דובאי

danezeq

Member
דובאי

בהמשך לשיחתינו על העיר דובאי, הנה כמה עובדות על דובאי שהופכות את העיר הזאת לאחת מהאהובות עליי (מבחינת נוף כן? ;) ) א. יש לה איזורים עמוסים בגורדי שחקים, כמו בניו יורק - ומצד שני יש לה רובעים שטוחים בלי בניינים שעוברים את ה 5 קומות (בערך...) - כמו בתמונה (3) ב. יש לה שטחים ירוקים לצד גורדי שחקים (תמונה 4) ג.שימו לב לזה: אני לא יודע אם זה רק אני - אבל אני מאוד אוהב ערים שבהם יש גורדי שחקים שמקבילים לגורדי שחקים לידם, מסודרים לפי סדר בצורה מרובעת (ישרה) מאוד, שלא כמו בניו יורק ובתל-אביב ובמתחם הבורסה- ששם הדוגמא לבאלאגן היא מושלמת (זאת הסיבה שאני לא אוהב את מתחם הבורסה) נראה לי שאני בין הבודדים בעולם (ובטוח בפורום הזה) שחושב שעיר צריכה להיות מסודרת כך, דובאי היא דוגמא מצויינת לעיר מסודרת (אין פלא הכל חדש ומתוכנן שם) (תסתכלו בתמונה 1) ד. בדובאי יש פשוט מגדלים משגעים! אני מאוד אוהב מגדלים מרובעים כמו בתמונה 1, אני יודע שרובכם שונאים כאלה ואפילו לא מזמן אחד בפורום (שכחתי מי) רשם הודעה שבה כתב: "אם כבר בונים גורדי שחקים, אז שיהיו מקוריים מבולגנים ולא ריבועים" אז אני "חצי-מסכים" איתו כי גם מגדלים מרובעים יכולים להיות מעניינים (תסתכלו בתמונה 1) ה."מגדלי האמירויות" (תמונה 2) הם מגדלים מרהיבים, אני כ"כ מקנא בדובאים שיש להם כזה זוג מגדלים מרהיב, מזכיר לי קצת את פרוייקט BSR בר"ג, אבל BSR עלובים ליד"מגדלי האמירויות" (אני מקווה שלא התבלבלתי בשם) ו. המגדלים בדובאי מוארים יפה. (תמונה 6) ז.מגדל מרהיב שאני קורא לו "מגדל הבטן" (קרס) תמונה (5) -פשוט שכחתי את שמו ואין לי כח לבדוק :) כמו ששמתם לב, (לא רק לפי ההודעה הזו) הטעם שלי שונה מ"הטעם הקולקטיבי" הטעם שלי לגבי עיצוב של דברים (לא רק גורדי שחקים, גם מכוניות למשל ועוד המון) הוא יוצא דופן, והוא ב"מיעוט" בכלל לפעמים אנשים משתגעים איך אני שונא את המכונית פורשה ומרצדס, כי הטעם שלי נראה לאנשים קיצוני לפעמים :) תנסו להבין אותי

danezeq

Member
שכחתי לציין, כל התמונות לקוחות מ-

http://www.skyscrapers.com מה היינו עושים בלי האתר הזה?

danezeq

Member
או לחילופין - נפט

להם יש נפט הם טיפשים לנו אין כלום אבל אנחנו חכמים ולכן יש לנו גורדי שחקים וזה יצא לי חרוזים! לא מדהים? חחח

oren*

New member
אנחנו חכמים

ולכן יש לנו מדינה כמעט ללא אבטלה אנחנו מייצאים לכל העולם ויש לנו יחסי מסחר עם רוב המדינות רמת החיים אצלנו מהגבוהות בעולם יש אצלנו גורדי שחקים בכמויות שאפילו אי אפשר לספור על איזו מדינה אנחנו מדברים? ישראל?
הדיעות הקדומות שלך ממש מגוחכות, דרך אגב אם לא שמת לב - את התמונות של דובאי באתר SKYSCRAPER צילם אזרח בריטי ולא איזה ערבי על גמל.

danezeq

Member
סליחה?

תמצא לי עוד מדינה בעולם שהצליחה בכלל להקים דמוקרטיה וצבא, שאין לה נפט או כל חומר כזה כן, אנחנו חכמים, (לפחות רובנו) ומה אתה רוצה שנייצא? (רק ידע, ואנחנו עושים את זה ובגדול) ויש לנו אבטלה בגלל המצב הבטחוני, שזה בטח לא באשמתינו יש לנו המון גורדי שחקים ביחס לגודלינו ויש לנו, כן יש לנו, גם בימים אילו, יחסים הרבה יותר טובים מזה שיש לערבים עם העולם ואם הם פחות טובים מפעם, זה גם לא באשמתינו (זה לדעתי, ישנם אנשים שטוענים שזה גם קצת באשמתינו) אתה יודע כמה מהפטנטים הרשומים בעולם הומצאו בישראל? אל תזלזל בנו ועוד משהו, תל-אביב כן נראית יפה בלילה. וגם את תל-אביב צילמו "אזרחים בריטים"

mr. man

New member
סליחה??

