דואר רשום למשרד הרישוי

evike

Well-known member
מנהל
אישי ניגש לסניף דואר (עדיין לא מפרסמת את שם הסניף) כדי לשלוח דואר רשום בארץ, מרמת גן לחולון.
הפקידה בדלפק אמרה לו שלמשרד הרישוי אי אפשר לשלוח דואר רשום, רק דואר אקספרס. האם זה נכון?
היא לא הציעה לו דואר 24 (עלותו 7.60 ש"ח) או 72 (4.20 ש"ח), גם לא דואר רשום מהיר (23 ש"ח), עם אישור מסירה וסריקה, שזה הכי יקר בקטגוריה.
מחירו של דואר אקספרס הוא 53 ש"ח!!! מחיר לא הגיוני ולא פרופורציולי.
בס"ה הוא רצה לשלוח את הטופס החשוב בדואר רשום, כדי שלא ילך לאיבוד בדואר רגיל, מה שקורה לפעמים. בשום צורה הוא לא אמר לה שזה דחוף.
היא לא הציעה לו שום אפשרות, רק אקספרס, או דואר רגיל.
מישהו יודע האם זה נכון?
אשמח למידע. תודה.

נערך לאחרונה ב:

amub

Member
הפקידה בדלפק אמרה לו שלמשרד הרישוי אי אפשר לשלוח דואר רשום, רק דואר אקספרס. האם זה נכון?
לא ברור למה פקידה דיברה על דואר אקספרס. באתר משרד התחבורה רשום בבירור לשלוח דואר רגיל בלבד:
1683885439518.png

TCH_ma

Active member
א. זה נכון! והדבר הזה שנקרא "דואר ישראל" היה צריך כבר להסגר מזמן.
ב. מנסיוני במצב דומה כדאי פשוט לגשת למשרד הרישוי באזורכם ולמסור
את המכתב ידנית (אין צורך לעמוד בתור) לשומר בכניסה או לפקידה וזה
כבר יגיע לנמען
.

נערך לאחרונה ב:

evike

Well-known member
מנהל
אם כך, אז האשמה לא בדואר, אלא במשרד הרישוי. רק שלנסוע לחולון, לחפש חניה, לשלם על חניה, ולבזבז זמן, יוצא יקר יותר ממה שהשרות הזה עולה. כנראה שהשרות הזה נעשה עם שליח, וזה מחירו. עדיין יקר, כי לא פעם אני משלמת לשליחים, אף פעם לא הגעתי לסכום כזה.
זה סכום שלא ירושש אותנו, אבל עדיין מרגיז.
בלי קשר, הדואר, לפחות במתכונת של היום, כבר מזמן היה צריך להסגר.

GoldenEyes

Well-known member
אם כך, אז האשמה לא בדואר, אלא במשרד הרישוי. רק שלנסוע לחולון, לחפש חניה, לשלם על חניה, ולבזבז זמן, יוצא יקר יותר ממה שהשרות הזה עולה. כנראה שהשרות הזה נעשה עם שליח, וזה מחירו. עדיין יקר, כי לא פעם אני משלמת לשליחים, אף פעם לא הגעתי לסכום כזה.
במשרד הרישוי בחולון יש חניה חופשית

raya

Well-known member
משרד הרישוי כותב בפירוש שאת הטופס (לחידוש רשיון נהיגה למשל) אין לשלוח בדואר רשום.
שלחתי בדואר רגיל (לא היתה ברירה אחרת, אבל הקפדתי לשים את המכתב בתוך הסניף) וקיויתי לטוב.
3 חודשים אחרי בן זוגי קיבל את טופס חידוש הרשיון שלו, שלח, קבל בדואר בחזרה מכתב המאשר את קבלת הטופס.
הרשיון שלי הגיע למזלי בזמן.
הרשיון שלו - לא הגיע, קרוב לימים האחרונים של תוקף הרשיון ניגשתי לעמדת רישיומט בסופר פארם- היא לא פעלה. נסעתי לסניף אחר- יכולתי לשלם, אבל לא קבלתי קבלה על התשלום.
בינתיים תוקף הרשיון פג, רשיון חדש אין. הדפסתי מנתוני כרטיס האשראי שהסכום שולם.
בעזרת קרובת משפחה שיש לה קשרים עם חברה במשרד הרישוי נודע לנו שהרשיון אכן שולם, והוא נשלח בדואר. לקח לדואר להגיע לתעודתו כמעט חודש.
זה הסיפור על דואר ישראל ומשרד התחבורה.....

