דוקטור הו עונה 4 פרק 5

קורה

New member
דוקטור הו עונה 4 פרק 5 ../images/Emo58.gif

היה פרק נחמד לא יותר ושוב הופעה לשניה של רוז והכי חשוב are you my mammy? זה היה מצחיק בעיקר בגלל שזה בדיוק מה שחשבתי הפרק הבא נשמע מסקרן ביותר בהתחלה חשבתי שזאת הולכת להיות מישהי שתתחזה לבת של הדוקטור אבל רואים שהוא בעצמו מודה בזה אז איך הוא הטיים לורד היחיד? (הם פשוט מתחילים לצוץ מכל מני חורים)

XUXA141

New member
../images/Emo58.gifיכול להיות שפספסתי?

או שמצמצתי? איפה היתה רוז? גם אני מאד מאד מאד אהבתי את ה"האם אתה אמא שלי"? שהעלה נשכחות מהפרק ההוא... עוד נקודות מעניינות - 1. הדוקטור לא מצליח להציל את הסבא מחנק באוטו - מי שעושה זאת זו האמא של דונה. בזמן שהדוקטור מתעסק בעדינות עם החיבורים מתחת למנוע, היא לוקחת יוזמה ומנפצת את השמשה. 2. המוטיב של "התאום הרע" חוזר בהמון סדרות, הזדמנות בשביל גיבור "טוב" להראות צדדים רעים. 3. הסנטורי מרוצה מהתפקוד של "מרתה" ואומר good work for a female - גם בחלל יש שוביניסטים. 4. האם רק לי הסנטורי הזכיר במראה ובקול את "מיסטר רמבולד" מ"מישהו מטפל בך"? 5. דונה שוב בוכה - כל פעם שהיא מדברת עם סבא שלה, אם זה בטלפון או במציאות. 6. כל פעם שהדוקטור לחוץ, הוא פותח עיני עגל, מה יהיה? 7. הנאום של המפקד של הצבא מאד מזכיר את הנאום של נשיא ארצות הברית בסרט "היום השלישי". 8. ברשימת המדינות עם הנשק האטומי מוזכרת אפילו צפון קוריאה, רק לא ישראל. אני מרגישה מקופחת. 9. כש"מרתה" שואלת את הדוקטור מאיפה הוא ידע שהיא לא היא, הוא מזכיר שם את הקפטן ג'ק אבל לא הספקתי להבין איך בדיוק. 10. הרבה פעמים הדוקטור חסר אונים לגמרי - אם זה בהפצצה העתידית (שבו מרתה עוצרת את הפצצות), אם זה בסוף כשהבחור החכם מתאבד במקומו, בקיצור, הרבה פעמים הדוקטור מבטיח הרבה הבטחות (בעיקר להורים של הבנות שנוסעות איתו) בסגנון "אני אשמור עליה" אבל בתכלס או שהן או שמישהו אחר מצילים אותו.. הכי גרוע זה היה בפרק חג המולד האחרון, בו שלושה אנשים התאבדו כדי שהוא יינצל (וגם שאר הספינה) כולל מי שהוא הבטיח שישמור עליה באופן אישי. בסה"כ פרק עם המון התרחשויות, ועם סיום מבטיח להמשך - עם הבת של הדוקטור. (לא הצלחתי לזהות בפרומו את מי היא מנשקת מבעד לסורגים). מצ"ב תמונה של מיסטר רמבולד - בצד ימין.

קורה

New member
אכן זאת השניה המדוברת

וגם אני בדיוק חשבתי על זה שהדוקטור הופך יותר מפעם לפעם לתלוי באנשים סביבו שיחלצו אותו ולא להפך אבל אפשר לראות את זה עוד המפרק הראשון "רוז" שהיא מצילה אותו מהפלסטיק הזה

XUXA141

New member
כש..../images/Emo58.gif

הדוקטור מדבר דרך המחשב ליריבים שלו ודונה בתוך הטרדיס קולטת את השידור. הדוקטור רומז לה להשתמש בטלפון ותוך כדי השידור, פתאום יש הבזק קטן והתמונה של רוז מופיעה לשניה, כהפרעה לשידור. דונה לא קולטת את זה, וכדי להוריד את התמונה הזו הייתי צריכה לעבור בהילוך איטי ולעשות "פאוז".

