לתקומת המדינה.

הלכתי לשבי המצרי במלחמת יום הכיפורים יחד עם חבריי ממוצב המזח שעל גדות תעלת סואץ, בהמלצת שר הבטחון דאז מר משה דיין ז"ל.

אני אומר לכם מנסיוני האישי, כי אין מחר בשבי. אתה חי ומת כל יום מחדש בשבי. עולמך הפיזי והנפשי תלוי ונאחז בחוט דק שעה שעה.

אני חש בכל נימי נפשי את מחשבותיהם ותחושותיהם של גלעד אודי ואלדד ממעמקי הכלא בו הם מצויים. אני יודע שמחשבותיהם מכוונות אלינו, אל עמם, מדינתם וצבאם.

אלדד אודי וגלעד מאמינים בכל מאודם, כפי שאני וחבריי לשבי האמנו, יום יום ושעה שעה כי הכל מגויסים, ללא לאות לשחררם. הם מאמינים, כפי שאני וחברי לשבי האמנו, כי המאמץ לשחררו הינו רציף, עקשני וללא פשרות. לא מאמץ של ישיבות ממשלה בימי א' בלבד, לא מאמץ חד פעמי בביקור שר זה או אחר ולא בעת הפגנות אלא, בכל רגע ורגע.

על מעוז תקווה זו חיים, ומחזיקים מעמד השבויים בתנאים קשים מנשוא ובמצוקה חסרת גבולות. על שביב תקווה זה בניתי אני את עולמי השפוי בחדרי החקירות ובחשכת הכלא המצרי.

האם נוכל להישיר מבט אל השלושה היום ולומר להם שתקוותם מתגשמת ??

בחתימתה על הסכם הרגיעה ללא שיחרורו של גלעד שליט, הזניחה הממשלה בשלב זה, פצוע מדמם בשטח. עם ישראל נטש בן המשווע לעזרה והפנה עורף להושטת ידו של חייל אותו שלח להגן על עצמו.

הסכם הפסקת האש ללא גלעד איננו מוסרי הואיל והוא פוגע בערכי היסוד הבסיסיים והעמוקים ביותר של מדינת ישראל.

כותב שופט בית משפט העליון, מר מישאל חשין, בתוארו אז, בעניינן הצלתו של הנווט רון ארד מילים נוקבות שאין למעלה מהן –:

"אין ספק קל בדעתי - ולו ספק כצילה של דבורה במעופה - כי תכלית החזרתם של שבויים ושל נעדרים מלוחמינו לביתם באה בעומקו של המושג ביטחון המדינה. לא בכדי נקבעה המצווה של פדיון שבויים - והיא מצווה נעלה מכל נעלה - והרי כל ישראל ערבין זה בזה. כוחו של צבא הוא באחוות הלוחמים בו, ואחוות לוחמים היא אחווה מעשה מקשה, לעת קרב ובנפול לוחם בשבי האוייב. הלוחם יילחם ביודעו כי לא לבד הוא, כי לעת צרה ייחלצו חבריו להצילו. לוחמים היו כמטפסי הרים הקשורים אלה אל אלה בחבל ובגורל, ומטפס שידו שמטה וגופו נזרק אל תהום, חבריו יצילוהו. כן הוא המטפס, כן הוא הלוחם, והוא ביטחון המדינה".

פדויי שבי מכל מלחמות ישראל, חברי עמותת "ערים בלילה", דורשים מממשלת ישראל שלא למעול בערכי יסוד אלו של המדינה ולא להפקיר חייל שבוי בכל הסכם או הבנה עתידיים שיושגו עם החמאס או עם כל ארגון ממין זה.

הסדר כלשהו עם ממשלת החמאס ללא השבת גלעד לארצו הינה לדעתנו הפקרת גורל חייו בידי האויב, בגידה בערכי הביטחון האישי והלאומי, האחריות ההדדית, החברות והמסירות לזולת, עימם יוצא כל לוחם לקרב.