evike

Well-known member
מנהל
לפני שנים מעטות שלחנו את הטופס בדואר רגיל, ורשיון לא הגיע עד קרוב לזמן פקיעת התוקף. מכיוון שאישי הוא נהג מונית ורשיון בתוקף חשוב לו, צלצלנו למשרד הרישוי ובקשנו הסבר. נאמר לנו לשלוח שוה את הטופס הממולא (מכיוון שאישי עבר את גיל 70, הוא מחוייב למלא טופס בריאות, בלי זה אין רשיון) למזלי, אני מצלמת כל טופס, ושלחתי שוב את הטופס הממולא. לקח עוד זמן, חשש לגורל הרשיון ומלא טלפונים לבירור, עד שהרשיון הגיע. לכן רצינו לשלוח בדואר רשום. מה מתברר? לא ידענו שפקידי משרד הרישום לא מוצאים לנכון לגשת לדואר להוציא מכתבים, לכן לא ניתן לשלוח לשם דואר רשום. חוצפה מספר 1. חוצפה מספר 2 עלות של 53 ש"ח בשביל דואר אקספרס.
ולגבי חניה חינם במשרד הרישוי בחולון, עדיין לא הגיוני לנסוע עד שם בשביל למסור טופס.
במקרה מצאתי ספח של ההודעה מלפני כמה שנים, בהם ניתן היה להעביר את הטופס גם במייל או בפקס. ביטלו את האפשרות הזאת, והאפשרות היחידה היא לשלוח בדואר.

evike

Well-known member
מנהל
בעיה חדשה.
לא ניתן לעקוב אחרי הטופס.
מתחת לברקוד יש מספר בין 9 ספרות שמתחיל ב 07 לאחריו מקף, ומסתיים ב IL, ויש מקף בינו לבין המספר. הבס"ה ארוך מידי, אז ניטרלתי את ה 07 והמקף. רק שה IL עם המקף עוברים לתחילת המספר, ולא משנה עם אני על עברית או אנגלית במחשב, ואז כמובן אני מקבלת מספר לא תקין.
איך מבררים מה קורה עם המכתב? עברו כבר יומיים (להזכיר דואר אקספרס), וגם לא הגיעה הודעה לטלפון על מסירה.
אוף עם הדואר.

GoldenEyes

Well-known member
בעיה חדשה.
לא ניתן לעקוב אחרי הטופס.
מתחת לברקוד יש מספר בין 9 ספרות שמתחיל ב 07 לאחריו מקף, ומסתיים ב IL, ויש מקף בינו לבין המספר. הבס"ה ארוך מידי, אז ניטרלתי את ה 07 והמקף. רק שה IL עם המקף עוברים לתחילת המספר, ולא משנה עם אני על עברית או אנגלית במחשב, ואז כמובן אני מקבלת מספר לא תקין.
איך מבררים מה קורה עם המכתב? עברו כבר יומיים (להזכיר דואר אקספרס), וגם לא הגיעה הודעה לטלפון על מסירה.
אוף עם הדואר.
אם תרצי תשלחי לי במסר פרטי את הברקוד שיש לך ואנסה לעזור לך

evike

Well-known member
מנהל
תודה על הנכונות לעזור. לפחות מהבחינה הזאת הסתדרתי בעזרת הפקידה בסניף בו נשלח המכתב. (אני תמיד מעדיפה להסתדר לבד, ומבקשת עזרה כשלא מצליחה)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
משרד הרישוי בלאגאן אחד גדול, לעיתים עדיף לנסוע למשרד הרישוי (בחולון יש תמיד חניה ובחינם ....

