דבר מאוד מוזר שקורה לatr של ארקיע

danii2

New member
דבר מאוד מוזר שקורה לatr של ארקיע

ברב הפעמים שאני מסתכל על הנחיתות על 30,ברב המקרים הatrשל ארקיע מגיע גבוה מדי לנחיתה.פשוט מאוד הוא היחיד שאני רואה שמגיע גבוה לפיינל.מישהו יודע אם יש סיבה מיוחדת???אוו שזה נורמה של הטייסים שלהם??

ארזS

New member
למה מוזר ?

הם לא צריכים את כל המסלול בשביל הנחיתה אז הם מגיעים גבוה ונוחתים באמצע המסלול. אני לא בטוח בזה, זאת סתם השערה...

danii2

New member
ידוע לי שהם צריכים אולי

שליש מהמסלול,והם נוחתים אפילו מצוין.אבל אני כל יום רואה את כל המטוסים כולל את ישראייר מאילת,וכולם באים בגובה סביר לפיינל. אבל רק ארקיע באים גבוה. נ.ב:אולי לטייסים שלהם יש עוד טראומה מהטילי כתף של אז...

e dor

New member
../images/Emo13.gif

וברצינות - תופעה שרואים אפילו יותר בבירור עם הצסנות שמתאמנות ב-ILS 12. הסיבה - כמו שנאמר, לא צריכים את כל המסלול.

dogo argentino

New member
אגב גם בחיפה זה קורה

ישראיר לא מקיפים את המסלול הם נוחתים ישר וארקיע מקיפים ונוחתים באמצע המסלול

YHS

New member
הצסנות וה 747

שבאים ל ILS ל 12 באים בדיוק באותה זוית גישה.

e dor

New member
ממש לא

אפשר לראות בבירור (בפעמים שאני ראיתי) שה-747 גולש כמו מטוס נוסעים, אף למעלה וגלישה רכה למסלול. צסנה מגיעה בגובה גלישה עד איזורי הצילומים שלנו ושם היא מורידה את האף ומרימה לגלישה רק מטר מעל המסלול בערך ....

YHS

New member
אני לא יודע מה ראית

ה ILS הוא אביזר חיצוני למטוס. אלו הן קרניים המגדירות את נתיב הטיסה וקו הגלישה. נכנסים לתהליך מעל מגדל שלום וכל המטוסים שומרים את אותו קו. זה לא תלוי בהם אלא במיכשור החיצוני. את זה הם עושים עד למינימה. משם הם יכולים ל"השתולל". אז הג'מבו ממשיך בקו ואולי טייס צסנה או שניים שראית הרשה לעצמו למשוך עוד קצת בגובה ולהגיע לנחיתב כדי לא לגעת בתחילת מסלול ואח"כ להסיע שלשה קילומטר.

gilgor

New member
למה רק במגדל שלום?

גם בסירון תקבל כבר לוקלייזר, 2 מייל אחרי זה גם גלייד.

YHS

New member
נכון, אתה צודק.

אבל נקודת הביקורת לגובה לכניסה לתהליך, עד כמה שאני זוכר היא ב LL. מעבר לכך לא בהכרח תהיה בגובה התהליך. לרוב כן, אבל למטוסים מסוימים זה יכול להיות שונה.

e dor

New member
כמה פעמים ראיתי צסנות נוחתות

כשהן מורידות את האף בתחילת המסלול ונוחתות בערך ברבע המסלול. איך הגעת להרצאה על ILS ... אין לי מושג !

YHS

New member
../images/Emo12.gif איך אני הגעתי?

הלו? זה אתה שכתב ILS והסביר כל כך יפה שב ILS צסנה וג'מבו לא באים אותו דבר. חוץ מזה - מה הפסדת? הרווחת גם שיעור ועכשיו אתה יודע מה זה ILS.

e dor

New member
מה אתה בסדר ?

אמרתי שהן מתאמנות אבל ב-ILS12, ככה הסופטרים קוראים לנקודה שנמצאת מתחת מסלול 12. וגם אם הם התאמנו ב-ILS (הגיוני האמת) אז זו העובדה ! ואני יודע מעולה מה זה ILS, אני עושה הרבה אימוני ILS בסימולטור ...

YHS

New member
אה...

בסימולטור.... עכשיו בבקשה תחזור שוב על מה שאתה כתבת, ועל התשובות שלי. אם תלמד עוד קצת, זה יהיה בסדר.

e dor

New member
הבנתי את הרעיון אחי

באמת שאני יודע מה זה ILS, כשלא ידעתי העזתי לשאול, לא מתבייש לשאול. אבל כשהם מעל למסלול הם נוגעים בנקודה בה הם מחליטים - ואני מספר לך מה ראיתי. אם אתה לא רוצה להאמין - לבריאות. אבל זו עדות מהשטח מה שנקרא ... לילה טוב ותודה על הטרחה להסביר בכל זאת

YHS

New member
ואתה יוצא מתוך הנחה

שרק אתה היית ב"שטח"? לילה טוב גם לך.

e dor

New member
לא

אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאני מספר לך מה ראיתי. סבבה ?

eagle701

New member
דור ססנות בנתב"ג מורשות להיות שם

רק עם הם מבצעות הליך ILS וכ'ו בהליך ILS הם נוחתות בידיוק אבל בידיוק כמו ה747 וכל מטוס אחר

למעלה