דוח על אי ציות לתמרור עצור

הצלחת להצחיק אפילו את החבר הותיק שלך...זוכר?

ותראה שהשאלה נכונה גם לכושר ההבחנה של פראמדיק ברפואת חירום בשדה

אני מניח שגם הוא עבר "כשרה, הכשרה, הכשרה.
חניכה, חניכה, חניכה
טעיה, למידה, שיפור
ניסון, ניסיון, ניסיון.
ביצים, ביצים, ביצים - אם יש ספק אז אין ספק ואין דוח.
"

JustUnMe

New member
דוח על אי ציות לתמרור עצור

שלום,
קיבלתי דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור, 250 ש"ח קנס + 4 נקודות.
הבעיה היא שאכן עצרתי, פשוט למשך זמן קצר, בגלל שלא היה שום רכב שהגיע בכביש שמולי, אך השוטר טען בתוקף שלא עצרתי ושהוא ראה אותי בבירור לא עוצר (זה גם מה שהוא ציין בדו"ח).

האם יש טעם להשפט במקרה הזה? האם יש צורך בעורך דין? או שעדיף לספוג את הקנס והנקודות?.

תודה.

תגיד, אתה מנסה לרמות אפילו את עצמך???

שאמצא את הפוסט הישן בו אתה וחבריך המתנדבים - אשר מכירים את הביריון הזה - מגנים עליו ועל התנהלותו בחירוף נפש?
&nbsp
יש גבול גם לזחיחות הדעת שלכם. לא כולנו טיפשים, כפי שלא כולכם שקרנים...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה זה "עצרתי לזמן קצר" ?

כמה קצר?
יש לעצור עצירה מוחלטת, לא מספיק ללחוץ על הבלם ולהאט
לעיתים נדמה לנהג שעצר - אך הרכב לא נעצר לחלוטין - ואת זה רואה השוטר שעומד מחוץ לרכב בדיוק כדי לאכוף את מי שלא עוצר לחלוטין.
-
בעניין הטעם להישפט
אם אתה בטוח שעצרת לחלוטין - לך על האמת שלך ובקש להישפט, הסיכוי לצאת זכאי - קצת פחות מ 2% (במידה והדו"ח ערוך כיאות), עורך דין אולי יעלה במקצת את סיכוייך, אך לא במידה משמעותית, והוא גובה שכר עבור עבודתו.

JustUnMe

New member
עצרתי עצירה מוחלטת פשוט לזמן קצר, כי שוב, הכביש מולי היה ריק

אם הסיכויים באמת כ"כ נמוכים כמו שאתה אומר, אולי עדיף לספוג את הקנס.
פשוט חבל לי, כי אין לי אף עבירת תעבורה קודמת ואני על הכביש כבר כמעט 6 שנים.

creth11

New member
אם אתה רוצה היתייחסות לסיכויים וטיב הדוח אזי אתה צריך

לספק פרטים וכמה שיותר תקבל עצות טובות יותר
פרטים נידדרשים
צילום הדוח ללא פרטים מזהים ובמיוחד הנסיבות המיוחדות
צילום או סקיצה של הצומת והיכן עמד השוטר רצוי גם צילום מכיוון מבט השוטר לצומת.
צילום מפורט של הצומת והסימון על הכביש אולי שם ימצא ליקויים

לאחר שתספק מירב הפרטים תוכל להבין מהדיון שיהיה כאן בניקוי רעשי רקע מה הסיכויים שלך ומה טענות המסייעות
צריך לדעת שאם עומדות העדות שלך כנגד עדות השוטר ללא עובדות מסייעות לטובתך אין לך סיכויי לנצח, אם תפיק מהדיון כאן מספיק מידע תומך ותבין את הקשיים בעדות השוטר אם יש אזי תוכל אפילו לנסות להגיע לפשרה נוחה עם התובע
אם עברך התעבורתי טוב ונקי אולי כדאי לשקול בקשה להמרה לאזהרה ?

