דוח על מעבר חציה

nalu1

New member
דוח על מעבר חציה

שלום
היום בכביש של רחוב שאול המלך בתל אביב רחוב דו כיווני בעל הפרדה של אי תנועה בנוי רחב, כול כיוון בעל שני נתיבים.
נסעתי על הנתיב הימיני כשיש עומס תנועה שעה 5 בערב תל אביב, על האי תנועה עמודת הולכת רגל שבכוונתה לחצות משמאל לימין הרכב בצד שמאל עצר כאשר ההולכת רגל עדיין על האי תנועה אני חלפתי על המעבר חציה(כשההולכת רגל עדיין על המעבר חציה),מיד אחרי המעבר חציה בערך 7 מטר אחרי הרכב ממולי נעצר אז עברתי לנתיב השמאלי ופתאום מולי שוטרת באמצע הכביש (כנראה בגלל זה הרכב נעצר) בקשה ממני לעצור ביקשה רשיונות לקחה, חזרה אמרה לי בקיצור שאני לא נתתי זכות קדימה להולכת רגל, אמרתי לה שההולכת רגל הייתה על האי תנועה ואני יודע שיש חובה לעצור רק שהיא נוגעת בכביש, הלכה חזרה ורשמה לי זימון לבית משפט על כך שאני חציתי עם הרכב במהירות (לא אפשרי כי זה שעות של עומס) את המעבר חציה כשההולכת רגל על הפס השלישי(זה אומר שהיא ממש חצי פס לפני אמצע המעבר חציה) המעבר חציה 7 פסים ותוך כדי על המעבר חציה כשההולכת רגל עליו אני עברתי נתיב (אני לא מבין איך לא פגעתי בה בהולכת רגל הרי היא באמצע המעבר חציה ואני בדיוק מחליף נתיב ויש לציין שהמעבר חציה באורך של הרכב שלי קצת לא הגיוני) ניסיתי להסביר לשוטרת ללא הצלחה, ביקשתי הסברים שלא הצלחתי להבין עד שהשותף שלה יצא התחיל להתעצבן כנראה ביקש שאני יעזוב ואין לו/לה מה לדבר איתי יותר שאני יעזוב לפני שייתן לי דוח או יעצור אותי על אי ציות לשוטר ביקשתי ממנו שייתן לי הסברים על הדוח כי הוא לא הגיוני אמר לי שייתן לי דוח על זה שהאוטו באדום לבן (היא עצרה אותי באדום לבן השוטרת!) אמרתי לו שאני רוצה להבין אמר לי לך תחנה את הרכב במקום שמותר ותבוא, הלכתי חניתי כחוק חזרתי אליה לדעת איך היא רשמה כזה זימון ,לקחה לי את הרשיון (היא לא קצינה וגם לא הוא כנראה דיברה בקשר עם קצין) אמרה לי תגיע מחר לשימוע עם קצין משטרה בתחנת משטרה .
יש לציין שדיברתי יפה לאורך כול השיחה

מה אני יכול לעשות? כדי לאמת את דברי כדי לצאת מזה מה אני יכול להגיד לקצין מחר?

תודה מראש

guya72

New member
אתה בבעיה

במידה ואין לך עדים ו/או צילום ממצלמה - אתה בבעיה.
אין לך דרך להוכיח כי הגרסא שלך נכונה.

shlang

New member
תשובתי היתה לקודמי, כמו שלנהג אין הוכחה כך גם

לשוטרים אין
במשפט זה מילה מול מילה ובמשפטי תעבורה ברוב המקרים מאמינים לשוטר

dani666

New member
איך יש לו סיכוי כשבכל מקרה הוא מודה ...

.. שעקף רכב שעצר לפני מעבר חצייה ?

גם אם נתעלם מהשאלה האם הולך הרגל היה על אי התנועה או ירד לכביש, הוא מודה בעקיפת רכב שעצר לפני מעבר חצייה - וזה עבירה בפני עצמה לידיעתי.

nalu1

New member
לא הודתי בכלום כלום פה לא נכון

לא הודתי בעקיפה כי הייתי צריך לפנות שמאלה בצומת הקרובה אז הייתי חייב לעבור לשמאלי! אבל המעבר לנתיב השמאלי היה 7 מטר אחרי
לא הגיוני שאני עקפתי על המעבר חציה ולא דרסתי את הבן אדם זה לא אפשרי אם הוא היה על הפס השלישי

ערןתומר

New member
אין פה שום דבר לא הגיוני

אולי ההולך רגל ראה שאתה לא מתכונן לעצור אז הוא נעמד?
זה כמו שתגיד שלא הגיוני שעברתי באדום ולא עשיתי תאונה.

nalu1

New member
אתה לא הבנת

לפי הדוח ההולך רגל נעמד על הפס השלישי פס שלישי מבין 7 זה ממש באמצע המעבר חציה אם אני עובר נתיב המעבר חציה אני דורס אותו אין כאן עניין של מזל אי אפשר לעבור נתיב בלי לעבר בפס האמצי של המעבר חציה
אני לא דרסתי אותו אז איך זה קרה?

