דוד גרוסמן: "אין מלך בישראל...

דוד גרוסמן: "אין מלך בישראל...

ההנהגה הצבאית והמדינית חלולה". עוד מפיניו:"היתה מלחמה, ישראל הניפה שריר צבאי אדיר, אבל מאחוריו נחשפו קוצר ידה ושבריריותה. ישראל נמצאת במשבר עמוק מכפי שחששנו, כמעט בכל המערכות". את כל אלה אמר בעצרת הזיכרון ליצחק רבין בכיכר מלכי ישראל. תגובתכם?

רועי אני חושב שהוא צודק.

הילדותיות של אולמרט בדבר הצעותיו של אסד והחוסר ניסיון לדבר עם ולנסות כל מיני דרכים יצרתיות כן לדבר עם חלק מהעם הפלסיטני ושוב חוסר המנהיגויות המוחלט זועק לשמים!!

bhnadav

New member
קראתי את התייחסותו

של ח"כ ישראל חסון (ישראל ביתנו) לעצרת הנוכחית ואני חושב שהיא אומרת הרבה: "העצרת שמטרתה לעודד אחדות בעם הפכה ושויכה לצד אחד של המפה הפוליטית, אותו צד שבורח מאחריותו הרבה למציאות הקשה של ימים אלו. כפקוד במשך עשרים שנה של רבין, אני מצטער על כך בעבורו, ויהי זכרו ברוך", אמר ח"כ חסון. אם היה לי זיק של מחשבה לפני כשבוע וחצי להגיע לעצרת (בפעם הראשונה זה 11 שנים), הוא התמסמס בדיעבד לאחר מה שראיתי שהיה שם.

../images/Emo45.gif מחנאות במסווה של אחדות?

מזכיר לי מאוד את ההפגנות והרבה תומכים ב"ועדת חקירה ממלכתית" - מנצלים את הבמה הדמוקרטית למחנאות ומשחקי כוח פוליטיים.

Fasz

New member
דווקא שם איש לא ניצל את הבמה

הרי לא יוסי שריד, ואף לא התנועה לאיכות השלטון (באם יהוו דוגמה מטונימית לשאר), קראו להליך פוליטי כזה או אחר. אמנם היו גישושים פוליטיים מאחורי הקלעים, אך הם לא באו מצידם של הנואמים בעצרת. מכאן שקיים הבדל מהותי בין ההפגנות והעצרות. יש לשמר את זכרו של המאורע המחריד הזה של רצח רבין, בייחוד בטריבונה האינטרנטית עלינו לגנות כל משתמש הכותב על רבין כי "ברוך שפטרנו
"(לאחר שאיחל שואה חוזרת ליהודי אשכנז), או "רבין היה טרוריסט". אך לבטח שעלינו להתנגד לכל פעילות פוליטית הבאה במסווה של אמפתיה למותו של האיש אשר במו ידיו, יחד עם ידי אחרים, פעל למען הקמתה של מדינת ישראל. על דין יום הזיכרון לרחבעם זאבי ז"ל, אשר ביום הזיכרון לזכרו לא נוטים להפיץ את עיקרי האידיאולוגיה אשר לאורה הלך, להיות זהה לדין יום הזיכרון ליצחק רבין.

לא ניצלו את הבמה?!

האם לא ידוע לך על אנשים שניצלו את ההזדמנות לעשות הון פוליטי?! פוליטיקאים והתומכים בהם? אתה אינך נאיבי.. ותוכל להבחין בין ביקורת לגיטימית בעלת בסיס לבין ניצול המעמד וההזדמנות לרווח פוליטי ואישי.. אני לא מדבר על נאטומים ספציפים.. אלא, על תופעה. בנוגע לרחבעם זאבי, אני נוטה להסכים איתך.

Fasz

New member
למען האמת, פרט למפלגת ישראל ביתינו

של ליברמן, לא חזיתי בפלישתה של הפוליטיקה להפגנה. כלומר, היו פוליטיקאים, אך הם היו מירכתיה של המפה הפוליטית(שריד וארנס, על במה אחת-למשל). כך שפוליטיקה רבה לא הייתה במקום, אך עם זאת איני שולל אינטרסים פוליטיים אשר באו מצידם של מארגני ההפגנה. ההודעה שך הייתה כוללנית מעט, כך שלא הצלחתי להבין את חוט השני שלך. האם ידוע לך על אישים מסוימים אשר חפצו ביוקרה פוליטית, ועל כן הם השתמשו בהפגנה ככלי שרת לטיכוס פוליטי?

../images/Emo45.gif בתור אדם שהולך לעצרת הזו כבר

כמעט כל שנה במשך יותר מעשור, זו הפעם הראשונה שקמתי באמצע והלכתי. עצרת שאמורה להיות "העצרת המרכזית לזכר ראש הממשלה של ישראל" ואני בתור אזרח ישראלי הרגשתי הכי לא שייך והכי זר שאפשר... עצוב וחבל.

