דברנו על שרשור עצות וטיפים לנוסעים לחו"ל, אז

זואילי

New member
מוסיפה - מחברת ועט...

ברור מאליו לא?
אז זהו שלא...
כשמסדרים את התיק (גב/צד/ וואטאבר) לנסיעה לבית הילדים - לא לשכוח תמידדדד מחברת ועט.
עדיף מאשר לשבת מול המנהלת ולבקש ממנה...

וברשותך, אני ממשיכה לגבי מה שכתבת,
מן הסתם הכל תלוי רופא. אפשר להבין בהיכרות איתו עד שמגיעים לבית הילדים, לאן נושבת הרוח.
אם מדובר ברופא אהוד על המנהלת, ובאדם אסטרטיבי - אפשר בהחלט "לנצל" אותו כדי שיצלם את התיק הרפואי, ולשאול דרכו שאלות.
מנסיוני... ממליצה מאוד למי שיסע עם הרופא שליווה אותי - לבקש ממנו לצלם גם את התיק הסוציאלי. לפחות לנסות.

זואילי

New member
הטיפים שלי

מניחה שכבר לא זוכרת הכל אבל אם יצוצו לי עוד בהמשך אז אוסיף.

לא לשכוח שאסור להעלות בקבוקי נוזלים למטוס, לכן, אם נתבקשתם להביא מתנה
בקבוקי שתייה.. אז לזכור שצריך לארוז אותם במזוודה לפני הטיסה השנייה... טרם הצ'ק אין. (ושוב - תודה לרופא המהמם שגם לזה מצא לנו פתרון.)

אני אישית ממליצה להיעזר ברופא שנוסע אתכם (באם אתם טסים יחד) - כדי לקנות כרטיס סים מקומי במעבר בין הטיסות.
אז כדאי גם להגיע עם קצת כסף רוסי מראש.

מאודדד חשוב - בחזרה כשאתם כבר עם הילד, בשדה"ת בישראל מקבלים פתקה כחולה שהיא אישור כניסה לארץ. בצבע כחול. פתק קטן ומטופש בו יש צילום קטנטן של תמונת הדרכון - שאח"כ צריכים להציגו במשרד הפנים (כי נורא מסובך להם לפתוח מחשב ולבדוק תאריך כניסה לארץ). אז לשמור על הפתק!

לפני הנסיעה האחרונה, עוד רגע לפני יציאה לחופשת לידה/אימוץ - כדאי כבר להכין את הניירת שאח"כ מגישים לבט"ל. כי כל עוד אנחנו עדיין בעבודה אפשר לרדוף אחרי הבוס במילוי פרטים שמקום העבודה רושם...
אז כדאי למלא את הניירת מראש לפני יציאה לחופשה. אח"כ למי יש זמן..

מציעה לקחת לביקורים בבית הילדים - טיטול אחד בתיק וגם משחת תפרחת חיתולים. למקרה ו...
(לבתי היה צורך להחליף טיטול. ושלחתי את הנציג להביא. הוא חזר אמנם עם טיטול אבל עם סיפור שלם שזה האחרון ושעשו לו פרצופים. כמובן שלמחרת קנינו חבילה שלמה, אבל כדאי שיהיה להורה בשליף בלי לבקש טובות מאף אחד. כמו כן לבתי היתה תפרחת מזעזעת. הסבתי את תשומת לב הנציג. יום למחרת כאילו לא אמרתי כלום. לא טופל. אז כבר התעצבנתי וכשהגיעה המנהלת ואיתה רופאה סתם כדי לצפות עלינו, פשוט לקחתי את בתי והפשטתי אותה מול עיניהן ובעברית והצבעות דרשתי שיטפלו בזה. אם היתה לי משחה אז הייתי נותנת להם ומבקשת רשות למרוח).

לחדר בבית המלון - מציעה להביא כלים ח"פ לאוכל. היה לי מוזר לראות שבסופרים שם בקושי יש. או שמוכרים מן סט של 2 מכל סוג..
כלים ח"פ עזרו לי מאוד. לאוכל שקנינו בסופר, לקפה וכו'. וגם כלים מפלסטיק לאחסון. כי כשהזמנתי אוכל לחדר ונשאר עודף, היה לי במה לשים את זה בתוך המקרר.
וגם - הבאתי שטיחון לאמבטיה. בתי ישבה עליו בתוך האגנית של המקלחת וככה היה לה נעים

(אפשר גם לקנות שם איזו גיגית.. וגם לקנות שם סיר למי שרוצה לנסות להמשיך את הגמילה)
וגם - הבאתי חבל ואטבי כביסה. בהחלט היה לזה שימוש. (מן הסתם יש שירותי כביסה במלון. לא בדקתי).
מניחה שתלוי בית מלון - אני ביקשתי תנור לחדר. כי המזגן (חימום) לא עבד. וגם החימום המרכזי לא עבד (תלוי תקופה בה נוסעים) הביאו לנו 2 רדיאטורים קטנים שהיו נהדרים. כמובן שמראש לבקש מיטת תינוק.

אם מחליטים בטיסה חזרה לשהות במלון קרוב לשדה"ת עד לטיסה (לרוב יש שעות ארוכות עד לטיסה לישראל) - אחפש ואכתוב בהמשך איפה ***לא*** להיות (גם תלוי שדה"ת. יש כמה..) ובכל מקרה, לקחת תיק עם בגדים להחלפה, כפכפים, מגבת וסבון, כי לפחות מנסיוני בכמה כאלה שם... המלונות האלה דוחים ברמת רע במיעוטו ועד לחרפה שאין כמוה. כולל להסתובב תמיד עם בקבוק מים מראש כי לך תחפש..

דרך אגב, וכך לפחות היה אצלי, בכל בתי המלון שם - התשלום אך ורק ברובל או אשראי. אז גם אם בעמותה יגידו לכם - בטח בטח שאפשר לשלם ביורו... בפועל ממש לא. עדיף לברר מקומית...

לגבי עגלה - טיולון. אני קניתי שם. ממש פשוטה. קניתי בנסיעה השנייה. הנציג ליווה אותי. והם שמרו עליה אצלהם עד לשימוש בה בנסיעה השלישית. פשוט כשבדקתי עם סוכנת הנסיעות אז היה עולה לי המון להעביר עגלה ללא ילד בטיסה הלוך.

זה בינתיים.

סביון1

New member
איך רואים שאת מאמצת טריה יחסית

אני כבר הספקתי לשכוח כל כך הרבה

סביון, אמצתי לפני 8.5 שנים וזוכרת המון!

אולי לא את הפתקים במטוס, אבל המון דברים, שאין טעם לאפסנם במוח. יחד עם זאת, מסכימה שאמהות טריות מצויות כל כך בתוך הענין... באידיש יש ביטוי: "ילדים קטנים צרות קטנות, ילדים גדולים צרות גדולות". מניחה שכשהילד יגדל, היאה תהיה עסוק "ב"ענייני גידול" שגרתיים ולא תזכור את הפתקים במטוס.
זואי! תהני לך!

למעלה