דובישבט הגיע...

עם כל הכבוד........

120 ש"ח לסדנה שאתה מציע, זה יקר ביותר! הרי חמרי הגלם בטבע הם ללא תשלום בעבר השתתפתי בסדנא דומה שנערכה במגזר הדרוזי והעלות לא הגיעה למחצית

קצת צניעות אף פעם לא הזיקה

סדנא שלנו עוסקת לא רק באוכל אלא בידע נרכש ,לא בטוח שמה שמלקט/ת דרוזית אומר/ת שסבתא שלו עושה זה בגדר ידע נרכש . בחברה הדרוזית ששם השתתפת לא היית לבד ,אני מכיר את ה"חאפלות שלהם "שום דבר אינו בחינם ",אם אתה מתרעם על "המחיר המופקע "תביא דוגמא למחיר היום ולא של פעם ומה שהם נותנים ,אני לא בטוח שזה מתקרב לסוג האוכל שאנחנו מכינים . אנחנו לא מתיימרים למכור לך ארוחת עממית ,אלא ארוחת טעימות מובחרת ולהציג בפני המשתתף כמעט כל מה שאפשר לעשות עם הצמחים . ארוחה לאדם בוגר וסדנא שאתה מקל בה ראש ,זה ממש מעט בהתחשב במה שאתה מקבל ואם תבוא בקבוצה זה יעלה לך עוד פחות

הזמנתי תור לנתוח שינוי מין ../images/Emo3.gif

צניעות של מי? הכי אני "אוהבת" את אלו שמקדמים את העסקים שלהם בנוסח "האחרים לא מגיעים לקרסוליים שלנו" נובמת , כמה מטבחים ישראליים אתה מכיר שעשבי הבר מככבים אצלם בתפריט היומיומי כענין שבשגרה? מתוך הכרות את ז'אנר הצמחים גם בתחום סגולות הריפוי שלהם וגם מהצד הקולינרי, הריני להבטיחך שהדרוזים והערבים בקיאים קצת יותר מאתנו הישראלים בנושא , ולהבדיל מהחברה הישראלית המודרנית, אצלם אכן המסורת עוברת מדורי דורות מהימים שבהם לא היו בארצנו סופר פארמים למיניהם . אז בבקשה קדם את עסקיך אך בלי לזלזל ולבטל יכולות של אחרים! בהתחשב בעובדה שחמרי הגלם צומחים בחינם בטבע , איני חוזרת בי מקביעתי שהמחיר שאתה מבקש הוא גבוה

שינוי מין אופס

מעבר לידע והשימוש בעשבי הבר אני נותן אוכל מעבר- בשר, ירקות ,קטניות וכו משמע ארוחה שלמה, אם תלכי למסעדה לא תקבלי את מה שאתה נותן בלי קשר לסדנא והלימוד עצמו וחשוב לציין שאין לי דבר נגד אף בעל מקצוע בתחום או מסורת ! כן אני מתרעם על שימוש מופרז שהם עושים בליקוט ,שיהיה להם ולא לאחרים ואילמלא החוק החדש המצב היה בלתי הפיך . אני מחנך לשימוש מושכל בליקוט עשבים ,גם אם מלקטים, ללקט כך שניתן לאפשר לצמח להשלים מעגל חיים ,שאם מלקטים אז רק לצריכה עצמית ,אני מתייחס גם לצמחים מוגנים . לא בגלל שחומרי הגלם הם בחינם אז מותר לנו ללקט בלי חשבון ואם השתמע שישנו זלזול אתה מתנצל זו לא הכוונה אבל יחד עם זאת אני חושב שניתן ללמוד לא פחות על שימוש בעשבים מהארצות המוצא של הורינו

פסטיבל סרטים והפנניג מחזור ../images/Emo222.gif

פסטיבל אקולוגי ומחזור ייערך בסוף השבוע בגן שמואל הפרטים בקישור

למעלה