תומרס1

New member
../images/Emo45.gif גם אני הולך לעצרת כבר עשור

וזאת הפעם הראשונה שהלכתי באמצע ולא בגלל הריח של הזיעה אלא מכיוון שבאתי למטרה אחת מאוד חשובה ופתאום מצאתי את עצמי במקום שאני מרגיש בו זר לחלוטין. ואני לא היחידי וחבל מאוד...

אתה מעלה כאן סוגיה מענינת ונכונה..

העצרת הפכה ללא יותר מאחת העצרות הפוליטיות שהשמאל הישראלי מארגן מידי שנה בשנה. זו אכן בעיה חמורה, ועצוב שאדם שצר לו על התופעה של רציחות פוליטיות בחברה הישראלית וביהדות בכלל לא יכול להגיע לעצרת כזו עקב אופיה הפוליטי. עם זאת כשהעלתי את הנושא ציפיתי להתייחסות קונקרטית יותר לדבריו של גרוסמן. בגילוי לב נדיר אני אומר שיש חלקים מנאומו שאף אני מצאתי אותם כמקוממים, בין היתר ההתייחסות שלו לשלום מתוך מצב של אין ברירה, אם מדינת ישראל הגיע למצב שכזה כנראה שערכים בחברה הישראלית התקלקלו (משהו השתבש ביחסי האמונים צבא-מדינה, בנוסף לכך אם מדינה ישראל לא מסוגלת להגן על עצמה לפי גרוסמן שנותיה ספורות.

גרוסמן

הוא אמנם אב שכול, ואין תופסים אדם בשעת צערוף אבל מה הוא עשה למען המדינה ש\פרט לזה שהוא שמאלני ידוע?

trigotrigo

New member
הוד מלכותו גרוסמן

אני חושב שהנאום של גרוסמן מציג תופעה קצת יותר בעייתית בציבור הישראלי. מי שטוב לו אינו מתלונן, אך כשרע, התלונות נשפכות מפה ועד להודעה חדשה. דוד גרוסמן הוא סופר מוערך מאוד, אבל בשיקולים פוליטיים הוא לא מבין בגרוש. אין לו שום סמכות לבקר את החלטות הממשלה כאילו הוא ועדת החקירה הממלכתית בכבודו ובעצמו - וכך גם אותו חיל המילואים שצולם בflix סוחט הדמעות על מחדלי המלחמה. יש גבול לידע הפוליטי של הציבור הרחב, ומי שאינו מעורה במה שנעשה אינו יכול לצעוק בריש גלי את כל מה שלדעתו לא בסדר, בטח שלא על פני במה בטקס שנועד לכבד אדם מסוים ולהוכיח את הציבור על משמעות רצח פוליטי, ולא כדי לבצע רצח פוליטי מילולי על אותה הבמה.

אשרת

New member
כלומר, האם אתה טוען

שכל מי שאין לו ידע פוליטי שעונה על הדרישות שלך (לא שלך ספציפית) אינו יכול להביע את דעתו? :|

trigotrigo

New member
אפשר לומר את זה

אני טוען שיש גבול לביקורת ציבורית, ושבמה בטקס כלל לאומי לא צריכה להיות מנוצלת להביע ביקורת אישית כלפי השלטון. אם למר דוד גרוסמן יש ביקורת כלפי השלטון, הוא יכול לפנות למיכה לינדנשטראוס על תקן נציב פניות הציבור. לדעתי, מי שלא נכח בישיבות הממשלה, הצבא והקבינט, אינו יכול להפנות ביקורת בערוצים שאינם מיועדים להפניית ביקורת.

trigotrigo

New member
אין לי בעיה עם מה שאמר, אלא עם איך.

אותו הדבר לגבי מחלוקת בר-און והאלופים.

טשאפק

New member
ולי יש בעיה קשה עם מה שאמר

והבעיה היא שהדברים נכונים ומעציבים מאד אותי כאזרח. הנה גם חתני פרס נובל, הפרופ' אומן וצ'חנובר, שאמרו דברים דומים מאד, בראיון עם סבר פלוצקר: >>> גם מן הצמרת השלטונית של ישראל לא חסרו השניים את שבטם. "הם עלובים", הסכימו. פירט פרופ' אהרון צ'חנובר: "זה ממש עלוב שאין שם אף אחד שמשרה איזשהו שאר-רוח. אין אף אחד שאתה רוצה לדבר איתו, שאתה רוצה לשמוע את רעיונותיו. למען האמת, אנשי האליטה השלטונית בכלל לא משמיעים רעיונות. הם חסרי כיוון, חסרי שיח, אין להם אפילו אג'נדה. הם משתמשים בכל מיני פעלים בשפה העברית - התכנסות, התפרקות - שהם חסרי פשר ומובן. ריקים מתוכן. ובמרכזה ניצבת לה בועת סבון שקרויה מפלגת קדימה"

למעלה