טוב, אז ככה
דבר ראשון, אני בספק אם באמת אתה יכול לדעת מה אתה מעדיף. יש כ"כ הרבה מקומות, כ"כ הרבה פרמטרים וכ"כ הרבה העדפות שונות לכל אחד. יש אנשים שיהיו שבוזים בכל מקום, יש אנשים עם זין קטן ונטיות אינפנטיליות שגם אם הם גויסו באופן אקראי לאנשהו, הם פתאום מחליטים ששם הכי טוב, וכיו"ב. וכמובן, השאלה היא - מה אתה מחפש? לדעתי, אין הבדל משמעותי בין כל המקומות אליהם תלך. כל טירונות קרבית היא קשה (אני עשיתי טירונות 04' שהיתה זהה פחות או יותר לטירוניות 05' של חברים שלי). רמת הרובאיות לא בהכרח עומדת ביחס ישיר לרמת הקושי, אלא להכשרה שלך (תרגיל מחלקה, תרגיל צוות, תרגיל פלוגה וכו', זה קשור לייעוד של החיל שלך. כך או כך תאכל חרא בטירונות). אח"כ אימון יעודי שהוא בד"כ חרא כמו הטירונות, רק עם עוד מעט חומר מקצועי שעשוי להיות מעניין (ובאמת יש מישהו שיודע לפני הגיוס אם יותר מעניין יותר טנק, תותח או אמצעי תצפית? אני בספק). אח"כ אתה מגיע לפלוגה המבצעית שלך, ושם בהתחלה אתה צעיר ואוכל חרא (כיום רמת הצעירות ברוב המקומות היא די זהה. במוד"ש באופן ספציפי כמעט ואין, בכל מקרה) ואח"כ אתה עושה רוב השנה פעילות בט"ש שלא קשורה בשום צורה להכשרה שלך, ובהתאם לגזרה ולתקופה אולי קצת יזומות (=מעצרים וכו'). פעם בהרבה מאוד שנים יש מלחמה, ואז הכל משתנה. לא הייתי בונה על זה, ובכלל במקומך הייתי מעדיף שלא תהיה אחת כזו. ההבדלים העיקריים אני מניח זה באנשים. במקרה הזה הייתי ממליץ לך להיצמד לסטיגמות בערך, הכי טוב. כן כן, נחל צהובים, גולני שחורים. ושאף אחד לא יספר לך אחרת. כל זה כמובן רלוונטי אם אתה מתכוון להגיע לגדודים ולא לאיזו יחידה מובחרת. בזה אני קצת פחות מבין, אבל ההימור שלי הוא שגם בין היח"טיות אין הבדל משמעותי, ובאופן כללי רק יחידות העילית (מטכ"ל, שייטת, 669 ושלדג) הן משהו שונה, אבל זו רק דעתי. אם יש לך שאלות ספציפיות על מוד"ש אתה מוזמן להפנות אותן אלי בפרטי, חבל להלאות את הפורום בחרא הזה, גם ככה אנחנו שונאים צבא.