באתי לכאן כדי לזעוק ולעורר את עם ישראל ומדינת ישראל, מעומק הזיכרונות הקשים של מאות חיילי צה"ל שנפלו בשבי האויב וחזרו  בשלום לארצם, לאחר שנמסרו עבורם אלפים רבים של חיילי אויב ומחבלים.
עשרות לוחמים שחזרו מהשבי שבו ליחידותיהם הלוחמות. אני שבתי לחיל השריון ושרתתי במילואים במלחמת לבנון הראשונה. חברי הטייסים שנפלו בשבי במלחמת ההתשה ובמלחמת יום הכיפורים שבו לטוס ביחידותיהם ותרמו תרומה עצומה לחיל ולעם ישראל במלחמות שלאחריהן. מאיר מוזס מפקדו של אורי אילן ז"ל ומאיר יעקובי ז"ל חזרו לשרות קרבי ויעקובי אף נפל בקרב במבצע קדש.

אני רק תוהה מה היה קורה לו הסורים, המצרים, הירדנים והלבנונים היו עושים שיקולים של חזרת לוחמים למעגל הלחימה.

צריך להישיר מבט ולקרוא בקול גדול, כאן ועכשיו, השיבו לנו את החיילים הביתה, אין פתיחת מעברים ללא החזרת שבויים. באנו לכאן, פדויי השבי להכריז על עמדנו:

גלעד בפנים המעברים סגורים

העם והממשלה חייבים להבין כי החלטות צריכות להתקבל היום, לשבוי אין את המחר.

מילה אחרונה לבוגי יעלון – תפנים אדוני, בכל מלחמה ישנם הרוגים, ישנם פצויים ואני לא מחדש לך, ישנם גם שבויים. על פי חוק השבויים רשומים במדינת ישראל 1900 פדויי שבי. הקרבת אותם – הקרבת את המדינה.

רם דורון
פדויי שבי – מצרים.

אתה רוצה לשחרר גדוד של רוצחים מיומנים

הסכמי החזרת השבויים בו הוחזר הכותב נעשו בין מדינות ריבוניות חברות באו"ם על פי הסכמי אמנת ז'נבה ובתיווך הצלב האדום הבינלאומי. שבויי האוייב הוחזרו לארצותיהם ביחס סביר של שבויים עם הפסקת הלחימה ובהתאם למתווה של הסכמי הפרדת כוחות. כאן יש לנו עניין עם ארגוני טרור שהקיום והאידיאולוגיה שלהם הוא ההשמדה שלנו. 400 מחבלים אם או בלי דם על הידיים זה גדוד של לוחמים! האם אתה מבין מה זה גדוד ומה גדוד יכול לעשות? מה למשל גדוד 51 של גולני יכול לעשות? או גדוד 202 של צנחנים? איזה הרס הם יודעים לזרוע? גם אם לא מדובר בלוחמים ברמה של יחידה צה"לית אתה משחרר גדוד של רוצחים. אתה מבין כמה ישראלים ימותו? אתה מבין איזו טרגדיה אתה מזמין כאן? ואל תספר לנו שאחרי העסקה הזו" ניכנס" בהם או שהם ישתנו או כל סיפור אחר. דיברנו כך כבר הרבה עסקאות אך כל פעם אנחנו רק נרצחים ונרצחים ויש לנו כל פעם תירוץ נהדר להיכנע ולהתמסר להם שוב. ולגבי הרגיעה ללא שליט - כולנו איתם. בכל מה שאינו כרוך בכניעה לאוייב שתגרום לעוד ועוד סחף בעמדה ובעמידה שלנו כולנו איתכם. אבל מדוע אינכם דורשים בתוקף כה רב הפסקת ביקורים לאסירים הפלסטינאים? מדוע אינכם דורשים הפסקת אספקת סחורה שמפרנסת את עזה? את עודפי החקלאות הישראלית שהשר שלום שמחון שמח למכור להם? מדוע רק שחרור מחבלים רוצחים זה מה שמוצא חן בעיניכם? מדוע אינכם חושבים ולו צעד אחד קדימה?

