דוח חניה

avi91154

New member
דוח חניה

שלום לכולם
קיבלתי דוח חניה ורציתי לשאול מספר שאלות לפני שאני שולח מכתב לעיריה לביטול הדוח:
1. היה רשום בשלט של השעות לתשלום "החניה בתשלום בין השעות: 19:30 - 07:30".
ממה שקראתי בתקנות והנחיות להצבת תמרורים שהמסר צריך להיות בצורה אחידה, לדוגמא: "מ07:30 עד
19:30
"
ממה שאני מבין צריך לציין "מ" ו"עד" כדי שלא יחשבו שהשעות בתשלום מ19:30 עד 07:30 בבוקר
האם אני יכול לטעון שהם לא רשמו בצורה תקינה את טווח השעות כנדרש בתקנות תמרורים ולדרוש את ביטול הדוח?
2. לא הוצב מעל תמרור שעות החניה בתשלום (תמרור 439) התמרור עם האות P (תמרור 626).
ממה שקראתי בהודעת התעבורה (קביעת לוח תמרורים) לגבי תמרור כחול לבן (תמרור 817) ש"אבני שפה צבועות
לסירוגין בצבע כחול: החנייה מותרת בתשלום על הכביש שליד אבני השפה או על המדרכה על פי הוראות תמרור
439 בצמוד ומתחת לתמרורים 626 או 627."
ממה שאני מבין שאם אין את התמרור עם האות P עם תמרור 439 אז החניה איננה בתשלום.
האם אני יכול לטעון שהם לא צירפו את התמרור עם האות P ולכן דין הדוח להתבטל?
תודה מראש לכל העונים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה יכול לטעון מה שאתה רוצה

וכשלא יבטלו לך את הדו"ח בקש להישפט והעלה טענות אלו בפני השופט
וכשתצא חייב בדין ערער למחוזי ואחר כך לעליון
בהצלחה.

avi91154

New member
הקיצר אתה אומר שהטענות האלה לא תופסות ואאלץ לשלם את הדוח?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא

אני אומר שכדאי לבקש לבטל, אבל לא להכניס לבקשה פלפולי חוק אלא לבקש לפנים משורת הדין תוך כדי הבטחה שלהבא תקפיד יותר
למשפט לא כדאי להגיע בתל אביב כי התמרור אולי לא היה לפי כל דקדוקי החוק אבל היה מספיק ברור - ושופטי תל אביב ידועים בנוקשותם

avi91154

New member
ואיך עיריית בני ברק בבקשות לביטול דוח חניה?

בהנחה שמדובר בדוח חניה ראשון שלי

ערןתומר

New member
אין כאן שום פלפולי חוק

אם התמרור היה כתוב כמו שאתה אומר יש כאן עילה לביטול הדו"ח.

avi91154

New member
מסכים איתך

אבל השאלה אם הבית משפט יקבל את זה
אתה מכיר מקרה דומה שבו בוטל הדוח?

creth11

New member
לדעתי האישית וחסרת הניסיון- יש טעם לפגם שהעיריה אינה מקיימת

את החוק שתחת כנפו היא מענישה את האזרח שעבר על החוק.
מנסיוני בבימ"ש תעבורה אי מילוי החוק ע"י הרשות האוכפת הוא כן עילה לביטול התביעה אפילו שהנושאים אינם קשורים כמו למשל אי מילוי טופס עיכוב לנהג כאשר נידרש כזה שימש כבר עילה לביטול תביעה על עברת תנועה.
ייתכן שהשופט המקומי מוטה חזק לכיוון הרשות שמינתה אותו ומשלמת שכרו אבל לטעמי האישי זה פגום.
תימרור לקוי הוא אי כיבוד החוק ע"י הרשות האוכפת דבר שלטעמי חוסם אותה מהלגיש תביעה כנגד מי שלא ציית לתמרור פגום.

be_roo

New member
לדעתי עזוב את הטיעון השני

הטיעון הראשון חזק יותר ומספיק לבדו. לא לחינם קבעו נוסח ספציפי, הוא נועד בדיוק כדי למנוע את חוסר ההבנה מאיזה כיוון לקרוא את השעות. אם המחוקק הכיר בבעיה הספציפית וראה לנכון לפתור אותה, ראוי שדו"חות לא ינתנו על שילוט שלא נכתב כנדרש.

avi91154

New member
שאלות

השאלה היא אם לא יחול פה מבחן האדם הסביר? והשופט יגיד לי שזה ברור מספיק והאדם הסביר אמור להבין מה השעות שבתשלום.
האם אתה מכיר מקרה דומה של מישהו שיצא זכאי במשפט? התשובות שלך מבוססות על ניסיון?
לגבי הטיעון השני, למה הוא לא טיעון חזק? ממה שראיתי בוצע תיקון ל"הודעת התעבורה (קביעת לוח תמרורים)" לפני חצי שנה שבו בוצע שינוי ובמקום "או 626" הוחלף ל"בצמוד ומתחת לתמרורים 626..."
לדעתי השינוי הזה מדגיש שהבינו את הבעייתיות ואת החובה לצרף את תמרור 626 לתמרור 439.

shlang

New member
אם קיבלת דוח וסעיפים 1 ו 2 לא קיימים

או לא מוגדרים על פי התקנות - הדוח ניתן שלא כדין וזכותך לדרוש את ביוטלו אן לבקש להשפט

ערןתומר

New member
זו לא הלכה ואין שם קביעה כיצד לכתוב את השעות

אבל לפי פסה"ד יש לקרוא את השעות שמופרדות במקף מימין לשמאל.

avi91154

New member
יצאתי מבולבל

זה בעצם לא תקדים?
ואם הוא קובע שאת השעות יש לקרוא מימין לשמאל אז התמרור שהיה לי תקין.
מצד שני ביהמ"ש קבע שיש לרשום נוסח שאינו משתמע ל2 פנים, אז זה קצת סותר את מה שבית המשפט קבע לגבי כיוון קריאת השעות...
אז הפסק דין הזה יכול לעזור לי או שבעצם להכשיל אותי?

למעלה