דוח מהירות

shir623

New member
דוח מהירות

שלום,
קיבלתי מכתב מהמרכז לגביית קנסות לגבי חוב שלא ידעתי עליו על סך 1125 שקל. מסתבר שזה דוח מצלמת מהירות בסכום 750+ריביות. הדוח המקורי נשלח כחצי שני קודם אך לא הגיע אלי. מאז אני מנהלת התכתבות ארוכה עם המשטרה וכבר חלפה כשנה ממתן הדוח. הרכב על שמי אך הנהג ברכב הוא אבי. שלחנו למשטרה הצהרה בחתימת שנינו בבקשה להעביר את הדוח אליו, אך הם סירבו בטענה שחלפו 90 יום. במכתב התגובה של המשטרה הם אומרים שעלי להוכיח שלא קיבלתי את הדוח מסיבה שאינה תלויה בי, ואז ניתן יהיה לשלוח את הדוח מחדש על שם אחר. ואכן שלחתי למשטרה את מכתב התגובה שקיבלתי מהדואר, ולפיו לא הופיע שמי בתיבת הדואר (למרות שכן מופיע, אולי הדוור פיספס...) ולכן המכתב חזר לשולח מסיבה "לא ידוע". תגובה זו לא מספקת את המשטרה והם דחו טענתי. המשטרה מסרבת לשלוח לי עותק של הדוח או תמונה ממצלמת המהירות בטענה שהם שולחים רק פעם אחת. האם החזרת דואר מסיבה "לא ידוע" נחשב כחזקת מסירה? האם זה נכון שאין לי זכות לקבל עותק של הדוח, וצריך לשלם אותו בצורה "עיוורת", בלי לדעת אם הוא מוצדק בכלל? מה גם שמדובר בעבירה עם נקודות. כדאי לפנות לבית משפט לתעבורה?

be_roo

New member
הבעיה היא שהדואר האשים אותך בגלל השם החסר

יש חזקת מסירה כי הם שלחו בדואר רשום כחוק, והמכתב לא הגיעו ליעדו באשמתך (כביכול).
&nbsp
מרגע שעברו 90 יום משליחת הדו"ח והא חלוט. בשלב זה ההליכים המשפטים הרגילים של ערעור או משפט על עצם ביצוע העבירה אינם רלוונטים.
&nbsp
מה שכן אפשר זה לערער על סדר הדין התקול כביכול לפיו לא ניתנה לך אפשרות להתגונן מהאישום כי הדו"ח לא הגיע אליך שלא באשמתך.
&nbsp
עליך להוכיח ששמך הופיע על התיבה בצורה ברורה כשהדו"ח נשלח, זה לא פשוט.
&nbsp
את יכולה לנסות לתפוס את הדוור שלכם ולהקליט אותו כשהוא מודה שמעולם לא היתה לו בעיה למצוא אותך לדברי דואר אחרים, אולי שכנים או ועד הבית יסכימו לחתום על תצהיר בו שמך מופיע כיום על התיבה בדיוק כמו שהופיע מאז ומתמיד. אפשר לצרף צילום של שלל דברי דואר עם כתובתך שהגיעו אליך לפני הדו"ח ואחריו (כאלה שיש כתובת על המכתב, כמו מסמכי בנק וחשבונות).
&nbsp
לא בטוח שזה יספיק, תחליטי אם שווה לך לנסות. את צריכה להחליט כמה שווה לך להלחם על העניין (להמשיך להתכתב עם מפנ"א, לשלם כדי להתייעץ עם עו"ד לגבי אפשרויות נוספות...)
&nbsp
&nbsp

למעלה