איך לזהות דג טרי...
כבן דור שני למשפחה מגן שמואל, שזה קיבוץ שיש לו המון בריכות דגים בשותפות עם מעגן מיכאל, לימדו אותנו איך לזהות אם דג הוא טרי או לא. אז ככה שלושה מבחנים: א. עיני הדג צריכות להיות שקופות לחלוטין למעט האישון ומבריקות- עיניים עכורות מעידות על אי טריות. ב. הזימים והקשקשים צריכים להיות בצבע הטבעי של הדג, ללא קצוות מכורכמים או כהים במקומות שלא אמורים להיות כאלה בטבע (לדוגמא סנפיר הזנב בקצוות בד"כ כן כהה), הזימים צריכים להיות וורודים בהירים ולא חומים. דג שהזימים שלו חומים שהה יותר מדי זמן מחוץ למיים מהרגע שהוצא מהם, דבר שיכול להעיד א. על "וותק" ביבשה ו-ב´ על שהיה ארוכה בדוכן או אצל הדייג בספינה. ג. הבשר צריך להיות מוצק וקפיצי. ז"א שכאשר לוחצים על הדג,הבשר צריך לקפוץ חזרה למצב בו היה קודם ללחיצה. דג שבבשרו נותרת גומה (ולו קטנה ככל שתראה) הוא דג רקוב!!! לגבי דגים קפואים יש כמה בעיות לזהות את הטריות, אולם חברות אמינות כמו דלידג בד"כ מוכרות סחורה טובה. בנוסף... דגים לא אמורים להסריח! דג שמדיף ריח רע הוא סימן לבעייתיות הבשר שלו. בדגים קפואים ומנוקים חוק זה בטל משום שהדג כבר עבר עיבוד חלקי והריח הרע נובע ממנו ומשאריות של דם וחלקים פנימיים שנותרו עליו (ולכן רצוי לשטוף אותו היטב). דג קפוא שאחרי הזלפתו ומשיחתו במיץ לימון ימשיך להסריח, רקוב! וצריך לזרוק אותו לפח, או להתלונן לרשות להגנת הצרכן!!! עוד הצעה קטנה... ברחוב בן יהודה (164 נדמה לי) ליד מסעדת "ברבוניה" ישנה חנות קטנה של דגים שנקראת 4 דייגים. החנות היא רק ייצוג קטן לאחד מספקי הדגים הגדולים בישראל שמוכרים דגים טריים לרוב מסעדות הדגים בת"א-יפו ולבתי מלון כמו הילטון ושרטון. החנות הזו בעלת מוניטין רבים וסחורה רבה מגוונת וטריה, כולל מדי פעם בשר טונה (מי ששאל בשרשור קודם), בשר כריש ואחרים. בהחלט מומלצת ולא יקרה במיוחד כי אין מחיר תיווך בין הקונה לדייג. לילה טוב, שבוע טוב. עופר