דה נורמן. חוויה מבאסת.

אייבורי

New member


 

RandS

New member
מסכימה מאוד.

אני מאוד אוהבת את הפורום אבל מרגישה שפחות ופחות יש לי מה לתרום. אני כותבת על מסעדות בחו"ל אבל זה מרגיש לי מתנשא היות ואין לי כמעט מה לכתוב בארץ.
בעבר הייתי חווה חוויות מרגשות במסעדות לפחות פעם בחודש. היום -פעם בשנה. התחושה היא שהאוכל הוא אותו אוכל בהרבה מאוד מקומות, ומעטות המנות שאני זוכרת.
כיום ההתייחסות החיובית שלי היא כבר ביחס לעד כמה הארוחה משתלמת ולא רק עד כמה היא טובה. לצערי ארוחה טובה כשלעצמה לא מספיקה.
 

אור2221

New member
קטע, אני הייתי בשבת בצהריים והחוויה שלי הייתה מעורבת

הייתי עם המשפחה בצהריים דווקא, מהראשונות מאוד התרשמתי ומהעיקריות פחות. פעם ראשונה שלי במסעדה.

אכלתי את הקרפצו ובניגוד אליך חשבתי שהוא היה בין הטובים שאכלתי בזמן האחרון.
מנה יפה בגודלה, הטעם של הבשר היה טוב, התיבול לא השתלט על איכות הבשר. לא יותר מדי שמן, לא המון גבינה. טמפטורה נכונה. הבשר דיבר.
קוקי סאן זאק עם קרם בטטה לבנה, ציר פטריות וקוניאק שהיה פשוט מצויין, המנה המצטיינת של הערב. עם רוטב שליקקנו בהנראה וכל קוקיה הייתה עשויה לעילא ולעילא, הייתי יכולה לאכול עוד 10 כאלה בשקט.
סלט שרימפס (ארטישוק, נענע ועגבניות צהובות) שהיה טוב, קראנצי וטעים, גם השרימפס וגם הירקות שהגיעו איתו, אני אוהבת ארטישוק, אוהבת נענע ואת שילוב הטעמים.
פלפלים עם גבינת המאירי שהיו סתמיים אך טעימים.
טארט בצלים ואנשובי שהיה בהחלט טעים והיה אופציה נחמדה למי שלא אוכלים נא או פירות ים (ההריונית אכלה).

בעיקריות - קומסי קומסה.

אחי ואחותי אכלו את האווז קונפי. אחותי אכלה מנה דומה בפורטר אנד סאנס לפני שבוע והיא השוותה ולטעמה המנה של פורטר נצחה. לא חשבתי שאף אחד מהם נפל מהרגליים והביס שלקחתי חיזק את ההרגשה. לא היה מושחת מספיק, גם אני מכירה את המנה של פורטר ובמבחן ההשוואה (שלא לדבר על הגודל במחיר דומה מאוד!) היא מנצחת.

אבא שלי לקח את הצלעות - בשביל 192 ש"ח - אין שם מספיק בשר. הוא לא קיטר אז כנראה היה בסדר, אבל לא למעלה מכך. מה גם שבמחיר הזה - התוספת צריכה להיות כלולה. (+20 על צ'יפס/פירה?!).
אמא שלי לקחה את הדג ים (לוקוס), גם ממנה - היא אכלה, אבל לא נשמעו קריאות התפעלות יוצאות דופן.
אני אכלתי את הריזוטו קלמארי - היה לי טעים ++. גם כאן, לא מנה גדולה. קצת מלוחה מדי לטעמי אבל אני סופר רגישה לזה, קצת חסרת יחוד - ריזוטו ברוטב עגבניות וקלאמרי. עשוי טוב, חסר ברק.
לא זוכרת בשום אופן מה גיסי אכל.

הקינוחים (מצ"ב תמונה) היו טובים מאוד ונדיבים. קיבלנו את הטארט על חשבון הבית.
ה-bread pudding שלהם במיוחד הצטיין. גם טארט הלימון. נמסיס - ככה ככה. מעוגת הגבינה לא טעמתי.

ה-VFM שלהם קצת קשה לעיכול. יש מסעדות טובות יותר בתמחור הזה, אבל ככלל - זו הייתה ארוחה טובה, אבל לא בטוחה שנחזור פעם נוספת.

 

erezavn

New member
192 ש"ח למנת צלעות טלה לא גדולה ובלי תוספת - מטורף

נכון שצלעות טלה זה חומר גלם יקר (באופן לא מוצדק בארץ). אבל במחיר הזה לפחות שיתנו גם את התוספת...
אני הייתי בעסקית בדה נורמן בפברואר 2015 והיא הייתה אז טובה אבל הרגשתי שאין בה ייחוד ושהתמורה לעלות לא מספיקה. יצאתי גם די רעב ממנה... קינוח טארט הלימון שאכלתי אז היה מצוין דווקא...
כך או כך - ברמת המחירים של דה נורמן ה-VFM לא מספיק טוב, וכשנופלים על יום רע של המטבח - כמו שקדייה - אז אללה יוסתור...
 

Sanchez

Member
למה צלעות טלה זה חומר גלם יקר ?
ק"ג צלעות לא יקרות יותר מאנטריקוט או מפילה ועדיין אני לא זוכר שגובים סכום
כזה מופרך על סטייק או פילה.
&nbsp
אז למה כן גובים בכל זאת 192 ש"ח על המנה ?... כי יכולים/אנשים משלמים !
 

salo22

New member
בקצביות ה"נחשבות" עומד כרגע על איזור 120-140 ש"ח לקילו

וכן, כמובן כולל עצם. אם זה לא חומר גלם יקר, לא יודע מה כן.
 

salo22

New member
זוכר הצעה של 160

אבל לא "הגעתי" ל 190
לפני כשבוע בואדי הציעו לי צלעות טלה יפות מאוד ב 140, גם זה בהחלט "מספיק" יקר.
 
גם אני לא שילמתי מחיר כזה בעבר. אבל זה היה יום שישי,

ארוחה שהתארגנה ברגע האחרון, לא יכולתי לנסוע ליפו וזו הייתה אופציה של בלית ברירה.
 
למעלה