לפי התמונות שראיתי פה זו אחת הערים הכי יפות בעולם. ואני לא מעוניין להפוך את זה לוויכוח פוליטי...

danezeq

Member
זה בדיוק מה שטענתי

אז למה כתבת "סליחה??" על ה"סליחה?" שלי?

TheIllustrator

New member
סלח לי...

אבל העיר הזו ממש לא מעניינת בעיני. המראה שלה נע בין "לא יפה" ל"מכוער"...(לפחות בתמונות) ראה את תמונה 3... זה נראה יותר עלוב מבאר שבע!(ערן, אל תפגע...
) תל אביב, למרות כיעורה, הרבה יותר יפה בלילה! היא נראית כמו עיר, ולא כמו איזה שיכון דלוח. בתמונה עם שורת גורדי השחקים, אתה יכול רק להבחין בכמה שהם מכוערים!!!(רובם המוחלט) ויתר על כן, אנני אוהב סידור כזה של גורדים(בניגוד אליך). בתמונה של זוג הגבוהים, אתה רואה כביש רחב, את שורת הגורדים, ואז פתאום במרחק, נבנו הגבוהים האלה. איפה העניין!? למה אין שם כבישים עיליים מהירים??? אני ממש מתנצל על כך שאני הורס את החגיגה, אבל אנני מוצא חן רב באבו-דובאי... זאת נראית לי עיר מעצבנת ומטרידה, וגורדי השחקים שם סתם טפשיים ומוזרים! ובכלל... לחבורת העצלנים האלה לא מגיע דבר!(ובטח שלא נפט!) אני סופר את הימים עד אשר עולמנו יתקיים על אנרגיה חליפית ולא יזדקק לנפט שלהם יותר - נראה אותם אז!

א.א.אפל

New member
מסכים...

גם בשאלה של "איזה סידור של הגורדים הוא הכי יפה"- האם מקבילים באותו גודל (בוא נקרא לו "סידור מרכז הטקסטיל") או לא מסודר ואקראי ("הבורסה ליהלומים") וגם בכך שאתה טוען שדובאי היא עיר מכוערת, או לפחות גורדי השחקים שבה, אני מסכים. הסיבה לזה היא פשוטה: אין באמת צידוק ואין יותר מדי סיבות לבנייה של הגורדים שם. בואו ניקח את המפרש, שהוא הדוגמה הקיצונית: 40-50 קומות (לא זוכר בדיוק) על אי מלאכותי בסביבה שאין בה שום גורד אחר- מה שמצביע על ערך קרקע נמוך!\סה"כ איזה אייל נפט תשומי

oren*

New member
קראתם גלובס לאחרונה? מדור נדל"ן?