דבריך דמגוגיים ולא נכונים.

בכל חילופי השבויים בין ישראל לארצות ערב החזירה ישראל מספר רב של שבויים ללא שום יחס למספר השבויים הישראלים שהוחזרו: במלחמת העצמאות הוחזרו 885 שבויים ישראלים לעומת 6036 שבויים ערבים. במבצע קדש הוחזרו 4 שבויים ישראלים לעומת 5850 שבויים מצרים. במלחמת ששת הימים הוחזרו 10 שבויים ישראלים לעומת 4481 שבויים ערבים במלחמת יום הכיפורים הוחזרו 314 שבויים ישראלים לעומת 8783 שבויים ערבים. אלה העובדות. כולם חיילים לוחמים, שרבים מהם שבו ונלחמו בנו בדיוק כפי שפדויי שבי ישראלים חזרו ולחמו במלחמות ישראל. אחד מהם, מאיר יעקובי ז"ל שהיה בשבי הסורי בשנת 1954 אף נפל בקרב במבצע קדש. אז לפני שאתה כותב סתם דברים כדאי שתבדוק. מה אפשר לעשות שהמלחמה הנוכחית שלנו היא עם ארגוני טרור ולא עם מדינות ריבוניות? אולי אתה מציע שנבחר את האוייבים שלנו? או אולי אתה מציע שחיילים הנופלים בשבי יתאבדו בידיעה שאנשים כמוך מעדיפים לראותם מתים? כדאי שתחזור ותקרא את דבריו של השופט חשין שמצטט רמי דורון. אם תתעמק בהם תבין שאין משמעות לאריתמטיקה הפשוטה. יש חשיבות רבה יותר לערכים המביאים את הלוחם להילחם ואף להקריב את חייו. רעות ואחוות לוחמים הם מן החשובים שבהם, וכפי שכתב השופט חשין "הם בטחון המדינה". קריאות להפקרת לוחמים שסיכנו את חייהם ונפלו בשבי פוגעים בבטחון המדינה שכן הם פוגעים בערכי היסוד שלה ובמוטיבציה של צעירים להתגייס ליחידות קרביות ולשרת כלוחמים. הם בודאי פוגעים ביכולת ההישרדות של השבוי בשבי. (קרא שוב את דבריו של רמי דורון ואולי תחכים). ולסיום, הפסק עם הדמגוגיה של הצגת שמות חללים נפגעי הטרור. הרי הטרור לא היה פוסק גם אילו החזקנו במרצחים עד אחרית הימים. מה עוד שכפי שאתה טועה וטוען טענות סרק בעניין היחס המספרי שבין שבויינו לשבויי האוייב שהוחזרו, אינני מאמין לך שהחללים שאתה ואחרים משתמשים בשמותיהם בצורה כה צינית אכן נרצחו בידי מחבלים ששוחררו מהכלא.

לצערי הדמגוגיה היא שלך, אם אכן אהבת מילה זו

המספר אכן אינו חשוב, ההדדיות היא שחשובה. אנו שחררנו את כל השבויים שלנו והם שיחררו את כל השבויים שלהם בסוף פרק לחימה בין מדינות חברות באו"ם האמונות על הסכמים בינלאומיים, מדינות אשר מטרתן חוקתן וההצדקה לקיומן אינה כוללת את השמדת מדינתך ורצח אזרחיך. חיילי האוייב שהוחזרו לא המשיכו לפעול עצמאית כנגדנו מכיוון שהיוו חלק מצבא המונע מכוח פקודות ופועל בדרכי לחימה קונבנציונאליות בלחימה נגד צבא אחר. מנגד, גדוד הרוצחים שאתה פועל לשחררם מורכב לא מחיילים הפועלים מכוח פקודות וכפופים לחוק הבינלאומי ולאמנות קיימות, אלא ממחבלים רוצחים הרואים את רצח אזרחי מדינתך, נשים וילדים קשישים - כיעד ראשון במעלה. אבל הדמגוגיה הנוראה שלך היא באמירה מפרי עטו של השמאל הרדיקלי "איננו בוחרים את האוייבים שלנו". אמירה דמגוגית זו משמשת ליצירת לגיטימציה לארגוני טרור כאילו היו צבאות מדרניים ולא אוסף רוצחי הנשים והילדים והנשים שהם. עכשיו בוא נתעמת עם ה"רעיונות" האחרונים שהבאת על צנצחיותו של הטרור. אבל זה בתגובה הבאה.