raya

Well-known member
נסי לטלפן 5678* - פניות הציבור של משרד התחבורה ולשאול.
להתקשר לטלפון 5678* זו ברכה לבטלה.
כפי שכתבתי קודם - בן זוגי לא קיבל הודעה על חידוש הרשיון. הוא התקשר כמה פעמים למספר הטלפון הזה, במענה נאמר שיחזרו אליו, מה שלא קרה עד היום הזה.
אי אפשר לבנות על על זה שיחזרו אליך.

evike

Well-known member
מנהל
עידכון, ולא חיובי.
נסיון לברר טלפונית בדוא 171, נותן תגובה שמהמספר (שרשום בטופס שהתקבל בדואר) לא התקבלה כל חבילה מהמספר הזה. גם לא עונים לטלפון.
חיוג למשרד התחבורה/רישוי בלחיצה על בקשת מענה אנושי, השיחה מתנתקת. יותר מפעם אחת.
המכתב נשלח ביום רביעי לפני הצהריים בדואר אקספרס, עדיין לא הגיע שום סמס על המכתב, שכנראה הלך לאיבוד בדרך.
מה עושים?

evike

Well-known member
מנהל
עידכון, הפעם לכיוון חיובי, אם כי עדיין יש דברים מרגיזים.
הצלחתי לדבר עם הפקידה בסניף הדואר ממנו המכתב נשלח. ביקשה את מספר המעקב, אמרה שהמכתב נמצא בתיבת הדואר של משרד הרישוי, והם עדיין לא אספו אותו.
למה לא אספו מיום חמישי?
והאין תגובה לפלאפון של שאול, היא בשל תקלה.
הפקידה היתה מאד נחמדה, אמרה לי שאם לא יגיע הסמס, להתקשר אליה שוב כדי שתברר בשבילי.
חבל שלא ידעתי שמספר המעקב שמודפס עם מקפים, בשביל לברר לא רושמים את המקפים.
ואכן, ראיתי שהמכתב נמסר עוד ביום חמישי.
מה שנשאר מרגיז הוא שמשרד הרישוי לא טורח לאסוף גם לא מתיבת הדואר שלו, כמו שלא אוסף מכתבים שנשלחים רשום, ולכן ביטלו את האפשרות.
המחיר הזוי.
תקלה שלא ניתן לקבל סמס.
וגם עם משרד הרישוי לא ניתן לדבר.
עד שלא נדע שהמכתב הגיע לייעדו, לא נהיה רגועים.

GoldenEyes

Well-known member
עידכון, הפעם לכיוון חיובי, אם כי עדיין יש דברים מרגיזים.
הצלחתי לדבר עם הפקידה בסניף הדואר ממנו המכתב נשלח. ביקשה את מספר המעקב, אמרה שהמכתב נמצא בתיבת הדואר של משרד הרישוי, והם עדיין לא אספו אותו.
למה לא אספו מיום חמישי?
והאין תגובה לפלאפון של שאול, היא בשל תקלה.
הפקידה היתה מאד נחמדה, אמרה לי שאם לא יגיע הסמס, להתקשר אליה שוב כדי שתברר בשבילי.
חבל שלא ידעתי שמספר המעקב שמודפס עם מקפים, בשביל לברר לא רושמים את המקפים.
ואכן, ראיתי שהמכתב נמסר עוד ביום חמישי.
מה שנשאר מרגיז הוא שמשרד הרישוי לא טורח לאסוף גם לא מתיבת הדואר שלו, כמו שלא אוסף מכתבים שנשלחים רשום, ולכן ביטלו את האפשרות.
המחיר הזוי.
תקלה שלא ניתן לקבל סמס.
וגם עם משרד הרישוי לא ניתן לדבר.
עד שלא נדע שהמכתב הגיע לייעדו, לא נהיה רגועים.
כל הכאב ראש הזה , ההוצאות המיותרות , והחוסר שקט
יכולתם כבר לנסוע למשרד הרשוי בחולון , חניה חינם , וכל זה כבר היה מאחוריכם

