דברנו על שרשור עצות וטיפים לנוסעים לחו"ל, אז

דברנו על שרשור עצות וטיפים לנוסעים לחו"ל, אז

הנה אני מתחילה. בתקווה שתהיינה מכאן ולהבא נסיעות מרובות!!!
אני כותבת על דברים מנסיוני. יש גם גבר או שניים שעלו בדעתי מאוחר יותר. "הטיפים" בסדר מקרי לגמרי ונכתבים בשליפה:
פרטים אודות הילד:
נסו לדלות פרטים אישיים על ההסטוריה שלו, ככל שקיימים.
נסו גם לברר, ככל האפשר, פרטים על התפתחותו. חשבתי על כך, שלכל ילד רושמים הוריו מתי התייישב לראשונה, מתי עמד לראשונה, מתי בקעה השן הראשונה. אם מישהו תעד זאת, זה היה בודאי לצרכים רפואיים ולא עבורו. החור בעברם של ילדנו כה גדול וחלק גדול ממנו לא נוכל למלא עבורם לעולם. כדאי לנסות למלאו, מקום שניתן לעשות זאת. לילדים יש תיק רפואי ומתברר שהדברים רשומים שם. אני בחרתי לקחתי איתי לנסיעה רופא. גיליתי שההתייחסות אליו בבית הילדים שונה מההתייחסות אלי. מאחר ומתקיימת פגישה בנוכחות המנהלת, הרופאה הראשית והמאמצים, הרופא שאל שאלות שעניינו אותו מבחינה רפואית ואני נצלתי את נוכחותו כדי שישאל עבורי אודות פרטים אלה, כדי שאוכל לתעד אותם.
תמונות וסרטוני וידאו: מעיר הולדתו (גם צילומים ללא הילד ואם יש זמן ומסתובבים איתו, גם לצלם אותו על רקע המקום.
מבית הילדים-מבחוץ ומבפנים. צלמתי את החדר בו ישנה ובקשתי שיצביעו על מיטתה, את החדר בו אכלו וכו', צילומים עם בני הקבוצה, עם מטפלות. שמעתי שלא נותנים בכל מקום. אני לא שאלתי ולא אמרו לי דבר-אולי לא ראו. אז נצלו רגעים שכולם עסוקים ולכו לצלם.
תמונות של הילד שאינן ברשותכם-כבר כתבתי אודות תמונות שיתכן וקיימות במרכז האימוצים. אולי יש בבית הילדים. תעשו
כל מה שניתן (ולא ארחיב בענין זה...) כדי לקבלן.
החלפת מידע עם הורים מאמצים אחרים בבית הילדים-לעיתים פוגשים משפחות נוספות, גם לא ישראליות. החליפו פרטים.
לפעמים תגלו כי מישהו צילם תמונות של המקום או של קבוצת הילדים של ילדכם והוא נמצא בה.
פריט מזכרת כלשהו מעיר הולדתו של הילד-לא חשוב מה. בגיל קטן כדאי אולי צעצוע/בובת פרווה וכו'. פריט שניתן יהיה לומר לילד שנקנה "שם" במקום הולדתו ובזמן שהפכתם למשפחה.
ספר הזכרונות-אהבתי מאד את הרעיון של funny.
זה מה שעלה לי כרגע בראש. אשמח להוסיף אם אזכר. והעיקר שתהיינה נסיעות!!!
 

Noga Lavie

New member
לעניין מזכרות

(כי נראה לי שכל מה שיכותי לחשוב עליו כבר כוסה על ידי התחדשות)

אנחנו קנינו שני סוגי מזכרות.
- סוג אחד למבוגרים (שמיכות אתניות קזחיות, המשמשות לאירועים חגיגים כשטיחים עליהם יושבים). הן תנתנה לזיו בבגרותה, אם תתעניין בהן.
- סוג אחד לילדים (בובות לבד קזחיות, קופסאות עץ בצורת יורט). הן נמצאות בחדרה של זיו באופן קבוע, וזיו משחקת איתן ככל אשר תחפוץ.