alexy13

New member
פרק טוב

אהבתי מאוד ... אבל כל הקטע של הסדרה שהוא האחרון במינו ולא שכל פרק צץ טיים לורד חדש, שיוצא שהוא הורג אותו "בטעות" פעם אחת בסדר היה סבבה אבל הבת שלו... ועוד פעם החזירו את מרתה לטייל איתו. והקטע של רוז ממש מעצבן אותי... כמה אפשר ?? תופיע כבר יא בלונדינית דונה דייי לבכותת חוץ מזה פרק יפה

alexy13

New member
עוד משו שכחתי

שמתם לב שהוא שומר את היד שלו? שג'ק הביא לו אותו כל פעם מראים את היד... מניין למה

nick at noon

New member
גם אני שמתי לב

המון איזכורים קטנים לג'ק גם הare you my mommy? שהיה בפרק הראשון עם ג'ק, הספינה המעופפת שעליה הוא עונה, גם היד ההיא וגם זה שהוא דיבר עליו. you might as well have worn a Tshirt saying clone. Although maybe not in front of captain Jack. לא ממש ברור לי מה הכוונה בזה אבל ברור שג'ק ישמח לראות אותה בביגוד מצחיק (וקצר). היה לי מאוד עצוב שרוס מת. כבר יכלתי לדמיין לעצמי אותו מצטרף לטורצ'ווד בעתיד, הוא היה דמות נחמדה. נראה לי שזה היה חשוב לפרק כדי שתהיה תחושה של מלחמה קשה, די קשה לעשות את זה עם כל הדמויות עם השמות נשארות בחיים. המוות של לוק לא ממש יכול לעשות את זה כי אפילו שהוא מציל את כבודו עם מותו לאף אחד לא חבל שהוא מת. נראה לי מוזר שלנער הגאון קוראים לוק. קצת מזכיר את הילד הגאון מהרפתקאות שרה ג'יין. ומה הקטע עם הארוס של מרת'ה. לא סתם היו אומרים שיש לה ארוס אם לא היו מתכוונים להכניס אותו לעניין מתישהו. בשלב מסוים הדוקטור מדבר על זה שחבל שהבריגדיר לא שם. בדקתי בויקיפדיה ומסתבר שזו דמות מאוד ותיקה בדוקטור הו שהופיעה בהמון פרקים של הסדרה הישנה.

rose who

New member
יש לו סיבה טובה לשמור אותה

את ראית מה היה בפרק the sound of drums היד מכילה את הקוד הגנטי שלו מראית גם את היד כי יש לה עוד סיבה שמתי לב שאם קורה משהו דרסטי כזה הבועות במים שם ממש עולות

Tristana

New member
אה! אז אולי...

...הבועות עלו גם לפני שהטארדיס "השתגעה" - היד הרגישה את הקוד הגנטי של ג'ני, כמו שהיא הרגישה את הקוד הגנטי של הדוקטור בפרק ההוא של "טורצ'ווד"...

rose who

New member
מזכיר לי את ה run away bride

זה מזכיר את זה עם ה חלקיקי איון איך שהיא נמשכה לטארדיס ואיך שדרך החלקיקי איון שהם גרמו ללאנס לשתות משך את הדוקטור מהעבר לעתיד בחזרה וכנראה ככה הוא נמשך לעתיד דרך הקוד הגנטי אבל זה רק השערה נדע את זה כנראה רק מחר

קנטרו

New member
are you my mommy ?

הבת של הדוקטור סקסית !!!! מת לראות את הפרק הבא מעניין מי האמא....בטח מריה אנטואנט או משהו ....או שאולי זאת הבת של רוז מהעתיד ? או שאולי הוא עשה את זה עם העוד (oooode )

XUXA141

New member
חשבתי על משהו..

אם לדוקטור יש בת, סימן שהוא עשה משהו פעם.. אז איך מאז הוא לא עשה כלום ולא התחשק לו כלום במשך המון שנים? אגב, בפרק שהוקרן היום ב"יס" - "הטבע האנושי" - בקטע שבו הילד פותח את השעון, הוא בפירוש שומע "אתה לא לבד"..

nick at noon

New member
הוא אמר כבר פעם שהוא היה אבא

בפרק בעונה 2 fear her. חוץ מזה אני יודע שבעונה הראשונה של דוקטור הו אי שם ב1963 המלווה שלו הייתה אמורה להיות הנכדה שלו.

XUXA141

New member
התכוונתי ליצר מין.

הזכרנו כבר את האיזכור ב"פיר הר" אבל הנקודה שלי היא שהוא לא בתול.. הוא יודע מה זה סקס, לפחות פעם אחת, לא? אז איך זה שפעם היה לו מספיק חשק בשביל לעשות ילדה, ומאז הוא ... פריג'ידי? ועוד זה שהוא מבלה לילות שלמים וימים שלמים עם מישהי באותו מקום סגור ומבודד (הם הרי ישנים לפעמים בטרדיס או במקומות אחרים - ראינו אותו אפילו ישן עם מרתה בפרק על שיקספיר).

rose who

New member
המלווה שלו הייתה הנכדה שלו

ובאותה שנה בפרק הראשון היא הייתה הכי חכמה בכיתה היא החליטה שהיא הולכת ללמוד בביה"ס עם בני אדם ובאותו פרק המורים שלה גם הצטרפו לכמה זמן אחרי שהם גילו שהיא גרה קופסא ונדחפו פנימה

למעלה