דוחות בגין רכב שלא בבעלותי

oferbo1

New member
דוחות בגין רכב שלא בבעלותי

שלום, הועבר אליי רכב עם זכרון דברים בלבד ולא בהעברת בעלות.(כלומר הרכב לא על שמי).בזמן שהרכב היה אצלי מסתבר שהוא צבר מספר דוחות.לא ידעתי מהם שכן הדואר מן העיריה הגיע לכתובת של בעל הרכב.כעבור מספר שנים הוא פנה אליי וטען שיש חוב מאוד גדול(שכן הדוחות צברו גם ריביות).מה אני אמור לעשות.אני מבין שאת הדוחות אני צריך לשלם אבל זה לא הגיוני לשלם גם על הריביות שכן לא הייתה לי הדרך לדעת על החובות.

be_roo

New member
האחריות היא שלך כנהג ושל בעל הרכב

את הרשות לא צריך לעניין ההסדר הזה ואתם צריכים לפתור את עניין חלוקת התשלום בינכם. אתה יכול לטעון שהוא לא עשה מספיק כדי להודיע לך על הדו"חות בזמן ולכן עליו לשאת בחלק מנטל החוב. האינטרס הוא שלו, היות ומבחינת החוק הוא זה שנושא באחריות לרכב הרשום על שמו והיתה זו אחריותו לדאוג להעברת הבעלות. ההמלצה שלי היא לנסות להגיע איתו להסדר, אבל לא מדובר בדיני תעבורה.

asaforon

New member
זה הופך למעשה למחלוקת אזרחית

ראשית יצוין כי המדינה תדרוש את כספה מ"בעל הרכב הרשום" (הוא) ולא "מבעל הרכב המהותי" (אתה). הדוחות שוגרו אליו, היה עליו לפעול להסבתם, וברור שלפחות לעניין הפיגורים אין המדובר באשמתך. בעל הדוחות יוכל לתבוע אותך תביעה אזרחית, לגבי קרן הדוחות, וגם אז תוכל לטעון כי אפשרותך להתגונן מפניהם בוטלה בשל הזנחתו. יצוין כי קיימות לו דרכים בחוק להאריך את המועד להישפט ולהסב את הדוחות אלייך, אך סיכוייו לא מובטחים. בברכה א.אורון

למעלה