דוח שרשום על שמי, מקרה נדיר

r6801

New member
דוח שרשום על שמי, מקרה נדיר

ולא אני ביצעתי את העבירה, כניראה שאחד מהידידים הקרובים אלי היודע את פרטי האישים עשה עבירה ע"י שימוש בטלפון נייד, והחליט לתת את הפרטים שלי ולא נצרך להראות ת.ז. אלא האמינו לו שהמסמכים לא עליו, ולאחר כמעט חצי שנה הגיע אל תיבת הדואר שלי הודעת תשלום קנס +פיגור ועברו יותר מ90 יום שבו אפשר לערער לבקשה להישפט ,שאלתי למי פונים נוסיף שביקשתי מהתחנה לשלוח אלי את המקור ובו יש חתימה שלא מוכרת לי מישום כיוון, השאלה מול מי אפשר להיתאמת ולהוכיח את חפותי?

be_roo

New member
תוכל להעלות פה סריקה של הדו"ח?

אולי אוכל לעזור לפענח את כתב ידו של השוטר.

be_roo

New member
הזיהוי בוצע ע"פ ת.ז.עם תמונה

לא ברור לי מה כתוב מתחת. מה שאתה אומר בעצם זה שמישהו מסתובב עם תעודת הזהות שלך ומתחזה לך. אם זה נכון, אתה בבעיה. בהחלט יתכן שהשוטר לא טרח להשוות את התמונה או שהיא זויפה. אתה עדיין בבעיה, והדו"ח הוא הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך אם מישהו עושה שממוש בזהותך הרי שיש אלפי דרכים אחרות שבהן אתה יכול להפגע, פגיעה חמורה בהרבה מדו"ח. מהדו"ח הזה תתקשה להפטר, המועד לבקשת משפט עבר. אבל אם יש מישהו שמתחזה לך, שווה לדעתי לעורר קצת בלאגן כדי שלפחות יהיה תיעוד של העניין במשטרה. אם תוכל למשל להוכיח שהיית במקום אחר בעת מתן הדו"ח.

בני קהן

New member
תשובה

המקרה שהעלת איננו חדש.ישנם לא מעט אנשים שמתחזים לאחרים.במידה ואתה בטוח שלא אתה ביצעת את העבירה שבנדון,עליך לגשת למפלג ההונאה הקרובה לביתך ולהגיש תלונה בגין התחזות.במידה ולאחר חקירה יתברר שאכן אתה ביצעת את העבירה,תואשם בעבירה של " הגשת ידיעה כוזבת". במידה והמשטרה לא תתקדם עם החקירה ולא תמצא את האדם שמתחזה אליך,תוכל לפנות למחלקת פניות נהגים במטה הארצי ולבקש לבטל את הדוח בעילה של התחזות.

r6801

New member
למי פונים

בכדי להוכיח ולעמוד על שלי שלא אני ביצעתי את העבירה. ולומר את גרסתי שלא שהייתי באותו מקום. השאלה אייך מתקדמים כי למשפט אין אפשרות ללכת כי עבר הזמן

בני קהן

New member
תשובה

קודם כל בעניין המשפט אתה טועה בכך שאין אפשרות ללכת למשפט, אתה יכול להגיש בקשה בבית המשפט לתעבורה " להארכת מועד להישפט" ובמידה והשופט יחליט שיש עילה לקיים דיון,אתה תוזמן לדיון בעניין הקנס שבנדון בעניין הגירסה שלך שלא הייתה במקום: האמירה שלך שלא הייתה שם איננה מספיקה,עליך לספק הוכחה שאכן בתאריך ובשעה הנקובה לא הייתה במקום שטוענים שהייתה. את ההוכחה הזאת אתה יכול לעשות בכמה דרכים, דוגמא: להביא אישור ממקום עבודתך שבאותו יום ובאותה השעה הייתה בעבודה . דוגמא נוספת: להביא צילום של דף הנוכחות של מוסד הלימודים שבו אתה לומד שבתאריך הנקוב הייתה בלימודים , או בקופ"ח וכו' וכו' .

be_roo

New member
אתה לא מבין את השורה התחתונה

אם מישהו מתחזה לך, הדו"ח הוא בעייתך האחרונה ואתה קודם כל צריך לדאוג להפטר מהמתחזה (כפי שגם בני קהן הסביר). קודם טפל במתחזה, אחרי זה בדו"ח.

למעלה