דוד גרוסמן בעצרת לזכר יצחק רבין

NorthernStar

New member
הוא עוד ליברמניסט שדוגל בטרנספר

וראה ההודעה המנהלתית מצד שמאל של המסך...

ואת משווה בין הציונות לנאציזם

(אין טיפת בושה ל"שמאל האוניברסלי"). ההודעה המנהלתית משמאל מופנית ליצורים כמוך! זה יותר מלהיות טרול, זו פשוט שטניות לשמה!

ברור שזוהי הפשטה

קודם כל, צריך להפריד בין ימין-שמאל כלכלי לימין-שמאל מדיני. גם אם נתייחס למדיני בלבד - יהיה לנו קשה מאד להחליט לגבי כל אדם אם הוא ימני או "שמאלני". הם מי שתומך במדינה פלסטינית עצמאית יכול להיות ימני? לפני 15 שנה זה היה אבסורד. היום - ליברמן שנחשב לימין (ואפילו קיצוני) תומך במדינה פלסטינית. נכון הוא שהמפלגות מזווגות זיווגים מוזרים. בעבודה ישנם אנשים שיכלו להיות במרץ וגם כאלו שיכלו להיות בליכוד. אבל בכל זאת - אם ננסה לעשות סקר עמדות בציבור, סביר מאד להניח שהתמיכה בדיעותיהם של פדרמן מימין ושל אנשים כשוורץ משמאל תהיה של שברי אחוזים וברור שיש בציבור רוב משמעותי מאד לתמיכה בהקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית (במתכונת שהוצעה בקמפ דיויד, פחות או יותר). לכן, סטטיסטית, יובל איש מרכז הוא אכן מרכז, מי שעדיין תומך בא"י השלמה הוא ימין ואנשים מוזרים כמו כוכבה ושוורץ שתומכים בביטולה של מדינת ישראל הם בשוליים השמאליים של המפה.

רמת השרון

הלכי רוח של דעת הקהל משתנים, ובמיוחד בתקופה של חוסר יציבות הם משתנים די מהר. מסטיסטיקה ניתן ללמוד רק דבר חאד מהם הלכי הרוחות ברגע נתון. לעומת זאת פרוגראמות נוטות להיות הרבה יותר יציבות.ליברמן הוא ימין רדיקלי מבחינה פרוגראמתית שכן הוא טרנספריסט וימני גם בגישתו החברתית. לפי גישתך היטלר ב1932 היה המרכז שכן סטיסטית היו לו הרבה תומכים.

לא אני החלטתי ולא אני קבעתי, אני

בטח לא המצאתי את זה, זו המציאות שמוסכמת על ידי הרבה אנשים הרבה יותר מלומדים ממני. הכל יחסי, גם השמאל והימין הם כאלה, הם ביחס לאחרים, בייחוד עם מציאות דינמית ומפה פוליטית שזזה, לא אצל כולם, חלק הם פשוט "עקביים", לא זזים מילימטר, זה לא מעיד על עקביות או על צדקת הדרך, זה בעיקר מעיד על אטימות, טיפשות, עקשנות מטופשת, פשוט ראש בקיר. אז אם מרצ שמאלה מהעבודה וקדימה ימינה מהעבודה והליכוד ימינה מקדימה אז ניתן על פי זה לבנות מפה, גרוסמן הוא מרצ בדיעותיו, זה לא הופך אותו ללא ציוני, אני לא מפקפק בציונותו, בייחוד אחרי שהקריב את היקר מכל, אלה פשוט דיעותיו, הוא ייצג את עצמו.

למעלה