JustUnMe

New member
זהו הדו"ח הראשון קיבלתי אי פעם ב6 השנים בהן יש לי רישיון

אני סה"כ נהג טוב וזהיר. תוכל בבקשה להסביר מהי המהרה לאזהרה ואיך אפשר לבצע זאת?.
&nbsp
תודה רבה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
המרה לאזהרה

זה נוהל משטרתי
שוטר רשאי (לא חייב)לתת אזהרה כשמצטברים 4 תנאים
1. לנהג לפחות 10 שנים רשיון נהיגה תקף
2. ב 5 השנים האחרונות לא נזקפו לחובתו עבירות תנועה
3. הנהג מודה בביצוע העבירה
4. העבירה איה ברשימת העבירות שעליהן אינו רשאי לתת אזהרה.
-
אתה לא עמד בשניים מהתנאים
אין ברשותך 10 שנים רשיון ואינך מודה בביצוע העבירה.
-
אתה יכול לשפר את סיכוייך ע"י מכתב למפנ"א, הכתובת באחורי הדו"ח, מה שיותר מהר ולא יותר מחודש לאחר קבלת הדו"ח, במכתב עלייך להודות - משהו בסגנון "בלמתי את הרכב ויכן ולא השגחתי שלא עצר לגמרי, בכל אופן ראיתי שהכביש פנוי לחלוטין", הוסף עניין עברך הנק וציין שהפנמת את הסיכון באי הקפדה על חוקי התעבורה ולהבא תעשה ככל יכולתך שלא לעבור עליהם שוב.
הקדמת הפניה ככל האפשר חשובה כדי שתספיק לקבל תשובה לפני התאריך האחרון לתשלום.
-
מהת הטזהרה - העבירה נרשמת במחשב המשטרתי לחובתך אבל אין קנס ואין נקודות.

JustUnMe

New member
תודה על התגובה העניינית, לצערי עברו יותר מחודשיים מקבלת הקנס

כך שלא יקבלו את הבקשה שלי נכון?.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
דילמה

לא תקבל תשובה בטרם יעבור המועד האחרון לתשלום.
מבחינה "כלכלית" שלם ושכח
אם תמשיך לנהוג כפי שנהגת עד כה - לנקודות אין חשיבות

מה היא יכולת האבחנה המדויקת של שוטר (או כל אחד אחר הצופה

ממרחק מה מהרכב) באי עצירה מוחלטת?
&nbsp
אין לו לשוטר אמצעי המודד תנועה (כפי שיש במצלמת תיעוד) או במערכת עמירת מנוע בעת עצירה...רק את עיניו והתרשמותו.
&nbsp
זה מיקרה גרוע של "מילה מול מילה"...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יכולת השוטר כיכולת כל אדם אחר

מרבית הפנית לרופא לא מלוות בבדיקות מעבדה - ומה יכולת האבחנה של רופא מלבד עיניו ונסיונו? וגם בבדיקות המעבדה יש לא מעט שגיאות.
במשחק השחמט - יושבים זה מול זה שני רבי אמנים עתירי ידע ונסיון, ואחד מהם מפסיד - גם הוא לא חסין מטעויות.
עורכי דינו של הנשיא לשעבר קצב טענו שהוא צח כתינוק בן יומו, עם כל נסיונם וכישוריהם - ובכל זאת נמצא במשפט שטעו.
בכדורגל - גם שוערים עתירי ידע ונסיון לא תמיד עוצרים את הכדור.
הפצצות המדוייקות שתכננו גדולי המומחים, בנו המוכשרים שבטכנאים וזרקו טובי הטייסים על ביתו של "רמטכ"ל" החמאס - לא התפוצצו.
-
אז תמיד עלולה להיות טעות, איש לא חסין מפניה - והטעות עלולה לגרום למישהו עוול
אבל כך המערכת אצלנו עובדת, לשם כך יש גם בתי משפט (שגם הם טועים לעיתים - קח לדוגמא את ברנס שישב שנים בכלא על רצח שלא ביצע)
יש לך הצעות איך לשפר את המערכת? או אולי להחליפה בטובה יותר? ו פשוט להפסיק לאכוף את תקנות התעבורה ? - אתה מוזמן לפנות לאחד מחברי הכנסת יעלה אותן כהצעות חוק (וכמובן גם הכנסת וחבריה שוגים לעיתים.
-
וכן עבירה של אי ציות לתמרור עצור היא אחת הקלות ביותר לזיהוי (אם כי גם בה שוטר עלול לטעות - אך טעויו השוטר בטלות בשישים לעומת טענות הנהג, ולזה תוסיף את האינטרס הברור של הנהג שלא לשלם) הרבה יותר קלות מהארוע המתואר בכביש 44 ששם עלולה להיות טעות בגלל אי שמירת קשר עין (כלומר - העבירה אמנם בוצעה - אך לא ע"י הרכב הנאכף)

אני די מסכים עם רוח דבריך, אבל בסוף פספסת מעט...

