דוח דייג

S K I P E R 2

New member
דוח דייג

יציאה אחר הצהריים ועד לאחר השקיעה 5 טונות לבנות במשקל 3-4 קילו כל אחת 2 טונות לבנות 2-3 קילו כל אחד 1 טונה שחורה 800 גרם ים נהדר גלים 80-100 ס"מ הים רותח מדגים צאו לשובר גלים כל התפיסות בעומקים רדודים. פתיונות רפלות למינהן גודל מוצע 14-18 ס"מ תמונות מחר

ToMeR B2

New member
הוא מתכוון על ז´ירז´ור וסקיפר...

אפשר תמונות של הרפלות? פעם אחרונה שהייתי בים ראיתי מרדפים של פלמידות במשך שעה וחצי והם היו קרובות לחוף 20-50 מטר

ToMeR B2

New member
ושחכתי..

סחטיין על הדגים כל הכבוד! אבל פעם הבאה אחי תשאיר קצת

rondadon

New member
רגע רגע....סקיפר....

קודם כל - כל הכבוד! ודי כבר....מה איתנו? זה לא הוגן!!!! פתאום אני מבין את מצב הדגה הירודה בארץ.... חחח..סתם......שרק ימשיכו לבוא... אבל אני קראתי נכון? טונה של פחות מקילו לקחה לך רפלה בגודל של 14-18 ס"מ??? היא פסיכית או משהו?

אוריא

New member
העובי קובע?

כל הכבוד סקיפר על התפיסות. דודי סיפר לי שכשהוא היה על סירה הם השתמשו בחוט 0.6 שנראה לי מאוד עבה. יש איזו סיבה מיוחדת לחוט כלכך עבה? לא נראה לי שאי אפשר היה להביא את הטונות בעובי חוט יותר דק. אבל אולי בגלל המהירות השיוט של הסירה יש hookup יותר חזק או משהו. sailfish נשמח גם להתיחסות שלך פה.

ברכות לסקיפר

כל הכבוד,ממתינים לתמונות, אורי אפ הייתה רואה את השיניים של הפלמידה הייתה יכול להסיק למה 0.6,לדעתי אם היינו משחררים חוט רחוק יותר,אזי היה לה מספיק זמן או מזל להשתחרר. מה שברור כי 2 ברחו,"נקרעו","נתלשו" מהתלהבות יתר של אחד הנוכחים.... יתכן ושווה לבדוק אם ניתן לרדת בעובי.(הלוואי ואוכל לנסות.....
) בכל מקרה התלאי שקשור לרפלה היה של 80LB בערך...אם אני זוכר נכון.

S K I P E R 2

New member
תודות למברכים

קודם כל ולפני הכל כיף לשמוע את הפרגונים שלכם עכשיו לגבי השאלות: תמונות יהיו אחר הצהריים כי כעת אני קצר בזמן להוריד מהמצלמה למחשב. תמונות של הרפלות אצלם לכם בפעם הבאה בסירה עצמה . לגבי גודל הרפלות,צריך לראות כדי להאמין הטונות ממש אוכלות בעיניים נתפסו טונות שהרפלה הייתה בדיוק חצי גוף שלהם בגודל. לגבי החוט אני עובד עם חוטים עבים 90 ליברה ומעלה ללא תלאי ישירות לרפלה. והכי הכי חשוב צאו לשובר גלים הטונות ממלאות את הים כל התפיסות בוצעו בצמוד לשובר גלים.

rondadon

New member
הלוואי והיה אפשר...

אבל הגלים...גבוהים מידי... לא ניתן להתקרב...

גבוהים ? איפה היית בשבוע האחרון ?!

רון מה קרה לך ? הגלים החל מסוף השבוע האחרון לא עלו על 40 ס"מ...! כך לפחות בתל אביב והמרכז, ואני נוכחתי לדעת שגם בדרום (אשדוד, זיקים) זה בדיוק אותו הדבר השבוע, אבל אולי בצפון זה שונה ?! יכול להיות ? הגלים אצלכם גבוהים מאוד השבוע ?!?!?