אתה באמת מאמין בשטויות שאתה כותב?

ציטוט מדבריך: "אנו שחררנו את כל השבויים שלנו והם שיחררו את כל השבויים שלהם בסוף פרק לחימה בין מדינות חברות באו"ם האמונות על הסכמים בינלאומיים, מדינות אשר מטרתן חוקתן וההצדקה לקיומן אינה כוללת את השמדת מדינתך ורצח אזרחיך". אתה אולי מתכוון לשוויץ? או שאתה טוען שסוריה, מצרים וירדן מעולם לא התכוונו להשמיד את ישראל? רצח אזרחים - כדאי שתלמד את תולדות מלחמת העצמאות ותדע כמה אזרחים ישראלים נרצחו על ידי חיילי האוייב. מדינות האמונות על הסכמים בינלאומיים - חברים שלי נרצחו בשבי על ידי חיילים מהמדינות הללו. אני הייתי שם, בסוריה, חשתי על בשרי את הצלפות השוט ומכות החשמל, הייתי בצינוק ארבעה חודשים בלי לראות אור יום ובודאי לא את נציגי הצלב האדום - אז מה אם הסורים חתומים על אמנות בינלאומיות? אתה יודע איזה מכות חטפתי כשהזכרתי להם את אמנת ג'נבה? כן, אלה האויבים שלנו מה אפשר לעשות. ("אמירה מפרי עטו של השמאל הרדיקלי" נו, באמת) ובכל זאת הגענו להסכמי שלום עם מצרים ועם ירדן ואולי נגיע יום אחד לשלום גם עם הסורים. אתה יודע שכשהייתי בשבי היו אנשים שהתנגדו להסכמי הפרדת הכוחות עם הסורים. טענותיהם היו בדיוק כטענותיך היום, שהחזרת השטחים לסוריה מסכנת את בטחוננו, שהחיילים הסורים שישובו לארצם יחזרו להילחם בנו. כן, תמורתי ותמורת חברי החזירו לא רק 392 סורים, 6 מרוקנים ו-13 עיראקים, אלא גם את המובלעת שכבשנו + קוניטרה. אז אני מבין שהיית רוצה לראות אותי ואת חברי נמקים בכלא הסורי עד עצם היום הזה כי הרי המחיר ששילמו עבורי היה גבוה מדי בעיניך. אני שב ומבקש - אל תישא את שם חללי הטרור לשוא. הם לא מינו אותך לדוברם ואין לך זכות לדבר בשמם. אני מכיר נפגעי טרור שסולדים ממך ומשכמותך.

צר לי על הסבל שעברת

צר לי שגם רוח הלחימה שלך נשברה שם וכל מה שאתה יודע להטיף לו הוא כניעה לאוייב, לשחרור רוצחים מאסיבי שאתה יודע שיחזרו לרצוח. קרא היטב מה שאמרתי: יש דרכי פעולה רבות להחזיר את גלעד. אתם בוחרים רק בזו שמרחיקה מכם את רוב העם. לכן אתם חשים ממורמרים ונבגדים, בצדק מבחינתכם. במקום לפעול כך פעלו עם כולנו! מצו קודם כל את שאר הדרכים וכל העם יעמוד איתכם בכך!

יונה1

New member
של נעליך חלאה!

צר לך שרוח הלחימה של "פדוי שבי" נשברה??? תפסיק מיד את ההכרזות שלך, בשעה שאין לך מושג עם מי אתה מדבר, מה תפקידו הצבאי בעבר ובהווה ומה דרגתו. של נעליך! חצוף!