דוקא את אותה הנקודה בה נהג עצר ל ח ל ו ט י ן כפי שהחוק מורה, קשה לשוטר מאד לודא, אלא אם הוא נשען על התרשמותו ועליה בלבד.
&nbsp
לכן כה קשה להוכיח כי שוטר טעה (ואני בכוונה נוקט במילה "טעה"...) והעניין נתון להתרשמותו (הסוביקטיבית) של שופט.
&nbsp
לגבי שוטרים ערלי לב ושקרנים - כנגדם אני מטיף פה כבר הרבה זמן, להצטייד במצלמת תיעוד דרך...
&nbsp
אין לי דרך לשפר את אמצעי האכיפה, מלבד בחירה בשוטרים ישרים ומגדילי ראש, לא כאלה בהם אנו נתקלים יותר מדי בשנים האחרונות.
&nbsp
איני רוצה להתנגח רק לשם הויכוח, לכן איני שולף דוגמאות מהעבר...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה יכול להרגיע

דווקא אחוז הישרים מגדילי הראש במשטרת התנועה גבוהה בהרבה מאשר במקצועות אחרים .
עורכי דין (רוצה דוגמאות?), שרברבים (בלי חשבונית), רופאים (הקדמת תורים, רפואה פרטית ללא קבלות), מורים (שעורים פרטיים ללא חשבונית), ראשי רשויות, שרים, ח"כים (ראה בתקשורת) ועוד ועוד.
אולי זה כך משום שעל שוטרי התנועה יש פיקוח צמוד
ומעבר לכך - הם רואים את הנעשה בכביש ופועלים לסייע הרבה עבר לחובתם (למשל מדי יום עשרות פנצ'רים מוחלפים על ידם - תוכל לראות גם בעמוד הפייסבוק שלי תמונה שצולמה בידי נהגת והועתקה על ידי מהעמוד שלה), מאות מהם נפגעו בזמן שסיכנו חייהם כדי להגן על נהגים במצוקה, רק בשבוע שעבר נהרג אחד מהם בטבח בירושלים כשבא, שלא במסגרת משימותיו, להגן על חיי המתפללים
והדוגמאות שיש לך , בודדות מתוך מליוני מפגשים של נהגים עם שוטרים מדי שנה, רובן לא קשורות לחוסר יושר - למשל השוטר מכביש 44 - אולי טעה בקשר עין (עדיין לא ראיתי פסק דין בעניינו) אבל אין בזה עניין של חוסר יושר.
אני זוכר שהעלו גם בענייני ביו-טיוב - שצולמתי יושב בניידת ורושם דו"ח , ונהגתי כ"בית הלל" - ויתרתי ל 8 מתוך תריסר , אלה שהבינו עבירתם והתנהגו בנימוס, ונשאלתי ע"י אחד מהחצופים שבהם מדוע ויתרתי לאחיינו של מפקד הבסיס - -- והכיצד יכול אני לדעת על קרבת משפחה ומיהו זה ומיהו אחר - וכיצד השואל יכול לדעתותחשוב בבקשה - כל שנה נרשמים לנהגים למעלה ממליון דו"חת, ישנם לפחות פי שלושה מפגשים שמסתיימים ללא דו"ח, ועוד לפחות כמר הדו"חת מפגשים שהשוטר בא לסייע לנהג במצוקה.
זהו - ואני מקווה שלהבא תרסן קצת את מקלדתך ותפעיל את הראש בטרם תחרף ותגדף.

שוב, אתה מפספס את הפואנטה, ברזילי...

למשל השוטר מכביש 44 - אולי טעה בקשר עין (עדיין לא ראיתי פסק דין בעניינו) אבל אין בזה עניין של חוסר יושר.

הבעיה עם כושר שיפוטו של אותו שוטר עליו הגנתם בכזו מסירות...היתה בכך שהוא העז פניו, יצא מגדרו וחצה את גבול החוקי כשאיים על הנהג, לא בכך שאולי טעה בנתחו ובשופטו את העבירה שלא היתה...

שוב, לא לשם ההתנצחות אלא לשם הויכוח הענייני והמצופה בכאלה המחלוקות. ראייתכם את החוק כל כך צרת אופקים עד שהיא מאלצת את חלקכם לבצע את ההיפך משמירת החוק וכוונתו. זו דעתי. על זה אתם מתקוממים ומתעמרים בכל פוסט שלי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עבור על הפוסטים שלך

ותראה שהם רצופים בגסות רוח, חרוף וגידוף והשמצות אישיות.
במידה ותשפר את סגנונך תראה שהעוינות כלפייך תיפסק.

עם כל הכבוד, איני רוחש כזה לשוטר מהסוג שהזכרנו כאן...

ולא למי שקם להגן על התנהגותו.
&nbsp
זו גסות רוח? זה גידוף?

למעלה