evike

Well-known member
מנהל
בדיעבד. אילו ידענו במה זה כרוך, ברור שהיינו נוסעים למשרד הרישוי. אבל מי חשב שכך זה יתנהל?
שיעור טוב לפעם הבאה.

evike

Well-known member
מנהל
רק הבוקר טרחו במשרד הרישוי לקחת את המכתב מסניף הדואר. ואין אפשרות למסור להם מכתבים במקום. (לא אישית, אלא דרך הדואר)
לידיעתכם, גם אם כבר לא רלוונטי, (עדיין נשארה שאלה פתוחה)
אין שום דרך לדבר טלפונית עם משרד התחבורה/הרישוי. לא במספר 5678*, שהשיחה שם מתנתקת ברגע שמבקשים לדבר עם נציג (ובכלל בתפריט רק לשלם את רשיון הנהיגה דיגיטלית, או ע"י נציג).
אין אפשרות לכתוב על הקיר שלהם בפייסבוק, והם מבקשים לכתוב להם שם במסנג'ר, רק כשכותבים ושולחים, מקבלים הודעה שאי אפשר לשלוח את המסר.
אז הם מציעים בווצאפ. עשיתי זאת במחשב, מבקשים לעבור להמשך לטלפון הנייד. בנייד מופיעה ההתכתבות, רק שהם לא עונים, מבקשים לעבור למישהו באתר שרות, ושם לאור שירי שכביכול מטפל ברשיונות נהיגה. השירי הזה מבקש את כל הפרטים - ת.זהות, מספר רשיון ועוד. לא השתגעתי להעביר את הפרטים למישהו זר שאין לי מושג מה הקשר שלו למשרד הרישוי.
מישהו יודע מה עובר על משרד התחבורה/רישוי?

GoldenEyes

Well-known member
רק הבוקר טרחו במשרד הרישוי לקחת את המכתב מסניף הדואר. ואין אפשרות למסור להם מכתבים במקום. (לא אישית, אלא דרך הדואר)
לידיעתכם, גם אם כבר לא רלוונטי, (עדיין נשארה שאלה פתוחה)
אין שום דרך לדבר טלפונית עם משרד התחבורה/הרישוי. לא במספר 5678*, שהשיחה שם מתנתקת ברגע שמבקשים לדבר עם נציג (ובכלל בתפריט רק לשלם את רשיון הנהיגה דיגיטלית, או ע"י נציג).
אין אפשרות לכתוב על הקיר שלהם בפייסבוק, והם מבקשים לכתוב להם שם במסנג'ר, רק כשכותבים ושולחים, מקבלים הודעה שאי אפשר לשלוח את המסר.
אז הם מציעים בווצאפ. עשיתי זאת במחשב, מבקשים לעבור להמשך לטלפון הנייד. בנייד מופיעה ההתכתבות, רק שהם לא עונים, מבקשים לעבור למישהו באתר שרות, ושם לאור שירי שכביכול מטפל ברשיונות נהיגה. השירי הזה מבקש את כל הפרטים - ת.זהות, מספר רשיון ועוד. לא השתגעתי להעביר את הפרטים למישהו זר שאין לי מושג מה הקשר שלו למשרד הרישוי.
מישהו יודע מה עובר על משרד התחבורה/רישוי?
משרד התחבורע
ועם שרה כזאת מה הפלא

למעלה