די לאלימות המילולית

האלימות שלך מעידה שאין שום ערכים אמיתיים מאחורייך. את יכולה להמשיך להשתולל כאוות נפשך.

קמנצינד

New member
כבר נאמר כאן בפורום

לפדויי שבי מגיע כבוד גדול, לפחות כמו לניצולי שואה. ולו בגלל העובדה שהם- עוד בשנות העשרים לחייהם, וחלקם עוד לפני גיל עשרים- עברו פי עשר ממה שכולנו נעבור גם כשנגיע לגיל שמונים.

אפקט שטוקהולם ותחושת האשמה

יחד המחוייבות של פדויי השבי לשחרור מחבלים בכל מחיר מביאים לכך שאסור בשום אופן לקבל את דעתם בנושא זה. זה לא קשור לכבוד, זה קשור לכך שנושא שחרור החייל נחטף על ידי כל מיני גורמים אינטרסנטים שרק גורמים לו נזק ומעלים את מחיר לבלתי אפשרי.

קמנצינד

New member
אתה אומר דברים טיפשיים

ניראה לי שאתה סתם נהנה מהתשומת לב שאתה מקבל כאן. נראה לי שאפסיק להגיב למה שאתה כותב.

אני אולי אומר דברים שלא נעים לשמוע

אתה כנראה צעיר מכדי להכיר את הדיון הציבורי בשאלת פדויי השבי. אינך מכיר ואינך יודע על תחושות האשם שלהם על שהרימו ידיים ולא נלחמו עד הסוף המר כמו חבריהם ההרוגים. כנראה שאינך יודע גם שהם דיווחו שחלק מהם בגד באחרים ושיתף פעולה עם המניפולציות של החוקרים תמורת שיפור תנאים והפסקת עינויים. במיוחד מזכור לי סיפור על קצין בכיר כזה בשבי המצרי, אבל גם אורי אילן ז"ל השאיר פתק ובו כתב "לא בגדתי" מכיוון שנושא הבגידה של השבויים בחבריהם היה כל כך משמעותי שם. איני יודע מה עשה "פדוי שבי" ואני רוצה לקוות שלא היה מאלו שבגדו בחבריהם השבויים. כך קרה גם בשואה ואין קשר בין צער על הסבל שעברו הניצולים לבין כבוד גורף לדעתם. להיפך: מפאת מחוייבותם ורגש האשמה שלהם דעתם מוטה מראש ופוגמת בכל דיון. אז כשלא יודעים כל כך הרבה דברים בהחלט ניתן ליפול לתוך הזדהות רגשית עם הנפגעים ולדבר כמוך. אבל אני מעריך שלא בגלל ההזדהות עם פדוי שבי אתה מעוניין להפסיק את הדיון איתי. סוף סוף הגענו לדיון הליבה בשקלול המחיר להחזרת חייל ואני מבין שאתה מנסה להמנע ממנו בכל מחיר.

יונה1

New member
ראובן

אולי במקום להשפריץ כאן זבל פסיכולוגי הזוי על פדויי השבי, כדאי שתיגש בעצמך לאיש מקצוע ותברר איתו איך קוראים לסינדרום של כתיבת 41 הודעות (ביום ובשעות הקטנות מאד של הלילה), וזאת במשך יומיים בלבד? מוטב שתלך לנוח, או שתיקח את כדורי ההרגעה שלך.

קמנצינד

New member
על מה אתה מדבר ?

עד כמה שידוע לי, מדינות ערב שתקפו אותנו במלחמות תקפו אותנו במטרה להשמיד את מדינתנו. דוקא ראיתי אלופים בצה"ל ומראשי השב"כ שאומרים שגם שיחרור של מאות אסירים 'כבדים' לא יחזק בצורה משמעותית בכלל את אירגוני הטרור. אבל גם אם כן, אנחנו צריכים לדעת להתגונן מפניהם, ולו בשביל להציל חייל אחד.

