דוקטור הו עונה 4 פרק 5

nick at noon

New member
כן ראיתי את זה

ראיתי את שלושת הפרקים הראשונים (מתוך ה4 שמהווים את הסיפור הראשון) ביו-טיוב. משום מה אין שם את הפרק הרביעי. אבל קראתי על זה ואומרים שאף פעם לא הסבירו בעצם את העניין הזה של איך זה שהיא הנכדה שלו כי אף פעם לא דובר על ההורים שלה או על אישתו. יהיה נחמד אם לאחר 45 שנה בעצם יסבירו מאיפה הגיעה אליו הנכדה הזאת. אגב, לגבי הפרק הראשון הזה: אחד הדברים שהמורים שלה אומרים עליה הוא שהיא חכמה אבל מבולבלת ונותנים דוגמא לזה שהיא חשבה שהמטבעות בבריטניה הן לפי השיטה העשרונית (כלומר 100 פני בפאונד). נחמד שהכותבים שמו את הדבר הזה כי הם בטח הניחו שמתישהו בעתיד בריטניה תעבור לשיטה העשרונית. ובאמת בתחילת שנות ה60 בריטניה עברה לשיטה העשרונית, אז הנכדה המסכנה פשוט התבלבלה באיזה זמן בדיוק היא נמצאת. (זה קצת כמו נוסע בזמן מגיע לארץ בשנות ה60 ומנסה לשלם בשקלים)

Tristana

New member
לאו דווקא...

תמיד חשבתי שאם יש לו ילדים, זה כתוצאה מ"הפריית מבחנה" כלשהי, כלומר ילד שנוצר במעבדה בעזרת ה-DNA שלו...

stavoonia

New member
למה כולם נגד הרעיון של דוקטור עושה ילדים? ):

אני בגישה של 'דיויד תעשה לי ילד'.

../images/Emo58.gif 405

וואו. בדר"כ החלק השניים של פרקים כםפולים הם פחות טובים, אבל הפרק הזה היה נהדר. מלא רפרסנסים לעבר, גלימפס קטן אך ברור מאוד של רוז, Are you my mommy? הנהדר [!], אזכורים לג'ק, וכד'. אני חייבת להביע מרמור קל על העובדה שדונה כל הזמן בוכה! וזה עומד לי בסתירה ברור מאוד למה שראינו בפרק הקריסמס. אוקי, היא השתנתה, אבל בכי בכל פרק? תודה, אבל לא תודה. גאד, תגלי קצת איפוק, אישה! לא בכל הפעמים זה מתאים. אני די בבאסה שלוקחים את מרת'ה לעוד פרק, כי די נמאס לי ממנה והיא לא דמות כזו טובה. משום מה, כשמחזירים דמות מעצבנת לפרק או שניים אחרי שהיא כבר עוזסבת, בדר"כ היא פחות מעצנת ממה שהיא היתה בסידרה, אבל לא במקרה הזה. מרת'ה מעצבנת גם פה. הבת של הדוקטור? רעיון נהדר! אני כבר מתה לראות איך זה. אני לא חושבת שהיא time lord מלאה, יש מצב שאמא שלה היתה בת אדם או שזה כמו שאמרו פה משהו בסגנון מבחנה, DNA וכד'. אני חושבת שזה המקום לציין גם שפעם בסידרה הישנה אמרו שלדוקטור אמא אנושית. לפי מיטב הבנתי אח"כ זנחו את קו העלילה הזה והתכחשו אליו, אבל כנראה שזה אפשרי. זה גם יסביר למה היא לא time lord מלאה אבל יש לה יכולות גופניות [ואני מניחה שגם שכליות] גבוהות מאוד. בכל מקרה, היא בהחלט יפיפה. האמת היא שיהיה נחמד מאוד לשמוע על המשפחה של הדוקטור.

Tristana

New member
4X5 ../images/Emo58.gif ובכלל... ../images/Emo15.gif

צמד פרקים נחמד ביותר... * אהבתי את הגישה הפרקטית של סילביה... המשפחה של דונה הם המשפחה של הקומפניון היחידה שאהבתי... ג'קי ומיקי היו בלתי נסבלים, פרנסין היתה פרנואידית וחסרת חוש הומור, אבל סילביה ו-ווילפרד מקסימים, מצחיקים ועם הרגליים על הקרקע. למרות שפעם אחת הייתי רוצה לראות מלווה שאין לו משפחה ואין לו למי לדאוג חוץ מלעצמו... אבל בגלל שהצופה אמור לשים את עצמו במקום המלווה, זה כנראה לא יקרה.... * הסיפור עצמו טיפה מסובך, עם הגז שהוא המזון וה"תכנית הגדולה".... כל הבלג רק בשביל "בשר תותחים" חדש... מעניין אם גם הכוכב שלהם נעלם, כמו של אנשי השומן ויצורי האבן מהפרקים הקודמים.... כנראה שזה החוט המקשר בין כל פרקי העונה, הכוכבים הנעלמים (בניגוד לדבורים, שזו פשוט תופעה מדעית)... * לוק!!! אחת הדמויות אורח היותר מוצלחות בסידרה... סך הכול ילד שתמיד הרגיש יותר טוב מכולם, שרגיל לפעול מהראש ולא מהלב... היה נורא עצוב לראות את כל החלומות שלו קורסים, וההקרבה העצמית בסוף, למען כדור הארץ, היה מעשה אמיץ ומרגש במיוחד... וגם, מאז שראיתי את הפרק הראשון שבוע שעבר ניסיתי להבין את מי הוא מזכיר לי. אתמול ראיתי את ה Lazarus Experiment שוב ונזכרתי - רוס! גם במראה וגם באובססיה.... * הדוקטור משוחח עם מישהו אחר דרך המצלמות והאינטרקום שוב.... * מרתה ג'ונס נהדרת למדי... הדאגה שלה למשפחתה, החבר החמוד שלה, הרגע המקסים שלה עם "עצמה"... היא לא המלווה האהובה עלי (דונה!), אבל אהבתי אותה במנות קטנות... וגם, איך אפשר לדעת שמרתה ג'ונס לא הצליחה כקומפניון? לא רק כי העיפו אותה אחרי עונה אחת, אלא גם שהיא מופיעה בסידרה "טורצ'ווד", שלא מיועדת לילדים. אותם ילדים לא אהבו את מרתה, לכן אין סכנה שירצו לעקוב אחריה ל"טורצ'ווד", מה שלא היה קורה עם רוז, למשל, לכן אין שום סיכוי לראות את רוז טיילר בסידרת הבת.... רגעים קטנים שאהבתי: * חצי שניה של רוז על המסך (יול להיות שהיא צעקה "דונה!!!"?). אני יודעתי שהיא תשוב לקראת הסוף (לצערי) ונחמד לראות את הרמיזות הקטנות המפוזרות... * לפחות 3 איזכורים של ג'ק בפרק אחד - ה-mommy, היד והטי-שרט. סימן שגם הוא עתיד לחזור.. * מותם של שני החיילים שטופי מוח ורוס. עצוב... * האפקט הויזואלי המרשים של שריפת הגז... * הדוקטור קוטע את שידור ה battle cry של הסונטרנס... מצחיק. הפרק הבא לא מעורר בי תקוות גדולות, למרות ההצטרפות של מרתה למסע... מעניין מה קרה עם הטארדיס, אבל....

