דוחות חנייה מלפני כמעט עשור - הצילו!!

מיכאל45

New member
דוחות חנייה מלפני כמעט עשור - הצילו!!

ידידה טובה שלי קיבלה פתאום דרישת תשלום מהעיריה על דוחות חניה שלטענת העיריה נרשמו בין השנים 1996-1999. הדוחות באים כמובן עם קנסות כיד המלך - בערך פי 7 מהדוחות עצמם. עד כמה שידוע לה מעולם לא קיבלה איזו שהיא התראה קודמת מהעיריה על הדוחות האלה וגם במבצעים השונים ל"הלבנת" דוחות לא קיבלה כל הודעה עליהם. האם יש איזו התישנות על דוחות והאם בכלל מותר לעיריה לגבות כך דוחות מלפני כעשור שמעולם לא ניסו לגבות? האם מישהו יכול להמליץ על עו"ד טוב לטיפול בנידון או מה אפשר לעשות גם בלי עו"ד? בתודה

מיכאל45

New member
מישהו יכול לעזור? בבקשה אנשים.

מדובר בים של כסף ומעולם לא קיבלה איזו שהיא דרישת תשלום. מה עושים??

baraba1

New member
תראה, תשמע

בתחילת הדברים חשוב לי לציין שאינני עורך דין, והעצות שמובאות הן בהתאם לנסיוני האישי בלבד. אני ממליץ על התייעצות עם גורם מקצועי שמבין בעניינים הללו. מה שנכתב כאן עשוי להיות שגוי ואין להסתמך עליו.הדברים נכתבו להתרשמות כללית מהמצב ול"פתיחת כיווני מחשבה" ואין בהם בכדי להמליץ על עשיה או על אי-עשיה של מעשה כלשהו. העיריה שולחת את הקנסות לכתובת שמעוכנת במשרד הרישוי, שים לב- משרד הרישוי ולא משרד הפנים. החובה לעדכן את הכתובת במשרד הרישוי מוטלת על הידידה ואם היא לא עידכנה אותה וקיבלה לכתובת ישנה זאת בעיה שלה. אבל, למרות זאת, העיריה נוטה להתחשב בטעויות תמימות ולכן, אם היא תוכיח לעיריה שהכתובת של משרד הפנים ושל משרד הרישוי שונות זו מזו, יש סיכוי שיתירו לה לשלם רק את הקרן של הקנסות, ללא תוספות והצמדות. בשביל לפעול בעניין יש לכתוב מכתב מפורט ובו הבקשה לתשלום קרן הקנס והנימוקים לתובע העירוני שהוא האיש שמוסמך לטפל בעניינים הללו. פרטים עליו תברר באתר של העיריה או במוקד העירוני. זה היה במקרה הרע. עכשיו למקרה הטוב - העיריה לא שלחה לחברתך הודעות לתשלום קנס - סבבה, יש התיישנות והיא לא צריכה לשלם כלום. גם במקרה כזה כדאי לכתוב לתובע העירוני בעניין. לסיכום: קודם לברר האם בכלל נשלחו הודעות לידידה, בקשר לאיזה קנסות ומתי. ואחר כך לפעול באחת משתי הדרכים שפירטתי.

למעלה