וואלה כנראה עכשיו זה משתנה....

אכן מסתבר שהיום העניין מתחיל להשתנות, וכרגע הגלים הם בין 130-200 ס"מ... אכן גבוה. גם הרוח התחזקה, והיא מערבית, לכן זה תורם לעליית הים. אך עד היום הים היה שקט ביותר...

rondadon

New member
אני יודע...

עד אתמול בבוקר הכל היה רגוע... מאתמול בצהרים הים עלה...ועלה...ועלה...ועוד יעלה מחר קצת... ואם יום חמישי ירגע המזג אוויר [אצלנו בכל אופן יש מלא עננים נמוכים, קר מאד, ונראה כאילו כל דקה הולך להתחיל גשם] אז הים יתחיל להרגע בהדרגה ואז אולי יתאפשר דיג בשבת / שישי בערב.

dag007

New member
אין כל אפשרות לדוג מהשובר בים כזה..

אלא באם אתה "מתאבד שיעי מלומד" או. השובר בהרצליה, ואני מתכוון לאזור המגדלור בקצה, פשוט לא נוח לדייג!! אין סלעים, הכל מצלעות מבטון, הסיכוי שתחליק ותשבור רגל או יד גדול פי כמה מהסיכוי לדוג משהו, ולדעתי כלל לא שווה את הסיכון. וביום כמו היום, קיים סיכוי טוב יותר "לדוג" דלקת ראות מאשר לדוג משהו בז´ירז´ור, הגלים מכים בך ללא רחם והרוח שורקת באוזניים. ותאמינו לי, אני מדבר מנסיון!! (לאו דווקא בנוגע לז´ירז´ור) כמה חבל שדווקא בימים כאלו התנאים הטובים ביותר לדייג בז´ירז´ור. באשר לפלמידות בקירבת החוף, כאשר אני מעוניין לז´רז´ר, אני מביא איתי משקפת קטנה, ופעמים מעטות באם בכלל, ראיתי מרדפים בקירבת החוף, מרדפים אני מכיר בסרטים בלבד.. להגיע בזריקה למרחק של 70 מטר מהשובר לעומק, טרם הצלחתי עד היום ואולי זו גם הסיבה שהעלתי "חרס בשיטה" הזו. כבר העלתי סברה, שכל נושא הז´ירז´ור באזור ת"א והרצליה זו קונספירציה של חניות הדייג למינהם בכדי שנשתכלל ונקנה ציוד נוסף, הרי כולם צרכים פרנסה. בכל מקרה, עד היום השיטה הזו לא הוכיחה את עצמה עבורי, אבל אני עדיין אופטימי (בשלבים סופיים) אבל לא הכל שחור... יש אספקט חיובי מאוד בכך שהידים נשארות נקיות לאחר שעתיים שלוש של דייג וגם זה לטובה, כך לפחות מקבלים חיבוק מהאישה כאשר חוזרים הביתה. ועכשיו קצת רצינות, אני נקווה שמנהלי הפורום יארגנו איזו קבוצה לדייג מסירה, שנוכל לחוש בדייג אמיתי (כמעט כמו ב ESPN) ואפילו נשחרר את הדגים בכדי שיקראו לחבריהם לבקר אותנו בחופים. חיזקו ואימצו.

dag007

New member
../images/Emo101.gif מה אתה עושה עם כל השלל??

לא יתכן , שאתה מסוגל לאכול הכל... האם לא כדאי להחזיר לים?? בכדי שגם לנו ישאר משהו

S K I P E R 2

New member
לשמחתי אצלי במשפחה אוהבים

לאכול דגים והרבה ובעיקר טריים מהים ואל תשכח שחלק מהדגים הולך לאנשי הצוות שיוצאים איתי. ולא תמיד יש תפיסות אז אוכלים דגים מההקפאה .

S K I P E R 2

New member
כפי שהבטחתי הנה התמונות

שימו לב לטונה השחורה הקטנה שעלתה על הרפלות הגדולות

למעלה