דוח חנייה מלפני 7 שנים

דוח חנייה מלפני 7 שנים

שלום ,
השבוע קיבלתי מכתב דואר רשום לבית הורי , המכתב היה דרישה לשלם חוב של דוח מלפני 7 שנים !!!! על רכב שהיה שייך לחברה שעבדתי בה באותה תקופה ולא רק אני נהגתי בו אך עם זאת היה רשום על שמי .

זו פעם ראשונה שאני מקבלת דרישה כלשהי לתשלום ולא ידעתי כלל כי קיים דוח ( כי אולי משהו אחר נהג ברכב ...) . יתרה מזאת הדרישה לתשלום החוב נשלחה לאחר 7 שנים לכתובת שלא שלי ולשם המשפחה הישן שלי ( שהתחלף לפני 7 שנים אף הוא ).

מה אפשר לעשות ? האם זה חוקי ? מאחר וזה קרה גם לפני כ"כ הרבה זמן כמעט בלתי אפשרי לברר מה בדיוק היה

תודה

gady18

New member
החוק קובע כך

דוח צריך להישלח תוך שנה , ולאחר מכן כל 3 שנים
המשלוח צריך להיות לכתובת הרשומה במשרד הפנים.
אם לא כן הוא מתישן

תודה, אם הבנתי נכון

בעצם לפי החוק לא ניתן לדרוש ממני לשלם את הדוח זאת מאחר והמכתב נשלח לאחר 7 שנים לכתובת שאינה שלי נכון ?

shlang

New member
הכל בתנאי. ראשית, עלייך לברר במח' החניה

העירונית האם שלחו במשך 7 השנים אלייך לפי הכתובת כפי שהיא רשומה במשרד הפנים תזכורת בנושא הדוח,
ייתכן ששלחו למעבידך והוא בחר להתעלם,
אם שלחו, תבדקי למי ולאן
אם לא שלחו ורק לאחרונה הצליחו לאתר אותך ולכן שלחו לך את הדוח ועברו 7 שנים - הדוח התיישן
העירייה חייבת להוכיח לך שהם שלחו לך תזכורות, באם שלחו.

gady18

New member
זה לא 7 שנים

אם הרכב רשום על שמו זה לאחר שנה אם לא שנתיים.
ולאחר מכן כל שלש שנים לכתובת הרשומה במשרד הפנים , אם שלחו למעביד בלבד
שיתבעו את המעביד.
וכמובן התישנות צריך לטעון כטענה ראשונה אחרת זה לא תופס.

creth11

New member
הבנת הניקרא שלך חלשה בהרבה מייצר הווכחנות

לנחותך הרי ציטוט הכתוב - ציטוט
על רכב שהיה שייך לחברה שעבדתי בה באותה תקופה ולא רק אני נהגתי בו אך עם זאת היה רשום על שמי .
סוף ציטוט
הסבר -
הרכב של החברה קרי רשום במישרד הרישוי על שם חברה - קאפי ? כל דואר רישמי יועבר לבעלים הרשומים במ. הרישוי קרי החברה
הרכב בחברה היה רשום בחהברה על שם או באחריות הפונה קרי לגבי הרשויות הכתובת למישלוח דואר היא החברה אשר צריכה להעביר את הדואר לאדם הרשום כאחראי הרכב.

צריך הסבר נוסף ?
שאל שאלה מסודרת ותקבל תשובה.

לעניין השאלה - לשם בדיקת היתיישנות צריך לקבל את את תרשימי מישלוח הדואר של הרשות אל החברה הרשומה כבעלת הרכב במישרד הרישוי.

32103210

New member
בחברה העובדת מסודר ,כאשר מגיע דו"ח

צריכה ליידע את הנהג המחזיק ברכב ,ולהודיע לו על קבלת הדו"ח,אולי הוא לא נהג ברכב באותו רגע ,וצריך לבדוק ברישומים ?
יש ברשויות ,(משטרה ? עירייה ? ) מסמך שאת-ה מבקשים להסב את הדו"ח על שמכם ?

gady18

New member
קשה להבין מה כתוב

האם הרכב היה רשום על שמו במשרד הרישוי שייך לחברה ה פקטו או היה רשום על שם החברה
ןהןא השתמש בו , עקרונית זה לא משנה . אם הרכב היה על שם החברה במשרד הרישוי
בכל מקרה אם הדוח הוסב הם היו צריכים לשלוח אליו לא לחברה , ובטח לא לא לאחר 7 שנים
שאז שלחו אליו הביתה לפי החוק צריך לשלוח דוח לאחר שנה ואו אם הדוח הוסב לאחר 2 שנים,
וזה למי שחוייב לכתןבת הרשומה . כמובן שצריך לבדוק או לבקש רשומות מוסדיות למי הם שלחו אם בכלל.
בכל אופן הנוהל הוא אם אני לא טועה שבמקרה של דוח חנייה החברה ממלאת תצהיר, ואז
הדוח מוסב לנהג , ולא ששולחים לחברה ולאחר 7 שנים שולחים לנהג. אפילו בעברות מסויימות
אם לא מוסרים לנהג הקנס מוכפל

עדכון והתייעצות

תודה לכולם על ההתייחסות

הבהרה - הרכב רשום על שם חברת ליסינג ואני הייתי רשומה כאחת הנהגות בו

התקשרתי לעירייה אחרי שלא קיבלתי תשובות מנציגי העירייה שהבינו פה שיש התנהלות לא תקינה ( מסתבר שהדרישה טיילה שבע שנים ועברה הסבות ונשלחה לכל מיני כתובות )

נתבקשתי להעביר מכתב לעו"ד של הערייה , המסביר את השתלשלות האירועים

האם במכתב לציין את העובדה כי המכתב לא נשלח לכתובתי הרשומה במשרד הפנים ולכן חלה התיישנות ?

creth11

New member
ראי את שהיסברתי קודם -

הרשות חייבת לשלוח דואר לבעל הרכב הרשום במשרד הרשוי ( כלומר החברה) אלה אם כן בוצע העברת אחריות לעבירה מבעל הרכב אל הנהג בפועל.

shlang

New member
כן, לציין פרט זה, כי ייתכן ובגלל זה תחול

התיישנות
אני מבין שהיית רשומה כאחת הנהגות זה רישום פנימי של החברה ללא קשר למשרד הרישוי

למעלה