אני חושב שכבר עניתי לך על השאלות...
דברים שכבר כתבתי : אמנם נכון שישראלים נירצחו על ידי מחבלים ששוחררו בעיסקאות של שיחרור שבויים, אך מי אמר לך שאם השבויים האלו היו עדיין בכלא, לא היו מחבלים אחרים שייבצעו את אותו הדבר ? היית מוכן עכשיו להכנס לשבי של החמאס לשארית חייך, בתנאי שכמה מאות רוצחים ייכנסו לכלא ? אני, בכל אופן, לא. אם תהיה לך אפשרות להציל חייל צה"ל (או 'סתם' אזרח) מנפילה בשבי של אירגוני טרור, אך זה אומר שבשביל זה תצטרך לוותר על אפשרות להכניס מאות רוצחים לכלא, תפקיר אותו ? אני לא הייתי מפקיר אותך. אני מאמין שאם היה מספיק מידע מודיעיני, ואפשרות שיחרור במבצע צבאי- כבר היו מבצעים אותו. בשלושת החודשים הראשונים לאחר שגלעד שליט נלקח בשבי, נהרגו למעלה ממאה חמישים (נידמה לי) פלסטינאים בעקבות כך, וזה לא עזר להביא אותו הביתה. למה אתה חושב שהפסקת ביקורי הצלב האדום לאסירים, ייגרום להם להחזיר אותו ? מלחמת לבנון השניה היכתה קשה בחיזבאללה, ונסראללה אמר מאוחר יותר, שאם הוא היה יודע שזו תהיה תגובת ישראל, הוא לא לוקח את גולדווסר ורגב בשבי, אך תגובת ישראל הקשה, לא גרמה לו להחזיר אותם, או אפילו לתת שבב מידע לגביהם. מצטער, כנראה ששיחרור אסירים הוא הפיתרון היחיד, ונראה שמי שמתנגד לשחרר אסירים, למעשה הוא בעד השארת השבויים בשבי לנצח. אני חושב שגם המעט המתנגדים למשא ומתן, לא באמת מאמינים בכך.