ערןתומר

New member
באמת לא הבנתי

אם קיבלת זימון לבימ"ש פרטי המקרה לא רשומים שם, זה לא כמו בדו"ח רגיל. בזימון כל מה שרשום זה סעיף העבירה לפי החנ"א. אולי השוטרת אמרה לך את כל זה בע"פ.

מניין המסקנה התלושה הזו שלך?

פופאי 100

New member
יש לי שאלה משפטית עקרונית

אני חניתי בחנית נכים בסופר עם רכב סוואנה
וכשרציתי לצאת ממולי באדום\לבן חנה רכב שליחויות שהפריעה לי לצאת
נהג הסעות שחנה לידי כוון אותי וביציאה בגלל מיקומו פגעתי קלות בבקלית האחורית
ואז הנהג השליחיות דרש ממני 600 ש"ח אמרתי לו שלי ניגרם נזק כתוצאה משהוא חוסם אותי
והוא חונה במקום אסור שהוא צריך לפצותיני ולא להפך ופה זה לא כפי שנהוג בתפוצה שלפוטין
ויש לי עד שרוצה להעיד והוא אמר שהנ" ל חצוף ולא מגיעה לו כל פיצויי

יש כלל

לפיו עוולה אחת אינה מצדיקה עוולה אחרת. בן ה..... שחסם אותך מגיע לו לשלם על כך. ויש לך זכות תביעה. מאידך גרמת לו נזק. ועליך לשלם

פופאי 100

New member
כבודו הנזק הוא מזערי הבקלית כולה מפוצצת

והוא רוצה לעשות קופה אלי שאני אשלם לו 600 ש"ח
כמו שמשלמים ברוסיה פרוטקשן
גם לי יש נזק בצבע ואני יכול לדרוש תיקון דופן
ויש לי עד לכך שהוא חנה באדום \לבן מולי והיה במקום ולא הזיז את רכבו
כך ששם מיכשול בפני עיוור ואם זה לא הייתי אני הנזק שנהג אחר
היה גורם היה גדול מנגיעה מינורית בבקלית המצוקמקת שלו כאשר
הנ"ל רוצה לסחוט ממני כספים

creth11

New member
שאלה לי . אולי היה הולך רגל על מעבר החציה כבר

במצב חציה שהרכב לשמאלך הסתיר לך ואתה רק ראית את הולכת הרגל שהמתינה על האי תנועה ?
לפי תיאורך ייתכן שהרכב שעצר משמאלך הסתיר לך הולך רגל אחר שכבר היה בחציה, זו גם הסיבה לאותו חוק שצותת כאן האוסר אכיפה על מעבר חציה כלומר בכביש רב נתיבי אסור לאכוף רכב שעצר לפני מעבר חציה בדיוק מהסיבה של הסתרת הולך הרגל, ולמרות זאת זו תאונה נפוצה בארצנו שרכב אחד עוצר והולך הרגל ניפגע בנתיב השני מרכב שהגיח ולא עצר כי לא ראה או חשב שיספיק לעבור, גם הולך הרגל במצב זה לא תמיד יכול להבחין ברכב המגיע בנתיב השני בגלל אותה הסתרה.
מעבר לכך אכן בזימון אין ביד הנהג את עדות רושם הדוח, מסמך זה נמצא בתיק התביעה,

nalu1

New member
לא היה

עברתי על מעבר החציה לא היה אף אחד עליו הייתה אישה על האי תנועה
כשביקשתי מהשוטרת לרשום מה שהיא אומרת שאני יצליח לשלול את זה על פי תמונות של המקום היא סירבה לפי דעתי היא התבלבלה עם הרכב השחור שהיה מאחורי
לכן גם בזימון לבית משפט רשום את פרטי הרכב שלי ורשום שיש 4 דלתות
הרכב שלי היינו בעל 3 דלתות מה שמגביר את החשד שהיא טעתה

למעלה