דוח בחניית נכים

פלג42

New member
דוח בחניית נכים

שלום, ראשית ברצוני להבהיר שאני מתנגד לכל חניית ואפילו עצירה בחניה של נכים .תמיד הקפדתי לאכוף איסור זה וגם בנוסף להיותי בן לאבא נכה .
הנני תושב הצפון שהגיע סמוך לשעת חצות לתל אביב ולשמחתי (ואולי לא בשמחתי) מצאתי חניה פנויה ללא כל שילוט וסימון . אך שחזרתי הופתעתי למצוא דוח ע"ס 1000 ש"ח בגין חניה אסורה בחניית נכים .
ראשית אני מבקש להתנצל בפני הנכים שלקחתי את מקום אך באמת זה היה בתום לב ולהלן הסיבות :
א.השטח המיועד לא מסומן בצבע כחול ואו קוים וללא סמל נכה (סימון 819)
ב.תמרור 439 קטן מאוד המורה על 8 חניות מוצף רחוק מאוד מוסתר על ידי רכבים גבוהים ,לא כתוב ב 3 שפות ובשעת לילה בלתי נראה כאילו נועד להכשיל.
ג. אין במדרכה תמרור 817 - צביעת אבני שפה כחול לבן אשר מסמנות מקום חניה מוסדר .

אבקש את עזרתכם האם סיבות אלו אכן יכולות לסייע לי לבטל דוח זה , וכיצד עליי לפעול מול עירית תל אביב .
מצ"ב תמונות וסרטון

shlang

New member
שינוי מראה הדף הפך להיות עונש לעונים

לא מצליח להסתדר עם השינוי
עד שהמצב לא ישתנה - לא אוכל לעזור

shlang

New member
דפי הפורום עברו שינוי משמעותי, הכתב חיוור, צריך

להתאמץ ולקרוא, עולה מאד לאט
בקיצור, במקום לשפר - הרסו

creth11

New member
המידע שאתה מספק אינו ברור

בתמונות רואים 2 חניותת ראשונות צבועה כחול ברור אחרי זה כמה לא צבועות ושוב אחת צבועה,
לא ברור היכן אתה חנית במדוייק
לא צילמת את השילוט ולא את מקומו להראות ולהוכיח טענתך על סימון ושילוט לא ברור ושילוט לא מוצב בצורה ברורה.
.אין חובה בתקנות לצבע על החניה אבל יש חובת תימרור
יתכן מצב שבו חלק מהתחום הכביש צבוע וחלק לא ואולי מכך וגם תימרור לא מספיק ברור תוכל ליטעון לטעות סבירה שהובילה לעבירה.
.בכל מיקרה תתכיל בתיעוד ברור ומסודר.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
קשה להבין מהצילומים

צרף שרטוט של המקום והקפד בו על מקום התמרור, כיוון נסיעתך וסמן גם את החניות הצבועות, אם תציין את כתובת המקום גם יכול לעזור.
עניין הרכבים המסתירים ושפת התמרור אינם רלוונטיים (צורת התמרור מספיקה והמספר 8 מספיק, לא נחוצות ספרות עבריות או ערביות)
בכל מקרה תמיד תוכל לפנות לנותן הדו"ח ולהסביר מה שהסברת כאן, אולי יוותרו, הפרטים שנתבקשו הם כדי להעריך סיכוייך במשפט.

raanansh

New member
כמה דברים (לא משפטן)

1. אכן זה שיש חניות נכים צבועות כחול ולידן את החניות נכים בלי הצביעה , זה אלמנט מטעה.
2. כחול-לבן זה סימון לחניה מוסדרת בתשלום.
3. לגבי התמרור המסמל את חניות הנכים, אני רואה אותו די ברור בסרטון וניכר שהסרטון צולם במרחק מהחניה. זה שהיה מוסתר עם רכבים גבוהים לא אומר שלא ניתן היה ללכת ולראות אותו.
4. תעשה לך כלל אצבע להסתכל ברחוב בו אתה חונה בתחילת הרחוב ובסביבה של החניה לראות את התימרור. למשל , יש אזורים בת"א בהם חניה בכחול-לבן הופכת בשעה מסוימת לחניה לדייר רחוב וזה יצויין רק על גבי התמרור בתחילת הרחוב .

בכל מקרה,

פלג42

New member
תרשים

בבקשה
אני מקווה שאני אצליח להסביר במדוייק את האירוע

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
התרשים מצוין

היית אמור לראות את התמרור מכיוון נסיעתך, רוחב של מקום חניה כזה אמור להיות 2.5 מטר, לפי זה תוכל לחשב את המרחק.
לא חייבים לצבוע בכחול, לסימן הכחול אין, למיטב ידיעתי, סימוכין בחוק אבל במקרה שלך ש 6 מ 8 החניות סומנו זה בהחלט עלול להטעות
ציינת שהתמרור קטן, מידותיו צריכות להיות (בקרוב) רבוע של 50 ס"מ
בקשר לגובה - לא מצאתי תאור מדויק של הגובה הנדרש אבל מתקנות להצבת תמרורים אחרים (על מדרכה במקום שיש הולכי רגל) נראה לי שגובהו אמור להיות כ 2.2 מטר.
לפי מספר מקומות החניה לנכים אני מניח שיש שם משהו שנכים נזקקים לו (מרכז מסחרי, מרפאה או משהו דומה), השאלה היא האם גם בשעה שחנית מקום זה משמש נכים
- אז בהתאם להערותי בדוק ומדוד ובהתאם לתוצאות החלט מה מזה עלייך לציין בבקשה לביטול, אם גובהו נמוך ציין גם את עניין הרכב הגבוה שמסתיר כי רכבי נכים רבים, בעיקר נכי עגלה, גבוהים.

פלג42

New member
אני מודה לך על עזרתך

לפי דעתי התמרור הורד לגובה נמוך כדי לפנות מקום לשלטים שנוספו לו מעל
וגם מכיוון נסיעתי אין אפשרות לראות ואו לנחש במיוחד שרכב גדול עומד ומסתיר (דרך אגב גם ליום למחרת הרכב הנ"ל עדיין ניצב שם ) במיוחד בשעת לילה והמקום די חשוך עד שלא ניתן להבחין שמהצדדים יש מקומות חניית נכים .
אני מקווה לשכנע את העירייה בבקשה לביטול ואם לא אני אבקש להשפט
אני חושב שהעירייה לא פעלה כאן בתום לב ולא מבין מדוע לא להציב את התמרור במקום מרכזי וברור.

פלג42

New member
עדכון מעניין שמעלה חשד לרמאות

ברצוני לעדכן במקרה לעיל . פניתי לראש העיר - מחלקת פניות הציבור במקרה הנ"ל וקיבלתי הודעה שזה עבר לטיפול בגורמים האחראיים.
אתמול סיירתי במקום שוב ולהפתעתי המקומות סומנו בסימון נכים חדש וטרי ובצורה ברורה .
עוד דבר שהבחנתי שמכונית המסחרית הגדולה שהסתירה את התמרור עדיין עומדת באותו מקום ולא זזה ממקומה מאז קבלת הדוח ולפי דעתי היא בכלל לא רכב של נכה .
עולה בי חשד מאוד סביר שהיא בכלל חלק ממזימה או של הפקח ואו רשות החניה ולגרום לנהגים לבצע את העבירה .
אבקש את דעתכם כיצד עליי לפעול ולמי עליי להעביר את הפרטים המחשידים

למעלה