הרעיון הוא שתהיה נוכחות מתאימה לילד של חפצי מזכרת לשימוש יומיומי, כמו גם חפצים שמשמשים בבית את המבוגרים, כדי שתתקבל תחושה שיש למרקום המוצא מה להציע. לכן צריך לבחור משהו המתאים לשימוש הקונה. אנחנו התילמנו מכל המזכרות שהציעו לנו, וביקשנו במיוחד את השמיכות שראינו בבית הילדים לרגל חגיגות החג, כי הן דיברו אלינו יותר מכל "חפצי הנוי" שלא ממש היו נאים בעינינו. לא ראינו טעם רב בקניית חפצים שימצאו את מקומם בעליית הגג לפני שמישהו בכלל יסתכל עליהם.
 

סביון1

New member
אני חושבת שזה רעיון טוב לשמור על קשר עם

משפחות שאימצו ילד מאותו בית ילדים. יתכן שבעתיד ילדכם ייחס משמעות רבה להיכרות שלו עם ילד שאומץ מאותו בית ילדים. יתכן שיחוש כלפיו מעין אחוה, או שותפות גורל.

ולגבי דליית מידע מבית הילדים. אני לא יודעת אם זאת עצה חכמה, אני משערת שיש לשקול כל מקרה לגופו. אבל בכל זאת אני רוצה לספר משהו. כמו שכתבתי כבר, כשאני הוצאתי את הבן שלי מבית הילדים הייתי כל כך ממוקדת במטרה להוציא אותו משם ששכחתי הכל. אמנם הנציג צילם (למעשה הסריט) וגם ביקשתי מאחת המטפלות, שטיפלה בבן שלי יותר, שתברך אותו ברכה מוסרטת, אבל מעבר לזה כלום. ביקשו ממני לחתום על כל מיני תיקים ברוסית. לא שאלתי מה זה ומי זה, סמכתי על נציג העמותה וחתמתי בעיניים עצומות. שבוע לאחר מכן הגיע לאותו בית ילדים זוג נוסף לקחת את הבן שלהם. אחרי שחזרו למלון הם סיפרו לי שכשביקשו מהם לחתום, הבעל שלף את הטלפון הנייד שלו וצילם מהר מהר את הדפים בתיק שהיה כנראה התיק האישי של הילד. באיזשהוא שלב הרופאה קלטה מה הוא עושה, נזפה בו והוא הפסיק. אבל לפחות הרויח את הדפים האלה, שיתכן שיעזרו לו במידע על מצבו הרפואי של הילד ויתכן שסתם יהיה להם מידע שיפזר קצת ערפל מאותם ימים רחוקים שאי אפשר לגעת בהם.

בטח יעלו לי עוד דברים. אכתוב בהמשך.
 
לא הבנתי מדוע דליית מידע אינה חשובה.

האם אינך סבורה שחשוב שיהיה מידע מכסימלי? אינני רואה את החסרונות, רק את היתרונות.
 

סביון1

New member
לא כתבתי שדליית מידע אינה חשובה. היא חשובה

מאד. על כך אין חולק. אבל בכל זאת נעשה כאן מעשה קצת, איך אכנה זאת, קצת חוצפני כלפי בית הילדים. לקחו מידע פנימי שלהם וצילמו אותו בלי לבקש רשות. יתכן שבמקום אחר היו מקבלים זאת ברוח עוד יותר שלילית מאיך שקיבלו זאת במקרה שסיפרתי עליו (גם שם הרופאה כעסה אבל לא נקטה בשום פעולה). ולמי ששואל מה אכפת לי אם הם כועסים - אני חושבת שכן צריך לחשוב קדימה גם על הילדים הבאים. הקשרים של נציגי העמותה עם בית הילדים הם לא רק בשביל שנציגי העמותה יוכלו להתפרנס. הם גם, ומבחינתנו כמובן שהם בראש ובראשונה, כדי שילדים יוכלו להמשיך ולהגאל מהמקום הזה ולהגיע לבית חם. לכן אני חושבת שצריך להתחשב גם בפן הזה אם כי כמובן, שעד גבול מסוים. לא הייתי נמנעת מלבקש בקשות, למשל, כמו בקשות למידע או תמונות, רק בשביל לא להרגיז אף אחד. כן הייתי נזהרת עם פעולות מהסוג הנ"ל שאינן ברשות.
 