הם אכן יצאו לקרב באשלייה כזו

ועדיין בניגוד לארגוני הטרור השמדת ישראל לא היה מהות קיומן של מדינות אלו, היו אלו הרפקתאות שהם נסחפו אליהן. אבל אולי לא הצגתי את עמדתי נכון. מבחינתי שישחררו את כל המחבלים שיש בבתי הכלא, אין לי שום עניין להחזיק אותם. השאלה העיקרית היא מה משמעות המהלך מבחינה אסטרטגית בטחונית וכיצד הוא ישפיע בכל הטווחים, מה זה יעשה לחמאס בדרום ולחיזבאללה בצפון. בניגוד לפרשני העבר עמדת סוכנויות המודיעין וצמרת הצבא שונה מאוד ממה שאתה מציג, אחרת ההחלטות היו נופלות כבר מזמן. הבעייה היא שהחמאס משיג הישג אסטרטגי משמעותי של פריצת המצור הבינלאומי, לגיטימציה ציבורית פנימית ואפשרות התחמשות ללא הפרעה. החיזבאללה משיג לגיטימציה לתנועת ה"התנגדות" נגד ישראל אותה הוא מייצג ואשר סבלה מהיעדר לגיטימציה חריף בעקבות נזקי המלחמה וההתקפה על ממשלת סניורה. אני מקווה שאין חולק על עובדות אלו ועל העובדה שלגיטימציה היא הדלק הציבורי עליו פועלים ארגוני טרור וזה המאפשר להם להמשיך בדרכם האכזרית. אבל אני מבקש שתשים לב במיוחד לכך שבעצם אנו בצד אחד. למעט עניין שחרור המחבלים יש כל כך הרבה מה לעשות ואתם משום מה מפצלים את רוב העם ומעמידים אותו מולכם במקום לצידכם. חבל מאוד לכולנו ובעיקר לחטופים שיקרים לנו לא פחות מכם.

הסתייגות קטנה

יש עוד משמעויות לשחרור מחבלים סיטונאי, מחבלים שטובי לוחמינו נהרגו ונפצעו במאמץ להביאם למאסר. יש משמעויות של עידוד חטיפות נוספות ועוד. מה שהתכוונתי הוא שאין מדובר מבחינתי במחיר רגשי או באגו בהחזקתם בכלא. יש לשקול את שחרורם מול הנזק שיגרם מכך בכל הרמות.

קמנצינד

New member
"הרפתקאות שהם ניסחפו אליהם ?"

נו, באמת... אני מאמין שאם היה מספיק מידע מודיעיני, ואפשרות שיחרור במבצע צבאי- כבר היו מבצעים אותו. בשלושת החודשים הראשונים לאחר שגלעד שליט נלקח בשבי, נהרגו למעלה ממאה חמישים (נידמה לי) פלסטינאים בעקבות כך, וזה לא עזר להביא אותו הביתה. למה אתה חושב שהפסקת ביקורי הצלב האדום לאסירים, ייגרום להם להחזיר אותו ? מלחמת לבנון השניה היכתה קשה בחיזבאללה, ונסראללה אמר מאוחר יותר, שאם הוא היה יודע שזו תהיה תגובת ישראל, הוא לא לוקח את גולדווסר ורגב בשבי, אך תגובת ישראל הקשה, לא גרמה לו להחזיר אותם, או אפילו לתת שבב מידע לגביהם. מצטער, כנראה ששיחרור אסירים הוא הפיתרון היחיד. אני חושב שגם המעט המתנגדים למשא ומתן, לא באמת מאמינים בכך.