FFman

New member
סשן משפחתי

פרק טוב, גם אני ממש אהבתי את ה "ARE YOU MY MOMMY", וגם אני שמתי לב לזה שתמיד אנשים מקריבים את עצמם בשיל הדוקטור. כמה דברים ששמתי לב: 1) רוז נראתה שוב, ונראה לי שהיא קראה: "דוקטור" (למה שהיא תקרא לדונה, היא מכירה אותה). 2) קפטן ג'ק נזכר שוב( 3 פעמים), אני מקווה שלא יחזירו אותו, זה ממש מציק כבר. 3) היד הזאת, זה די מוזר להסתובב עם היד שלך במיכל - אם אתם זוכרים, פעם קודמת שהיד השתגעה ככה, הייתה כשהדוקטור הגיע, ועכשיו עוד פעם. ולפי הפרומו של הפרק הבא אני מניח שהיד "חשה" בקרבת דם (הפעם של הבת שלו). 4) כנראה שהבת שלו כמו שאמרו היא חצי TIME LORD ית . אולי אמא שלה אנושית (לאלה שראו את העונות הקודמות- הוזכר שהוא י פעם "היה" עם מישהי). חוץ מזה- מה היא צצה פתאום, ולמה הדוקטור אף לא הזכיר אותה, או טייל איתה (אולי היא לא רצתה אותו) -ככה הוא מזניח את הבת שלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מיד מתקשר לעובדת סוציאלית! 5) יש לי תחושה חחחחזזזזזזזזזזקקקקקקקקההההההה שהם הולכים לעשות REUNION (איחוד) - הדוקטור, דונה, המשפחה שלה, מרת'ה, המשפחה שלה, הבת של הדוקטור, המשפחה שלה, רוז, המשפחה שלה, קפטן ג'ק, וגם איזה K9 בצד. זה יהיה ממש "סשן משפחתי" . דרך אגב, מה שקרה בסוף הפרק, הייתה לי פנטזיה ממש חזקה שזה יקרה, רק שהם יגיעו שוב למימד של רוז. טוב, מספיק חפרתי להיום.

XUXA141

New member
אגב..../images/Emo58.gif לפרק הבא בעונה 3

family of blood - בסופו של הפרק, אחרי שהדוקטור כבר חזר לעצמו, וג'ואן כועסת עליו, הוא מזמין אותה להצטרף אליו כמלווה, והיא לא רוצה ואז הוא אומר לה "נוכל לנסות, להתחיל מחדש, אני יכול להיות כמו ג'ון סמית, הוא הרי בתוכי". למעשה בזה הוא נותן צ'אנס להתפתחות רומנטית כלשהי, לא? כלומר הוא לא פוסל את האפשרות להתאהב. (ואגב, זה קצת נבזי מצידו כי זה אחרי שמרתה אמרה לו שהיא מאוהבת בו, והוא מתכוון להביא את הבחורה החדשה לטרדיס, להצטרף ואולי לנהל איתו איזה משהו? איפה ההתחשבות ברגשות של מרתה?)

Jullians

New member
מאין נצל"ש אני חושבת...

לזכרים קוראים TIME LORD, אז לנקבות, מן הסתם יקראו TIME LADY, לא? o_o"

rose who

New member
הוא הזכיר פעם אחת את הבת שלו

בפרק fear herהוא אמר לרוז שפעם הוא היה הבא היא שאלה אותו למה הוא מתכוון ולזה הוא כבר לא ענה הוא התעלם בקטע של עכשיו זה עובד

FFman

New member
עכשיו הבנתי

לקונפידנשל קוראים משהו עם החטאים של הדוקטור. עכשיו אני מבין, הדוקטור השתרלל פעם אחת עם נערת ליווי קוסמית בעל 6 ידיים, וככה יצאה בתו.

../images/Emo58.gif ל-4x06 רציני מעליי!

שים לב, כתיבת ספוילר לא מסומן לפרק שאפילו לא שודר בבריטניה זה חמור מאוד! הפעם אני מזהירה, פעם הבאה זו תהיה מחיקה.

למעלה