כבר לפני עשר שנים בתל אביב היה עודף במשרדים - זה עצר מישהו מלבנות עוד ועוד גורדי שחקים ומגדלים גבוהים? אילוסטרייטור - אתה מדבר על תל אביב בלילה? איפה בדיוק יפה בתל אביב בלילה? בשכונת התקווה? ליד שוק הכרמל? באלנבי? באבן גבירול? כנראה ששניכם לא קראתם מספיק חומר על דובאי (מומלץ בחום), מדובר בפנינה אמיתית בלב המדבר. מקום שאין בו קבצנים, אין בו זונות, רמת הפשיעה בו שואפת לאפס. מקום שיועד בראש ובראשונה לעסקים (סביב נפט כמובן - אז מה? לישראל יש את ים המלח שמאפשר לה לייצר ברום ואשלגן). מדוע צריך שם גורדי שחקים? אולי כי לכל הבנקים הגדולים בעולם יש נציגות מכובדת שם? רוב אנשי העסקים הגדולים אוהבים להגיע לשם לחופשה, ואפילו ישראלים מוצאים שם עיר תיירות מדהימה. המלונות שם בנויים ברמה בינלאומית עם דגש על הטכנולוגיה המתקדמת ביותר, מדוע צריך כבישים עיליים ומחלפים מורכבים אם אין בעיות של תנועה? מה הבעיה עם התמונות שדניאל הציג בפורום? יופי של תכנון עירוני והלוואי ובתל אביב היו חושבים כך. איזור מיוחד לגורדי השחקים ולעסקים, ואיזור מיוחד למגורים - הפרדה בין האיזורים על ידי דרכים מהירות וכבישים רחבים. לטעמי האישי המבנים בדובאי יפהיפיים, לא ברור לי מדוע אתם אומרים שהם לא יפים כשברור שאם היה רמז קל שבקלים שאחד מהם יבנה בישראל הייתם מזילים ריר מרוב הנאה והתרגשות. מלון בורג´ אל ערב הוא לדעתי פיסגת היופי בגובה 355 מטר, ואיך אפשר להשוות את התאורה הירוקה-כחולה של תאומי האמירויות בלילה, לתאורה הלבנה של עזריאלי? האי המלאכותי נבנה כי אין להם על מה לבזבז כסף, וזה ממש פרוייקט מדהים. גם מכניס כסף כי המלון מפוצץ בתיירים לאורך כל השנה (הלוואי עלינו שבמלון הילטון המלבני והדפוק בתל אביב היה רבע ממה שיש שם), גם פורסם בכל מגזין נחשב בעולם, וגם נכנס לרשימת המבנים הגבוהים ביותר בעולם. אפשר רק לקנא בהם, מדינה עשירה, בלי אוייבים שבמקום להפוך למדינת דת פנאטית, פתחה את שעריה לעולם המערבי והקימה מרכז הייטק מפואר עם ארכיטקטורה ייחודית שאפשר רק לחלום שמשהו משם יגיע גם אלינו. אתמול בלילה הרשיתי לעצמי לעבור קצת על המבנים שם, מצאתי איזכור לכל סגנון ארכיטקטוני שרק אפשר לחשוב עליו. החל מהיי-טק, פוסטמודרני, מיושן, גגות מעוגלים, משולשים, חלונות בסגנון איסלאם, תאורת ניאון זרחנית, מתכת, זכוכית, אבן, שיש - פשוט הכל.

danezeq

Member
מה? ישראלים יכולים להכנס לארץ הזו?

היא לא מדינת אויב של ישראל? (כתבת "ישראלים מוצאים שם עיר תיירות מדהימה") אני רץ לקנות כרטיס טיסה

oren*

New member
בעשרת אלפים דולר אתה קונה אזרחות

של איזו מדינה באפריקה - ואתה יכול ליסוע לאן שבא לך. לי אישית יש אזרחות ברזילאית אז אני יכול ליסוע. רק לפני שבועיים רוני מילוא נפגש עם בכירים מקטאר ומאיחוד הנסיכויות לגבי קניית נפט וקשרי מסחר עם ישראל. לא מדובר על נסיעות של כייף במטוסי אלעל (אתה לא יכול מחר לטוס לשם עם המשפחה ולעשות קניות בדיוטי פרי של דובאי), אלא בנסיעות עסקים דרך חברות תעופה זרות (איש עסקים עם כסף יכול למצוא דרכים להגיע לכל מקום - אף אחד שם לא מעוניין לרצוח ישראלים, הם גם לא צריכים לדעת שאתה ישראלי). בכתבה בעיתון הסבירו איך קונים אזרחות זרה (זה חוקי למהדרין), ושיש אנשי עסקים ישראלים שטסים לשם באופן קבוע לפגישות ולצורך מגעים בינלאומיים. שוב, כנראה שהדברים לא היו ברורים - זו לא מדינה ערבית כמו שרואים בטלוויזיה מאפגניסטן
זו מדינה מתקדמת (הרבה יותר מישראל במובנים רבים), עם אינטרנט מהיר, עם רשתות תקשורת, עם נציגויות של כל החברות הגדולות והבנקים הגדולים בעולם, עם סוני ופוג´י וטושיבה ומכוניות מרצדס וג´יפים יוקרתיים ומגרשי גולף ובריכות שחיה ועוד ועוד ועוד... הם לא רוצחים שם אנשים, הם רוצים לעשות עסקים עם אנשים. ואי אפשר סתם להיכנס לשם כדי להסתובב, צריך סיבה כלשהי (לכן גם אין קבצנים ורמת הפשיעה נמוכה). הם הולכים עם חליפות עסקים יוקרתיות
הם לא הולכים עם שמלות וחלוקים. הם מדברים אנגלית רהוטה ולומדים במכללות הטובות ביותר באנגליה ובארה"ב ויש שם תושבים מכל מקום בעולם, לא מדובר במדינה רק של ערבים. יש שם נציגויות אירופאיות ואמריקאיות ואנשי עסקים מאסיה ומאוסטרליה וקנדה - כל כל כל העולם. אני בטוח שבאיזה פורום באירופה מישהו מדמיין את ישראל כמו שאתה מדמיין את איחוד הנסיכויות - מדבר עם גמלים ואנשים עם כפייה ומקל ביד שהולכים עם כבשים לשדה.

למעלה