דגים ופירות ים מונעים אלצהיימר

Roobie

New member
דגים ופירות ים מונעים אלצהיימר

הנה משהו שאפשר להראות לצמחוניים והטבעוניים שבאים לכאן
 

זוהר פ

New member
ומנגד, ב"מנטה" גליון נובמבר :

"אם הפנמתם את החשיבות של אכילת דגים כמה פעמים בשבוע, תשכחו מזה." ההמלצה לכלל האוכלוסיה (מדובר בעיקר בכתבה על נשים בהריון) היא של ארוחה אחת בשבוע לכל היותר, ולילדים פעם בחודש. הסיבה: זיהומים סביבתיים - שפכים עם תרכובות קטלניות בים ואנטיביוטיקה בבריכות הדגים. אפשר להניח שזה גם נכון לגבי פירות ים
 

להלהלה73

New member
כל יום שבת

בנמל יפו ישנו שוק דייגים מומלץ להגיע בין 08:30 ל 09:00 שכן אז חוזרים ראשוני הדייגים עם דגים ופירות ים משובחים בדרך כלל אלו הנמצאים כבר בדוכנים בשעה זאת או מוקדם יותר מביאים דגים מעזה או דגים ששהו בהקפאה. מכו כן מסרו לי שישנן להקות דגים גדולות באיזור ראש פינה ועכו אז אלו הגרים בסביבה יכולים להתענג על דגים ובזול.
 

Roobie

New member
היתה עליהם כתבה בכלבוטק

שבה אמרו שהדגים בשוק הדייגים הם רקובים ברובם ולא מתאימים למאכל... מצד שני, זה היה לפני שלוש שנים בערך...
 
איך לזהות דג טרי...

כבן דור שני למשפחה מגן שמואל, שזה קיבוץ שיש לו המון בריכות דגים בשותפות עם מעגן מיכאל, לימדו אותנו איך לזהות אם דג הוא טרי או לא. אז ככה שלושה מבחנים: א. עיני הדג צריכות להיות שקופות לחלוטין למעט האישון ומבריקות- עיניים עכורות מעידות על אי טריות. ב. הזימים והקשקשים צריכים להיות בצבע הטבעי של הדג, ללא קצוות מכורכמים או כהים במקומות שלא אמורים להיות כאלה בטבע (לדוגמא סנפיר הזנב בקצוות בד"כ כן כהה), הזימים צריכים להיות וורודים בהירים ולא חומים. דג שהזימים שלו חומים שהה יותר מדי זמן מחוץ למיים מהרגע שהוצא מהם, דבר שיכול להעיד א. על "וותק" ביבשה ו-ב´ על שהיה ארוכה בדוכן או אצל הדייג בספינה. ג. הבשר צריך להיות מוצק וקפיצי. ז"א שכאשר לוחצים על הדג,הבשר צריך לקפוץ חזרה למצב בו היה קודם ללחיצה. דג שבבשרו נותרת גומה (ולו קטנה ככל שתראה) הוא דג רקוב!!! לגבי דגים קפואים יש כמה בעיות לזהות את הטריות, אולם חברות אמינות כמו דלידג בד"כ מוכרות סחורה טובה. בנוסף... דגים לא אמורים להסריח! דג שמדיף ריח רע הוא סימן לבעייתיות הבשר שלו. בדגים קפואים ומנוקים חוק זה בטל משום שהדג כבר עבר עיבוד חלקי והריח הרע נובע ממנו ומשאריות של דם וחלקים פנימיים שנותרו עליו (ולכן רצוי לשטוף אותו היטב). דג קפוא שאחרי הזלפתו ומשיחתו במיץ לימון ימשיך להסריח, רקוב! וצריך לזרוק אותו לפח, או להתלונן לרשות להגנת הצרכן!!! עוד הצעה קטנה... ברחוב בן יהודה (164 נדמה לי) ליד מסעדת "ברבוניה" ישנה חנות קטנה של דגים שנקראת 4 דייגים. החנות היא רק ייצוג קטן לאחד מספקי הדגים הגדולים בישראל שמוכרים דגים טריים לרוב מסעדות הדגים בת"א-יפו ולבתי מלון כמו הילטון ושרטון. החנות הזו בעלת מוניטין רבים וסחורה רבה מגוונת וטריה, כולל מדי פעם בשר טונה (מי ששאל בשרשור קודם), בשר כריש ואחרים. בהחלט מומלצת ולא יקרה במיוחד כי אין מחיר תיווך בין הקונה לדייג. לילה טוב, שבוע טוב. עופר
 

danit98

New member
דגים ופרות ים

לגבי ההסבר אך לזהות טריות של דג הכל נכון ומדויק ולגבי כתבה של מהההההנטה. נו כאילו יש משהו חדש בעתונות. שטויות. דייג חופים מהווה רק 2% מכלל הדגים בארץ לכן גם עם "העובדות" שהם כתבו נכונות הסיכון קטן מאוד אך אני אומר לכם שגם העובדות לא נכונות. מכון לחקר ימים ואגמים עושה סקר שנתי של מים וקרקעית הים כבר במשך הרבה שנים. נכון שהרמות באזור השפד"ן ומפרץ חיפה וצפונה יותר מזוהמות אבל לא מעל המותר. גם משרדי ממשלה אחרים (חקלאות ובריאות) מבצעים סקרים משלהם. ועם באנטיבאוטיקה עסקינן יש מה שנקרא זמן המתנה לפני שיווק לכן לא צריכה להיות אנטיביוטיקה במזון. סלמון כבר הרבה שנים (כמו גם עופות) אי אפשר לגדל ללא תרופות מרק עוף = אנטיביוטיקה בזמן שפעת בתאבון אדי
 
למעלה