משתפרת

New member
רשימות

ברגע האמת הלב הופך לשלולית והמוח לג'לי. בהתרגשות האדירה פתאום הכל הופך מעורפל, לא זוכרים כלום והחשיבה לא ממוקדת היטב. תכינו עוד בבית את רשימת השאלות והבקשות. תתחילו עם זה מוקדם יחסית, דברים יצופו עם הזמן ויצטברו ברשימה. כדאי לעשות אותו הדבר גם לפני הפגישה הראשונה בעמותה או המפגש עם העו"ס בשירות למען הילד, אך זה פחות קריטי, תהיינה עוד פגישות ויש טלפון, זו לא הזדמנות חד פעמית.
 

Otisco 12

New member
תמונות וקבוצה ממחוז סמרה

לא יודעת אם זה יכול לעבוד בכול מצב, אבל אנחנו קיבלנו המון מידע בעזרתו של הרופא שליווה אותנו (ישראלי דובר רוסית). בעזרתו זכינו לתמונות של ההורים הביולוגים ועוד המון מידע שעוד לא תרגמנו אפילו.

השארנו מצלמה חד פעמית בין הנסיעות. וביקשנו תמונות מינקותו של החמוד. היה לנו המון מזל והם נענו לשתי הבקשות. התמונות האלו בעלות ערך עצום. באופן כללי ביקשנו ונידנדנו למידע. אחרי שתי גדולות מאומצות ידנו שיש לזה ערך עצום.

זה המקום לספר שישנה קבוצה של הורים שאירגנו שאימצו את המתוקים שלהם בבית הילדים בסיזראן במחוז סמרה, רוסיה. מי שרוצה ליצור קשר מוזמן. ניפגשנו כבר פעם אחת.

ועוד דבר חשוב יש לנו תמונה מבית הילדים בסיזראן של המתוק שלנו עם עוד ילדים מקבוצתו (ילדי 2010). מי שחושב שיתכן שהילדו יופיע בתמונה מוזמן לפנות אלי. כבר זיהינו בה מתוק אחד.
 

China8

New member
העצה הקטנה שלי

עצה קטנה לאחר האימוץ:
לאחר שחוזרים הביתה לשגרת היום כדאי לנסות ולשמור על קשר עם משפחות נוספות שאימצו מאותו בית ילדים. גם מפני שיש סיכוי שיש להם תמונות למשל בהן ילדיכם עשוי להופיע, אבל גם מפני שביום מן הימים זה עשוי להיות חשוב לילדיכם לפגוש ילדים אחרים שהיו שם, שכנים שלו/ה למיטה או לחדר.
היום בעידן הפייסבוק זה די פשוט ויש המון קבוצות, בעיקר באנגלית של משפחות שאמצו כמעט מכל מקום אפשרי.
אנחנו שומרים על קשר בפייסבוק עם משפחות אמריקאיות שאמצו את חברותיה לחדר של ביתי. זה נהדר לקבל עדכונים, לראות בתמונות איך כולן גדלות ולחלוק חוויות. אני מקווה שייצא לנו גם להפגש בעתיד לא רק דרך המחשב.
 
רעיון קבוצת מאמצים מאותו מקום נהדר ותוספת.