הפרכת השקר של "נצחיות הטרור"

בעקבות מלחמת לבנון הראשונה בה סילקנו את הפת"ח בראשות עראפת מלבנון ארגון זה כמעט פסק להתקיים ומפלס הטרור ירד פלאים למשך שנים רבות. רק לאחר מיגור האינתיפאדה הראשונה, "אינתיפאדת האבנים" ובחסות השקט מפעולות טרור החזרנו את עראפת ומחבליו מן הגלות ונתנו להם אתה שליטה בשטחי יהודה שומרון ועזה. אז, כשהבאנו לכאן אלפי מחבלים הגיעה האינתיפאדה השנייה, זו שרצחה ישראלים ילדים נשים וטף בהמוניהם - באוטובוסים, במלונות, בבתי קפה, בטרמפיאדות... מימדי הרצח הזה לא נראו מעולם קודם במדינת ישראל, בטח שלא בעשורים האחרונים. אני בטוח שגם בעיניים עצומות בחזקה אפשר לראות את הקשר. ועכשיו - הטרור בגדה מוגר בכוח הזרוע. שדרות הפיקוד שלו חוסלו או נכלאו ושום ארגון אינו מצליח להוציא פיגוע. ממצב של אוטובוסים מתפוצצים כל שבוע, של אנשים נרצחים בכל פינה הגענו למצב של שקט כמעט מוחלט. אז תגיד לי מר פדוי שבי: אם תמיד יהיה כאן טרור, היכן הוא הטרור מהגדה? מדוע מתקיים רק טרור מעזה שאינה נתונה לשליטתנו הבטחונית? אבל מעבר לעובדות החיים היומיומיות שלנו הסותרות את דבריך, הרשה לי להצביע על טעות חשיבה קשה שאתה מציג. אתה טוען שתמיד יהיה כאן טרור ובעצם אתה צודק. הרי לא ניתן לעצור מראש כל מטורף שקם בבוקר וקונה סכין. הרי מתישהו מישהו יפגע. אבל התהליך המחשבתי שאתה מבצע מכך אינו תהליך מחשבתי תקין. כיצד זה אתה מבצע דילוג מזהיר במחשבתך וממהר להסיק מכך שפה ושם יהיה פיגוע לכך שאין כל טעם לעצור את המחבלים בבתי הכלא שלנו? האם בתור תוכניתן אתה אומר "תמיד יהיו באגים אז אין צורך בבדיקות איכות לתוכנה"? האם בתור שוטר אתה אומר "תמיד יהיה פשע, אז בואו נשחרר מאות פושעים ורוצחים לרחובות"? האם בתור חקלאי אתה אומר "כולם שמים חומרי הדברה אז אני אשים פי כמה מהמותר"? האם אתה אומר "תמיד יש בגוף תאים סרטניים אז קדימה, לעשן, לאכול רע, להישרף בשמש"? חשיבה זו המכשירה את המרובה על סמך המועט היא עיוות חשיבה ידוע וקל להבחין בו כשהיא מוצג בתחומים מרוחקים מזה בו אנו עושים טעות זו. האמת היא שאסור לנו ליפול לתוך עיוותי החשיבה הללו בשום תחום ובטח שלא בתחומים רגישים והרי גורל כמו זה הניצב בפנינו. לסיום, אנא אל תראה בי אוייב שלך. אני יודע שהנושא הזה טעון וכואב. אבל הוא נושא טעון וכואב לא רק לכם, זהו נושא כואב לכולנו. כולנו רוצים את גלעד בריא ושלם בבית במהרה. אנו חלוקים אך ורק על דבר אחד: שחרור מחבלים בכמות גדולה שירצחו באותם האזרחים שגלעד היה שם כדי להגן עליהם. אבל יש כל כך הרבה אופני פעולה נוספים שאנו מסכימים להם עבור גלעד! למשל עצירת הסכם הרגיעה ללא גלעד. אי העברת סחורת, פעולות צבאיות... יש כל כך הרבה שניתן להסכים עליו בטרם אנו נופלים לחילוקי דעות! הרי היינו יכולים לעמוד איתכם בהפגנה נגד הרגיעה! מדוע אתם פועלים נגדנו מתכחשים לנו? מדוע אתם מפצלים את הכוח האדיר שהיה יכול למנף את החזרתו הביתה?

אתה לוקה באי הבנת הנקרא

אתה מתווכח עם טענות שלא טענתי, ובבקשה אל תשים דברים בפי.

למעלה