נזכרתי בתמונות נוספות שצילמתי: בית היולדות בו נולדה - בקשתי מהמתורגמן והנהג שליווה אותנו להסיע אותי לשם וצילמתי בכניסה. אינני יודעת את שמו ל ביה"ח בו נולדה, אבל כעת לבתי יש את השלט שבכניסה. בנוסף - בית המשפט בו ניתן צו האימוץ - עבורי המקום הוא כמעט בית היולדות שלי!
לענין קבוצת מאמצים מאותו בית חולים - זה רעיון מעולה otisco ואני כבר מאמצת אותו:
בתי היתה בבית הילדים מס' 1 באומסק ואומצה בסוף אוגוסט 2005. אני יודעת שיש כאן הרבה ילדים שאומצו באומסק. למיטב זכרוני, רבים מהם מבית הילדים מס' 3. לצערי, רוב ההורים כבר לא כותבים כאן אשמח אם הורים לילדים מבית הילדים מס' 1 שאימצו באותה תקופה יצרו עימי קשר, גם במסרים, לשיתוף והחלפת תמונות ואף מפגשים.
האם ידוע לכם כיצד ניתן למצוא קשר עם מאמצים מחו"ל שאימצו באותו מקום. (נפגשתי בבית הילדים עם בחורה מספרד שאימצה בן, כנראה מקבוצתה של בתי, אך אז לא חשבתי לקחת ממנה פרטים. יש לנו תמונה משותפת עם הילדים שאשמח להעביר לה וכמובן לשמוע עליהם).
 

משתפרת

New member
קודם כל כדאי לבדוק בגוגל

להקליד את שם בית הילדים ולחפש פורומים או קבוצות.
בנוסף- ביאהו YAHOO יש הרבה קבוצות, כדאי לבדוק אם יש שם קבוצה של אנשים שאימצו באותו איזור או באותה עיר.
לגבי פייסבוק- בקשי עצות ממי שמכיר איך לאתר קבוצות בפייסבוק, לצערי אינני יכולה לעזור בזה.
 
תודה משתפרת. אצטרך שיחפשו עבורי בפייסבוק. אני

כנראה היחידה במדינה שלא מחוברת לשם!!!
 

China8

New member
רוב הקבוצות

רוב הקבוצות שאני מכירה הן ב-יאהו גרופס או בפייסבוק. ביאהו כמובן זה יותר אנונימי בעוד שבפייסבוק אפשר לחלוק תמונות. ניתן למצוא את אלה שביאהו דרך החיפוש של yahoo groups.
אני מחוברת דרך הפייסבוק להרבה קבוצות אימוץ, חלקן קשורות לבתי וחלקן כלליות. לא מזמן נפתחו אפילו כמה קבוצות להורים מאמצים באורינטציה יהודית, שזה בכלל נחמד.
 

יסמין@

New member
בשולי השרשור

כל העצות שניתנו כאן נפלאות. אני רק רוצה להוסיף, שלפעמים בשל סיבות שונות אי אפשר לבצע אותן. למשל, במקרה שלי המצלמה שלקחתי התקלקלה! אבל אפשר להשלים לפחות חלק מהמידע גם אחר כך:
* אפשר למצוא בגוגל המוווון תמונות של ארץ הלידה, ולפעמים גם על העיר או על הכפר שבו היה בית הילדים
* מי שקונה באתרי אינטרנט - אפשר להזמין המון דברים מאותה ארץ
* אפשר לבקש ממי שנוסע/ת לאותה ארץ - לקנות דברים
* אפשר לנסוע לשם ולצלם ולקנות

אז כדאי מאוד להשתדל ולצלם ולקנות כשנמצאים שם, אבל אם אי אפשר - אפשר לעשות הרבה כאשר שבים ארצה.
 

China8

New member
שאלות לבית הילדים (באנגלית)

באחת מן הקבוצות בהן אני משתתפת אמא מיועדת העלתה רשימת שאלות לבית הילדים, לשימוש הכלל.
בזמן ההמתנה שעד לאימוץ מסין ההורים המיועדים יכולים לשלוח חבילות לילדים דרך הסוכנות שלהם ולקבל עדכונים, מי יותר מי פחות. לא יודעת אם גם באימוצים מרוסיה זה כך (?)
מעלה את זה כאן בתקוה שזה יכול לעזור למישהו. |4U
רשימת שאלות שכזו טרם האימוץ, בהנחה שמקבלים מידע חזרה, היא דרך נהדרת להשיג מידע על הילד/ה וגם עשוי לשמש מזכרת נפלאה.
 
למעלה